Vandaag gaan we op de Quinoa-toer. Door een samenwerkingsactie met Albert Heijn (#verrassendAH) heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Quinoa. Al zoveel over gehoord, maar nooit gegeten. Ik vond een lekker recept en besloot deze uit te proberen. Het einde heeft alleen een verrassende wending…(over verrassendAH gesproken).
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 250 gram Quinoa
- 250 gram bloemkool, in roosjes
- Half rood uitje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 8 gram tijm (gedroogd of vers)
- 150 gram witte kaas
- 4 eieren
- 75 gram bloem
- Boter of olie
- 400 gram verse spinazie
- Peper
Kook de Quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Giet eventueel overtollig water af.
Doe de bloemkool, ui en tijm in een blender en maal tot het kruim de grootte heeft van een rijstkorrel. Voeg de kaas toe en blend nog kort tot een mengsel.
Doe het bloemkoolmengsel in een kom en voeg de eieren en de bloem toe en roer dit goed door.
Voeg daarna de quinoa toe en maal verse peper door het mengsel.Meng alles goed door.
Verhit boter of olie in een koekenpan en giet met behulp van een soep- of juslepel 3 hoopjes in de koekenpan. Draai halverwege om en bak de koekjes goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
Verhit ondertussen boter of olie in een wok en fruit de knoflook. Voeg de verse spinazie toe en roerbak 3 minuten. Breng op smaak met wat peper.
Serveer de spinazie met de Quinoakoekjes.
Eetsmakelijk! Dachten wij….Na het eerste hapje van de Quinoa bleek dat er geen smaak te bekennen was. Ondanks de feta, ui en peper was het een smaakloos geheel. Maar hé…alle recepten zouden hier worden gedeeld, dus ook degene die mislukken of tegenvallen! Als je geen zoutbeperking hebt, raad ik je aan om wat meer smaak te geven aan het beslag. Denk aan olijfjes, zongedroogde tomaten, spekjes of oude kaas. De substantie van de koekjes zijn prima en lekker, alleen er zit geen smaak aan. De spinazie daarentegen was heerlijk! Maar toch hebben we verder gedineerd met wat anders…
Volgende keer beter!
Comments (3)
Toen ik de foto zag, dacht ik: Yum, wat lekker! Jammer dat ze zo tegenvielen. Misschien dat ik wel een keer een poging ga doen en dan inderdaad olijfjes en zongedroogde tomaatjes toevoeg.
Ja het ziet er ook heel lekker uit en tijdens het bakken rook het ook heerlijk. Maar inderdaad…lekker zelf wat dingen toevoegen dan is het zeker de moeite waard. Vooral combinatie met de gewokte spinazie.
Haha inderdaad een verrassend einde!