Lifestyle

Remember the time…

Heerlijk…blogjes tikken over de nostalgie van vroeger. Even terug in de tijd en naar de zorgeloze momenten (althans, zo leek het). Vandaag komen er een heleboel dingen van vroeger langs zoals snoep, muziek, speelgoed en hobby’s. Kijk verder om erachter te komen of je het nog kent!

Op het schoolplein of bij vriendinnen thuis maakten we deze dingen, hoe noem je ze? Ik kan ze nu niet meer vouwen, maar onder de getallen kon je opdrachten schrijven of tekeningetjes maken. Je moest dan kiezen welk vakje je geopend wilde hebben.

nos13

Wat absoluut niet kan ontbreken, zijn de flippo’ s van Smiths. Zakken heb ik met mijn ouders leeg gegeten om de flippo’ s te sparen. Ik had ze bijna allemaal en er zaten ook enkele fout gedrukte exemplaren tussen welke natuurlijk heel bijzonder waren. Ik had trouwens niet de originele verzamelmappen, maar maakte deze zelf met papier, pen en lijm. Geweldig toch?

nos12

Hoe heet zij ook alweer….tante Soessa? Zij woonde volgens mij zo’ n beetje op bed samen met een pop. Ik vond het een leuk programma maar als je mij zou vragen waar het nou over ging…geen idee.

nos11

 

Ik kan mij nog herinneren dat we de eerste computer kregen. Een enorm ding met beperkte mogelijkheden. Word perfect zat er op en ik speelde met floppy’s spelletjes als Keen.

nos10

 

Brooddeeg bakken en beschilderen…wie kent dit nog? Ik likte er als kind altijd aan omdat het zo zout smaakte. Eigenlijk heel vies, maar ja..

nos9

 

Elk jaar na de zomervakantie kwam er een nieuwe agenda in huis. Deze pop agenda’s vond ik het leukste. Er stonden altijd wel foto’ s in van idolen of ‘ crushes’. Aan het einde van het schooljaar waren alle popsterren verbouwd en droegen ze een snor of bril.

nos8

 

Push pops…vieze zoete meuk waardoor alles ging plakken. Ik had ze vaak in de vorm van een diamant op zo’ n plastic ring. Stond je daar de hele dag aan je vinger te sabbelen. Awkward!

nos7

Wie kent Sasha nog? Die eendagsvlieg met de hit ‘ If you believe’. Een vreselijk zeiknummer, maar toen zwijmelde iedereen weg. Nooit meer wat van hem gehoord. Ik ben benieuwd wat hij nu voor een werk doet.

nos6

Nog meer snoep…deze ijshoorntjes. Mierzoet, maar soms zo lekker. Met wat zakgeld naar de Jamin of de snackbar en dan een zakje vullen met deze kleurstofbommetjes.

nos5

Ik ben er nog niet over uit van wie ik deze zuurtjes altijd kreeg, maar ik denk van opa en oma. Harde, fruitige langwerpige zuurtjes. Als je niet uitkeek bleven je kiezen aan elkaar plakken. Paniek!

nos4

 

Kaneelkussentjes, nog zoiets. Ik vond ze altijd heerlijk maar kon mij er echt misselijk aan eten. Vervolgens raakte ik ze weken niet aan omdat ze zo tegen stonden.

nos3

Ik krijg nog de bibbers als ik dit gymnastiek toestel zie. In rijtjes om de beurt over dat ding heen springen. Er stond dan een gymleraar om je een beetje te begeleiden. Als je bijna aan de beurt was voelde het alsof je de eerst wegrijdende auto bent bij een stoplicht. Jakkes. En degene voor je brak bijna zijn nek omdat het mis ging en dan was jij aan de beurt…leuk!

nos2

 

Met kinderfeestjes naar een speeltuin en gezellig in de draaimolen. Tot je er misselijk van werd.

nos1

 

Op vakantie in Frankrijk kreeg ik een rijstkorreltje in een ketting van mijn ouders, met mijn naam erop geschreven. Door het glas eromheen werden de letters vergroot. Ik heb hem veel gedragen.

 

 

nos

En als laatste….odie3. Ken je ze nog? Drie enthousiaste meiden met een verschrikkelijk liedje. Ook bij hun ben ik benieuwd wat er van geworden is.

nos14

Waar heb jij goede herinneringen aan? En herkende je veel van bovenstaande foto’s?

handtekening

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

Write a comment