Kijk je mee?

Kijk me mee? Diary 21 tot 27 december.

diarie

Natuurlijk stond afgelopen week in het teken van kerst.  Maar ook van heerlijk koken, in bad gaan, gek doen en fotoshoots. Ik nodig je uit om een kijkje te nemen naar de afgelopen week!

Zondag

Afgelopen week was erg druk, dus vandaag was het tijd om even niks te hoeven. Wel hebben we een soort fotoshoot gedaan met Sarah en haar kerstmuts (en kerstgewei!). Het was moeilijk haar goed op de foto te krijgen want zij ziet werkelijk alles om haar heen en draait steeds met haar hoofd. Toch zijn ze leuk geworden! Afgelopen donderdag konden jullie op eerste kerstdag zien hoe de foto’ s zijn geworden.

Zondagg zondaggg

Gek doen hoort ook bij een ontspannend dagje. Hier doe ik een rendier na…

zondagggg

Ik maakte in de avond heerlijke verse groentesoep met heel veel soepgroenten.  En natuurlijk met ballen!zondaggggg

Ik had de hele dag al zin om in bad te gaan en lekker te relaxen. Ik vond in mijn Lush-la nog een bruisbal van meneer de Kerstman en ik besloot deze man mee te nemen.zondagggggg

Maandag

Vandaag ging Sarah weer een ochtendje wennen op het kinderdagverblijf. Het ging prima en ik nam weer een vrolijk meisje mee naar huis.

maandagg

Eenmaal thuis at ik met Sarah nog een boterham en legde ik haar in bed. Ik had nu even tijd om een artikel te maken die afgelopen woensdag verschenen is. Heerlijk al die kerstsferen op blogs!

maandaggg

Meisje blijft moe en lui. Vandaag mag dat, want het is toch herfst buiten. Zoals ze tegen dat kussen aan ligt, zo kan ze ook tegen je aan kruipen. Heerlijk!

maandagggg

 

maandaggggg

Toch is het ook tijd om even te spelen en te oefenen met kruipen. Kruipen doet ze nog niet, maar ze gaat wel hard achteruit de woonkamer door. Heel even ergens tegenaan staan gaat ook ineens goed. Wat maakt ze toch grote sprongen soms!

In de avond aten wij kip kerrie met rijst. Makkelijk, maar altijd super lekker!

kerrie

Dinsdag

Vandaag wordt er jaarlijks onderhoud aan de ketel gedaan. ‘Ketelmeneer’ kon tussen 12 en 17 komen, heel fijn. Elke keer als ik naar het toilet moest hoopte ik dat op dat moment de bel niet ging. In de ochtend sliep ik uit tot 9.30 met Sarah (heerlijk lang!) en ontbeten wij samen aan tafel. Kijk die schattige handjes…

ontbijt

Toen wij klaar waren met eten liet ik Sarah even spelen op de grond naast mij. Ze vindt het erg leuk achteruit door de kamer te gaan. Ondertussen las ik wat blogjes van anderen.

plogg

Toen ik naast mij keek zag ik Sarah richting de salontafel schuiven. Omdat ze achteruit over de vloer schuift, schoof zij zichzelf bijna onder de tafel. Help mam!

tafel

Ondertussen had Shiva besloten haar mand te verplaatsen en midden in de woonkamer te gaan liggen. Gek beest, staat graag in het middelpunt 😉

shivaskus

In de avond maakte ik heerlijke macaroni met tonijn en tomatensaus. Mmm!

macaroni

Woensdag

Vanavond is het kerstavond! Gisteravond de boodschappen gedaan (in overlevingsmodus) dus vandaag hoeven wij niets meer te halen. Ik ging wel even 2,5 uur werken en Sarah ging naar opa en oma in de tussentijd. Ik had erg slecht geslapen en was ontzettend moe en besloot in de middag even te slapen. In de avond wilde ik namelijk naar de kerstnachtdienst.

Theet

‘Mijn moment’, aldus Albert Heijn. Soms heeft die man wel goede ideeën! Ik kreeg trouwens een mailtje van de fotograaf met de foto’ s die ze van ons gezin heeft gemaakt voor een interview van een baby/mama blad welke in februari uitkomt. Helaas mag ik deze foto’ s nog niet delen. Als het magazine is uitgekomen mag ik de foto’ s laten zien. Ze zijn zo mooi geworden!

saarsneeuw

Sarah vertelde mij dat als het niet gauw ging sneeuwen, zij haar schoen zou opeten. Bij deze…

Van de buren kregen wij een heel bijzonder kerstkaartje door de brievenbus. Hoe origineel!

kaartje

In de avond ben ik naar de kerstnachtdienst geweest. Met kerst geeft dat altijd iets speciaals, het hoort erbij. Ik was om half 12 thuis en heb geen foto’ s gemaakt tijdens de dienst, dat vind ik niet zo netjes.

Donderdag

Het is kerst! Hoe gek klinkt dat, de tijd is zo snel gegaan en ineens is het zover. Vandaag gingen wij naar mijn ouders toe om daar gezellig te eten. Mijn zus is er ook met haar zoontje. Sarah kreeg en kerstoutfit aan die zat als gegoten. Inclusief lakschoentjes, die horen erbij natuurlijk. Om op te eten!

saarmooi

Mijn ouders maakten heerlijk hertenbiefstuk met wildsaus, aardappeltjes uit de oven, spruitjes, stoofpeertjes en ijs met fruit. Na het eten bij mijn ouders zaten niet alleen wij vol, maar ook Sarah. En op welke manier kun je het beste je eten laten zakken?

sarahmooi

Juist….zo dus.

Eenmaal thuis schonk ik heerlijk een wijntje in. Weken heb ik geen wijn gehad omdat mijn bloed te dun was vanwege de bloedverdunners. Deze week was de uitslag goed en beloonde ik mijzelf met een glaasje. Lekker!

wijntjeee

Vrijdag

Vandaag was het tweede kerstdag en wij hebben mijn ouders gevraagd of zij hier komen gourmetten. Daar zeiden zij geen nee tegen en wij hebben heerlijk gegeten. Ik had biefstuk, kip, hamburgertjes en gehaktballetjes. Geen kant en klaar pakketjes, maar ouderwets zelf snijden. Ook maakte ik champignons met knoflook, tijm en witte wijn.  Salade en stokbrood mocht ook niet ontbreken.Heerlijk was het!

gourmetten gourmetten1

Shiva moet ook altijd even op de foto…

gourmetten2

De kerstsokjes van Sarah, hoe schattig zijn deze?

Zaterdag

Heerlijk rustig aan doen van de afgelopen kerstdagen. Het blijft toch vermoeiend, ook al doe ik rustig aan. Dit weekend heb ik weinig plannen. Vanmiddag willen wij even naar het centrum om een beetje te winkelen, een wandeling in de sneeuw maken (eindelijk!) en morgen komt een lief vriendinnetje op bezoek met haar vriend. Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend! De gourmetlucht hangt hier nog in de kamer, dus ik begin de dag met een lekker geurkaarsje. Deze kan ik echt aanraden, heerlijk!

kaars

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Leuk om te zien! Mijn man ging naar de kinderkerstdienst woensdagavond omdat daar de dochter van een vriendin mee deed. Zelf ben ik volgensmij nog nooit naar zo’n kerstnachtdienst geweest, maar moet echt super mooi zijn. Misschien een leuke ’to do’ voor volgend jaar haha. Wel eerst even oppas regelen voor de kleine man dan.

  Wat had Sarah leuke kleertjes aan met kerst :). Ze staat ook altijd zo leuk op foto’s :).

  Alvast een hele fijne jaarwisseling!

  Beantwoorden
  • Dank je wel, ook namens Sarah haha! Zo’n kerstnachtdienst vind ik altijd heel sfeervol, echt een aanrader. Sarah staat alles en staat inderdaad altijd leuk op foto’s, ik ben er best jaloers op 😉 jij ook alvast een fijne jaarwisseling!

   Beantwoorden
 • Ik zie natuurlijk al veel van je foto’s voorbij komen op instagram, maar wat een lieverdje is Sarah, echt heel leuk om te zien!

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijke foto’s allemaal…
  Krijg er spontaan honger van haha!
  Zo te zien heb je een heerlijke week gehad!
  En die sokjes!!! <3

  Beantwoorden
  • Ja super he die sokjes! Week was heerlijk, het eten ook 😉

   Beantwoorden

Write a comment