Interieur

Keukentrends 2022: welke raamdecoratie past in jouw keuken?

Raamdecoratie maakt het verschil voor de sfeer in jouw keuken. Los van het sfeervolle aspect van de raamdecoratie is het in een ruimte als de keuken ook handig als de raamdecoratie functioneel is.
Zo wil je niet dat de decoratie snel smerig wordt door het koken en je de decoratie vaak moet reinigen.
Het soort materiaal dat je gebruikt is daarom in de keuken vaak belangrijk. Decoratie van aluminium of hout kom je vaak tegen.
Ook zie je in keukens vaak raamdecoratie op maat. In dit artikel lees je meer over de keukentrends op het gebied van raamdecoratie voor 2022.

Jaloezieën

Met jaloezieën wordt het type raamdecoratie bedoeld dat bestaat uit horizontale stroken. De stroken kun je eenvoudig kantelen om de hoeveelheid licht te bepalen.
De jaloezieën kun je in de hoogte verstellen en wordt gemaakt van verschillende soorten materialen. Erg populair zijn de houten jaloezieën.

Houten jaloezieën geven een gezellige warme sfeer en zijn makkelijk te onderhouden. Erg geschikt voor in de keuken dus.
Wat voor in de keuken ook erg geschikt is, zijn aluminium jaloezieën. Net als de houten variant zijn jaloezieen van dit materiaal gemakkelijk te onderhouden en worden ze niet snel vuil. Jaloezieën zijn in allerlei diktes kleuren en breedtes verkrijgbaar.

Plisségordijnen

Ook met plisségordijnen kun je de hoeveelheid licht dat je keuken in valt goed reguleren. Het leuke van dit type gordijnen is dat je zowel kunt bepalen op welke hoogte de bovenkant van het gordijn, als de onderkant van het gordijn is.
Vaak is het gordijn gemaakt van een speciale stof die bestand is tegen water en vocht. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de stof van het plisségordijnen te wassen. Voor zo goed als elk type raam kan het geschikt zijn, het wordt dan ook vaak besteld als raamdecoratie op maat.

Shutters

Ben je fan van jaloezieën, maar hoef je ze niet in de lengte te kunnen bewegen? Dan zou je ook voor shutters kunnen gaan.
Shutters zijn erg populair, vooral houten shutters zie je tegenwoordig in veel huizen terug als raamdecoratie.
Ze geven een warm huiselijk gevoel en door ze te kantelen kun je goed de hoeveelheid licht van buiten reguleren.
Bovendien kunnen ze erg goed als raamdecoratie in de keuken worden geplaatst, omdat ze niet snel vuil worden van het koken en gemakkelijk schoon te maken zijn.
Je kunt er eenvoudig een doek of stoffer overheen halen en dan ben je klaar.

Vouwgordijnen

Ook vouwgordijnen zijn een goede optie voor raamdecoratie in de keuken.
Veel mensen kiezen voor vouwgordijnen vanwege de warme, landelijke en romantische uitstraling van de stof. Je kunt de stof ophalen en naar beneden laten zakken.
Het is geschikt om in de keuken geplaatst te worden, omdat je de stof vaak eenvoudig kunt demonteren en wassen.
Op het gebied van hygiëne zit je met vouwgordijnen dus wel goed en dat maakt deze ideaal voor in de keuken.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment