Vandaag gaan we op de Mexicaanse toer en laat ik het recept zien van zoutarme Echiladas. Het bestaande recept heb ik omgebogen tot een zoutarme variant. Het was heerlijk…
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 grote tortillawraps
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 1 rode ui in snippers
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- Half bakje cherrytomaatjes, in kwartjes gesneden
- Halve rode paprika in blokjes
- 1 klein blikje maïs
- 1 bolletje Mozzarella
- Peper
- Chillipeper
- Pikante paprikapoeder
Kruid de kipfilet in blokjes met peper, chilipeper en paprikapoeder. Voeg 1 gesneden teentje knoflook toe aan de kip en roer goed door. Laat het even intrekken. Bak vervolgens de kipfilet in een hapjespan gaar.
Fruit de ui en 1 teentje knoflook in een andere pan en voeg de cherrytomaatjes, paprika en maïs toe. Laat even 5 minuutjes stoven. Voeg dan de tomatenblokjes toe aan het mengsel en laat nog even 5 minuten op laag vuur pruttelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Haal de wraps één voor één door het tomatenmengsel en zorg dat beide kanten bedekt zijn met tomatensaus. Bak de wraps aan beide kanten even aan in een koekenpan.
Doe de helft van het overgebleven tomatenmengsel in de ovenschaal en roer de helft door de kip. Vul de wraps met het kip-tomatenmengsel en vouw deze dicht. Leg de opgerolde wraps in de ovenschaal.
Snijd het bolletje mozzarella in plakjes en leg deze op de wraps.
Laat de wraps in 10 minuten goudbruin worden in de oven.
Eetsmakelijk!
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Hier hebben wij heerlijk gesmuld. Zelfs bij onze kleuters gingen de bordjes leeg!
Heerlijk!
[…] Even de keuken opruimen en stofzuigen, daarna komt Giorgio thuis van zijn werk en bijna direct halen we Sarah op bij mijn ouders. Daarna door naar de winkel en aan de slag met de Enchiladas. Lang niet gehad, maar zo ontzettend lekker. Recept vind je hier. […]