Kijk je mee?

Kijk je mee? Diary 7-13 december.

De dagen worden korter, donkerder en kouder. Maar de tijd lijkt daarmee ook drie keer zo snel te gaan. Het is weer tijd voor een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?

plogje

Zondag

Elke zondag maak ik hapjes voor Sarah voor de rest van de week. Ik ben er hoogstens een uurtje mee bezig en hoef er dan de rest van de week niet meer aan te denken, want haal ze gewoon uit de vriezer. Afgelopen donderdag hebben jullie kunnen zien hoe ik de hapjes maak.

klaar

In de avond gaf ik Sarah een babymassage. Een paar maanden geleden was zij modelletje voor een kennis van mij met een babymassagepraktijk. Zij had foto’s nodig voor de folders, readers en de website. Na afloop kregen wij een flesje massageolie mee en ik besloot vanavond Sarah eens lekker te masseren.

Lekker doezelig!
Lekker doezelig!

Helaas hielp dit niet om meteen lekker te slapen, want mevrouw huilde zich helemaal overstuur in bed en kwam nog even bij ons op de bank. Na een beetje thee is ze uiteindelijk rond 22.30 in slaap gevallen.

Slaapoogjes..
Slaapoogjes..

Maandag

Gister voelde ik mij al niet heel lekker. Ik had overal spierpijn en begon keelpijn te krijgen. Vanochtend stond ik op met een hoofd vol snot (ieuw) en nog steeds niet helemaal lekker. Mijn eetlust is dan ook niet zoals het wezen moest, ik maakte een lunch maar kreeg niet alles op.

En wat doe je met een kapotte pan? Dan maak je roerei!
En wat doe je met een kapotte pan? Dan maak je roerei!

Sarah werd in de middag ook niet helemaal lekker. Als ik haar in bed legde, begon ze erg te hoesten. Ook haar hoofd zat vol snot. De hele dag was ze wat moe en hangerig, ik denk ook nog van het lange wakker liggen van gisteravond.

Ahh droppie..
Ahh droppie..

In de avond maakte ik verse boerenkool. De rookworst bevat veel zout maar er bestaat geen zoutarme rookworst (helaas). Ik neem altijd een heel klein stukje om er toch even van te genieten. Heerlijk was het!

Zo lekker...
Zo lekker…

Dinsdag

Vandaag is de overgroot-oma van Sarah jarig. Zij heet ook Sarah en onze dochter hebben wij naar haar vernoemt. Ze schelen vandaag 100 jaar, want zo oud is ze vandaag geworden. Helaas kunnen wij niet even bij haar op bezoek, aangezien zij op Curaçao woont. Wij weten in elk geval wel waar onze Sarah haar neus van heeft..

saarsaar

Ik kwam tussen de kerstspullen nog een rompertje tegen. Dit zat in een kledingpakket die ik vorig jaar kreeg van een kennis. Toen was ik bijna 6 maanden zwanger en nu past Sarah er niet eens meer in! De tijd gaat zo snel.

romper

Ik wilde jullie onderstaande foto niet onthouden. Afgelopen weekend vierde ik Sinterklaas bij mijn ouders en mijn vader had een surprise voor mij gemaakt; een echte weblog! Inclusief een pluim, een paar miljoen likes (mocht ik willen!) en een petje-af-petje. Geweldig!

weblog
Woensdag

Vandaag vond ik het tijd om het huis wat meer in kerstsferen te hullen. Het hoeft niet glitter&glamour, maar gewoon gezellig de boel versieren vind ik heerlijk. Van Sinterklaas heb ik 2 mooie lantaarns gekregen en hier wil ik nog 2 grote kaarsen in hebben. Nu staat er even iets in voor ‘nood’.

Gezellig!
Gezellig!

Ook heb ik mijn kerstboom weer opgetuigd. Dit was mijn studentenboompje, die ik ooit kocht bij de Albert Heijn. De grote boom kochten wij jaren geleden bij de Action en is hard aan vervanging toe, maar veel zin hadden we niet om ons te mengen in de kerstdrukte bij de winkel. Dus de grote boom gaat nog een jaar mee. Ach, in het donker is hij nog best mooi, toch?

Optuigen is een zware klus..
Optuigen is een zware klus..
Zolang het donker is, lijkt het nog best wat...
Zolang het donker is, lijkt het nog best wat…

In de avond (het is woensdaggehakt dag ;)) maakte ik Nasi-gehaktballetjes. Ik doe dan verschillende kruiden door het gehakt, waaronder een heel klein beetje nasikruiden. Niet te veel, dan wordt het te zout.

gehakt

Mmm
Mmmm

Donderdag

Gister moesten we naar het consultatiebureau. Wij wilden gaan lopen maar het regende zo hard dat we alsnog met de auto gingen. Daarna was het tijd voor 2 uurtjes werk in het ziekenhuis en ik werd door mijn man getrakteerd op een heerlijke lunch.. Ik ben nu 8 kilo afgevallen en zit weer op het gewicht van voor mijn zwangerschap, zo fijn! Ik ben ervan overtuigd dat je af en toe moet vieren dat het zo goed gaat en beloning helpt om het vol te houden.

Zo lekker...mijlpaal van 8 kilo afvallen vieren!
Zo lekker…mijlpaal van 8 kilo afvallen vieren!

Eind van de middag kwam er een fotograaf langs om foto’ s te maken van ons gezin en van mij apart. Er komt een interview van mij in een bekend baby/mama magazine te staan begin volgend jaar. Spannend maar ontzettend leuk! Voordat ze kwam maakte ik een snotterige selfie. Een beetje kleur op mijn gezicht zorgde dat ik er nog een beetje toonbaar uitzag.

selfie

In de avond hadden we een meisje boven liggen wat heerlijk snel in slaap viel. Hier zie je haar op de Ipad, via een camera bij haar bedje kunnen we op het scherm zien of ze slaapt of niet. Handig!

slaap

Vrijdag

Vandaag moest ik naar de bedrijfsarts en heb ik 2 uurtjes gewerkt. Nog steeds heb ik last van verkoudheid en drink ik aardig wat thee met honing weg.

honing

In de middag gingen we een kijkje nemen op het nieuwe kinderdagverblijf waar Sarah volgende week naartoe gaat. Het is net 2 weken open en het was een goede eerste indruk!

Daarna had ik trek en voordat ik mijn bed indook maakte ik nog een lekkere lunch.

egg
Simpel maar lekker!

Vandaag waren we 2 jaar getrouwd! Die dag sneeuwde het en was het erg koud. Het had zeker iets magisch! Overigens hebben we het niet echt gevierd. Ik ben nog steeds ziek en proef niks, dus uit eten gaan zou zonde zijn. We halen het zeker nog een keer in.

Gisteravond heb ik heerlijk gegratineerde pasta gemaakt met gerookte kipfilet. Dit recept komt zondag online met de Julia Challenge. Omdat ik weinig proef was mijn man proefkonijn en die smult van dit recept. Vaak kunnen we er twee dagen van eten, mmm.

DSCN2776 (Medium)

Zaterdag

Een dagje waarbij ik vooral in pyama zal rondhuppelen. Vanmiddag ga ik nog wel even met mijn ouders naar de fietsenwinkel om een zitje voor Sarah te kopen voor op de fiets. Maandag gaat Sarah voor het eerst naar de opvang en ik haal haar op. Een fietszitje is dan wel handig en ik denk dat zij het prachtig gaat vinden!
Ook zal ik nog wat artikelen schrijven voor de komende dagen. Doordat ik ziek was afgelopen week had ik soms weinig puf om te schrijven, dus ik moet even wat inhalen ;).

Om een beetje ‘gezond’ voor de dag te komen plunderde ik vanochtend mijn nieuwe make-up voorraad.
Mijn schoonmoeder woont in Amerika en ik had haar gevraagd om de beruchte concealer van Maybeline op te sturen (tip van Beautygloss). In plaats van alleen de concealer kreeg ik een heel tasje gevuld met redders in nood. Dit is fantastisch spul, ik ben verliefd!

age

Uit Amerika kwam ook een Go pro camera, een gadget waar ik nog nooit iets mee gedaan heb, maar het lijkt mij een geweldig ding! Mooie flmpjes maken tijdens het wandelen, fietsen, zwemmen of duiken. Jullie gaan hier vast en zeker meer van zien op de site. (Vloggen met een gopro?Haha!)

kut

Hoe was jullie week? Fijn weekend allemaal!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Een overgroot-oma van 100 jaar! Wow! Tip: via marktplaats verkopen ze ook goede (bijna nieuwe) kinderfietszitjes, net zo goed en minder duur. Daar hebben wij er ook 2 gekocht (meteen voor beide fietsen 1). Ik ben benieuwd hoe de gopro werkt ;-). Ik heb een rustig weekje gehad, moesten hier ook nog herstellen van de griep. Fijne zondag!

    Beantwoorden
    • Ja wat een leeftijd he? Ik heb inmiddels een mooi fietszitje. Omdat deze op een elektrische fiets geplaatst moest worden zijn we toch naar de fietsenmaker gegaan. Maar bedankt voor de tip! Jij ook nog een fijne zondag!

      Beantwoorden

Write a comment