Lifestyle Mama

Kies als moeder voor een carrière als freelancer

Ben je toe aan een volgende stap in je professionele carrière? Wil je de tijd met je kinderen makkelijker zelf in kunnen delen?
Overweeg in dat geval een toekomst als freelancer, waarbij je zelf bepaalt welke opdrachten je aanneemt en wanneer je deze uitvoert. De huidige krapte op de arbeidsmarkt maakt het steeds interessanter om voor jezelf te beginnen. Niet alleen biedt het je veel vrijheid, ook profiteer je vaak van een hoger salaris als je dit per uur berekend.
Voor een start als freelancer heb je niet veel meer nodig dan een website en visitekaartjes; de belangrijkste stappen naar een eerste opdracht.

Zoek naar een sector waarin jij je prettig voelt 

Voordat je de visitekaartjes laat drukken en de website ontwikkelt, is het zaak om te bepalen welke diensten of producten je straks aan wilt bieden aan opdrachtgevers.
Dit kunnen diensten zijn vergelijkbaar met je huidige baan, maar ook totaal iets anders. In welke sector heb jij altijd al eens willen werken? Om direct een goede start te hebben is het prettig om een netwerk binnen zo’n sector te hebben. Dit vergroot de kans op opdrachten kort na de start van je onderneming.

Vergroot je naamsbekendheid als ondernemer 

Heb je een bedrijfsplan uitgewerkt en weet je wie straks binnen je doelgroep valt? Tijd om je naamsbekendheid uit te breiden.
Maak op een platform als LinkedIn kenbaar dat je een nieuwe stap zet in je carrière, zorg dat je visitekaartjes verspreidt op beurzen, enzovoorts. Ook flyers, banners en posters maken bij Drukzo.nl of een vergelijkbare partij kan een goede optie zijn om je naamsbekendheid te vergroten.
Hang de posters op bij de supermarkt, deel flyers uit bij evenementen in je woonplaats, zorg dat je sportvereniging de banner langs de kant van het sportveld hangt, enzovoorts.

Maak vooraf afspraken met jezelf over de uren die je werkt 

De vrijheid die je als freelancer hebt kan een belangrijke reden zijn om aan dit avontuur te beginnen. Tegelijkertijd schuilt hier het gevaar van het werken als zelfstandig ondernemer. Naarmate het aantal opdrachtgevers groeit, zal je steeds minder tijd hebben voor het gezin en andere leuke activiteiten. Het afwijzen van klussen kan soms best lastig zijn; het voelt gek om een kans op inkomen te laten schieten. Voorkom dat je straks meer werkt dan je voornemens was, door vooraf heldere afspraken met jezelf te maken over het aantal uur dat je wekelijks werkt.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment