Julia Challenge

Julia Challenge. Supermals en zoutarm stoofvlees met tijm-aardappeltjes.

Wie zegt dat stoofschotels alleen lekker zijn in de winter? Ik maakte gisteren deze heerlijke stoofschotel van mals rundvlees. Hierbij gebruikte ik onder andere kruidnagel en appelstroop. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder!

IMG_9596 (Medium)

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 600 gram runderlappen
  • Kruidnagelpoeder
  • Peper, versgemalen
  • 1 laurierblad
  • Kerrie
  • Pikante paprikapoeder
  • (Zoutarme) mosterd
  • Groenten zoals champignons, paprika en bleekselderij
  • 1 Eetlepel appelstroop
  • 400 gram vastkokende aardappelen in partjes, met schil
  • Tijm
  • Een scheutje gezeefde tomaten
  • Olijfolie

Wat moet je doen?

Wrijf de runderlappen in met mosterd, peper en kruidnagelpoeder. Laat even intrekken.

IMG_9601 (Medium)

Snijd ondertussen de champignons, paprika en bleekselderij in stukjes.

Verhit in een braadpan wat boter of olie en braad de runderlappen aan beide kanten aan.  Zet het vuur laag en voeg 100 ml water toe. Doe nu de deksel op de pan en laat dit een uurtje sudderen.

Haal het vlees na een uur uit de pan en snijd in kleinere stukken.

IMG_9602 (Medium)

 

Leg het vlees terug in de pan en voeg de groenten erbij evenals de kerrie en de pikante paprikapoeder. Laat dit weer een uur sudderen met de deksel erop. Nu wel af en toe roeren.

IMG_9614 (Medium)

Leg ondertussen de aardappelpartjes in een ovenschaal en bestrooi deze met tijm en olijfolie. Verwarm de oven voor op 175 graden en laat de aardappels in 45 minuten garen.

IMG_9615 (Medium)

Als het uur voorbij is voeg je er een eetlepel appelstroop aan toe en een scheut gezeefde tomaten. Indien je het gerecht niet zoutarm wilt eten kun je er een scheutje ketjap aan toevoegen.

IMG_9619 (Medium)

 

Roer nog heel even door en klaar is je heerlijke stoofvlees. Ontzettend zacht, iets pittig en zoet. Gewoon perfect!

IMG_9624 (Medium)

 

Eet smakelijk!

Maak jij wel eens stoofvlees? En eet je dit alleen in de winter of het hele jaar door? En heb je een geheim ingrediënt? Laat het mij weten!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Uhh de pikante paprikpoeder en de kerrie?

    Beantwoorden
    • Ziet er heerlijk uit, maar welke hoeveelheden moet ik aanhouden voor de kruiden?
      Ben daar niet zo goed in!!

      Beantwoorden
  • Nog nooit heb ik zo’n heerlijke zelfgemaakte stoof op. Pakjes komen er bij mij niet meer in.
    Mijn vriend is nierpatient, dus ik was op zoek naar een zoutvrije variant.. en bij deze is dat gelukt en heeft hij het gerecht met een 10 bekroond!

    Beantwoorden

Write a comment