Kijk je mee?

Kijk je mee? Diary 24-29 november

Maandag
Vandaag bestaat mijn site twee weekjes! Ik ben dagelijks heerlijk een paar uurtjes bezig met de vormgeving, indeling en het maken van artikelen. Ik werk wel altijd een weekje vooruit (met uitzonderingen van Plog’s natuurlijk). Als ik mij dan eens niet zo lekker voel of ik ben erg moe, dan is dat niet erg.

20141113_092436

Na haar ontbijt (de ene dag pap, de andere dag gewoon melk) zet ik Sarah altijd even in de box om te spelen, zo kan mama een kopje koffie drinken en rustig wakker worden. Mijn mooie meisje! De dag bestond verder uit een vertrouwd bezoekje aan de trombosedienst, wat artikelen maken en in de avond heb ik nog even gesport.

20141115_200903

Sarah mocht voor de eerste keer haar schoen zetten. Ik vind dit een hilarische foto, aangezien het schoentje nog zo klein is, dat je deze amper kunt zien. Gelukkig is daar de begeleidende wortel!

oenny2

 

En dit zat in haar schoen.Ik heb bij de Albert Heijn Oenny gekocht. Dit is een knuffeltje waarvan de opbrengst gedeeltelijk naar Unicef gaat. Sarah heeft nog geen ‘favoriete’ knuffel en stiekem hoop ik dat Oenny haar vriendje gaat worden. Ik vind hem in ieder geval zo leuk! Desnoods ga ik ermee slapen 😉

Dinsdag

20141118_134303

Dit boek haalde ik eind vorig jaar bij de Albert Heijn. ‘ Kookschool’ staat vol recepten (500!) met echt prachtige foto’s. Het boek is loodzwaar, maar zo mooi! De ‘Julia Challenge’ zal hierover gaan. Vandaag bladerde ik hem door opzoek naar de eerste recepten.

20141118_134326

En dit maakte ik laatst! Een recept met 3 soorten kaas; mozzarella, ricotta en Parmezaanse kaas. Cheesy! Hij was heel erg lekker, vooral door de gerookte kip die ik had toegevoegd (zat er officieel niet in). Qua zout ging het ook prima, aangezien de kaasjes niet veel zout bevatten.

eten

Resultaat! Mmmmm

In de middag at ik nog een kopje erwtensoep, welke ik het weekend ervoor had gemaakt. Dit was de eerste keer dat ik het maakte en hij was ontzettend lekker!

erwtensoep

Woensdag

De deurtjes in de keuken hebben een rem, waardoor ze langzaam dichtvallen. Helaas is de rem van het bovenkastje kapot en klapt de deur steeds met een enorme dreun dicht. Als je de rem gewend bent, vergeet je dit steeds. Met als gevolg dat ik meerdere keren per dag enorm schrik als ik hem dichtdoe.

Misschien dat dit helpt...
Misschien dat dit helpt…

Ik ben elke woensdag en vrijdag 2 uurtjes op het werk, om langzaam aan weer te wennen en op te bouwen. De eerste weken ging redelijk en het is vol te houden. Ik krijg wel aangepaste werkzaamheden, het zal nog wel even duren voordat ik weer ‘aan het bed’ sta in de zorg. Op het werk lagen zogenaamde ‘meelworm’ cupcakes. In het kader van gezonde voeding met eiwitten. Ik heb ze niet geproefd….

 

20141118_134358

Bij thuiskomst deze maar eens geprobeerd… Ik kreeg dit doosje chocoladethee van mijn zus, die het weer van iemand anders kreeg. Daarom was ik bang dat het erg vies zou zijn, maar het viel mee! De chocoladesmaak overheerst absoluut niet en er zit ook kruiden in als zoethout en kruidnagel, wat het een lekkere winterse thee maakt.

Donderdag

20141118_090654

Mijn ontbijt voor vandaag, inclusief een handjevol pillen. In de ochtend 6, ‘ s middags 1, avondeten 2 en voor de nacht 1. Binnenkort op de maandag deel ik een artikel over mijn medicatie.

trombo

Vanmiddag moet ik weer even naar de trombosedienst om mijn bloed te laten prikken, dit is nodig voor een nieuwe dosering. Vorige week was mijn bloed gevaarlijk dun, vandaar dat ik goed in de gaten wordt gehouden. De dames van de Trombosedienst hebben medelijden met mij dat ik zo aan het stoeien ben met de dosering en de waardes in mijn bloed. Het komt bijna niet voor gaven ze aan. Wel ja, weer zoiets. Alles wat ik heb is zeldzaam haha.

IMG_20141112_090713

Op Facebook heb ik een ‘Antifosfolipidensyndroom’ community aangemaakt, in de hoop meer verhalen te horen en lotgenoten te ontmoeten. Helaas heb ik tot nu toe nog maar 1 logenoot ‘ontmoet’. Ik vrees dat mijn aandoening erg, heel erg zeldzaam is.

Vrijdag

De boodschapjes zijn weer binnen en zo ook het fruit. Deze mand, welke 10 mandarijnen, 5 kiwi’s, 10 bananen en 5 sinaasappels bevat, is serieus binnen een week op.

20141120_130845

De rest van de koelkast ook weer heerlijk gevuld (geeft mij altijd weer een goed gevoel).

week2.2

Zaterdag

Vandaag weer een rustige dag met alleen in de middag bezoek van vrienden. Eerst even wat opruimen en verder rustig aan doen. En ook nog een heerlijk dutje gedaan. Soms moet ik daar echt aan toegeven.

20141119_160354

Tony’ s was ook even op bezoek. Niet voor heel lang, want toen konden we hem niet meer vinden (alleen het papiertje lag er….;))

week2.4

En dit bakbeest hield mijn voeten warm. 60 kilo met een heerlijk zacht en warm vacht. Dit is Shiva, onze bordeauxdog. Een superschat, heerlijk lui, maar ook waakzaam als dat nodig is.

week2.5

Dit was mijn week in foto’ s. Ik hoop dat jullie ook een fijne week hebben gehad en ik wens jullie nog een heel fijn weekend! Hebben jullie nog plannen?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

 • Fijn om je week te kunnen volgen! 🙂
  Het is echt aangenaam vertoeven op je site & het lijkt alsof je het al veel langer doet dan “maar” 2 weken!
  Fijn weekend ! 🙂

  Beantwoorden
  • Dank je voor je compliment, wat lief! Jij ook een fijn weekend!

   Beantwoorden
 • Awww, Shiva is een schatje, wat een lief rimpelig snoetje, haha. En aww, wat schattig ook, dat kleine schoentje voor de Sint 🙂 Je ovenschotel zag er ook heel lekker uit.

  Beantwoorden
 • Wat een prachtig beest! *hartje*

  Enneuh….meelworm-cupcakes? Die waren toch hoop ik niet echt voor jullie bedoeld? 😀

  Leuk, schoen zetten voor het eerst. Dit jaar is het hier voor het eerst niet, dat is ook wel weer een beetje gek 🙂

  Beantwoorden
  • Dank je!Die cupcakes waren voor het personeel van het ziekenhuis, in het kader van gezonde voeding en eiwitten. Ze probeerden het eten van insecten te promoten maar dat is niet echt goed gelukt haha.

   Beantwoorden
 • Iew! 😀 Ik dacht dat het voor de vogeltjes buiten bedoeld was! 😉

  Beantwoorden
  • hahaha goed idee! Maar nee, in de eerste instantie voor het personeel. Heb toch lieve gewone cupcakes 😉

   Beantwoorden
 • Misschien maar vast 3 extra oenny’s kopen 😉

  Beantwoorden

Write a comment