Nu de dagen langer maar ook warmer worden, hebben we vaker de behoefte om makkelijke salades op tafel te zetten. De pastasalade is er één van. Ik heb het dit keer wat anders gedaan; door de geitenkaas en de peppersweets krijgt deze salade een bijzondere twist. En heel fijn: hij is ook nog eens snel klaar. Lees verder om achter het recept van mijn heerlijke variatie te komen!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 500 gram fusilli
- 2 blikjes tonijn (op water)
- 200 gram diepvrieserwtjes
- 100 gram sperziebonen, gebroken
- 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 4 peppersweets, in stukjes (bij natriumarm dieet kun je paprikastukjes grillen)
- 50 gram geitenkaas, gebrokkelt (bij natriumarm dieet bolletje mozzarrela in stukjes)
- 3 eetlepels natriumarme slasaus
- 1 teentje knoflook in stukjes
- 4 eieren (hardgekookt) in stukjes
- Peper
- Italiaanse keukenkruiden
- Scheutje citroensap
Wat moet je doen?
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel na met koud water.
Kook de erwtjes en de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
Voeg in een kom de tonijn, cherrytomaatjes, peppersweets, knoflook, peper en keukenkruiden samen en roer dit door. Schep vervolgens de citroensap en de slasaus door het mengsel.
Voeg het mengsel toe aan de pasta en roer goed door. Roer vervolgens de eieren door de salade.
Schep de salade op een bord en verkruimel de geitenkaas erover.
Eet smakelijk!
Eet jij wel eens pastasalade? En hoe maak je deze? Ik hoor het graag van je!
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Klinkt goed! Alleen zou ik niet van tonijn. Wat zou je adviseren ipv de tonijn?
Je kunt er ook prima gerookte kip, hamblokjes of gerookte zalm in doen!