Ik heb wat met Mediterraans de afgelopen weken. Eerder zagen jullie al een hartige taart voorbij komen, vandaag is het een zoete taart. De gewone appeltaart blijft natuurlijk heerlijk, maar ik wilde er iets bijzonders van maken. Kijk mee naar deze verrassende en zoutloze taart die ik maakte voor Giorgio zijn verjaardag!
Wat heb je nodig voor 1 taart (12 punten)?
- 4 eieren
- 110 gram lichte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 150 gram vloeibare boter
- 150 gram volkoren bloem
- 4 friszoete appels (Elstar bijvoorbeeld)
- 20 gram rozijnen
- 8 dadels, in stukjes
- 8 gedroogde abrikozen, in stukjes
- 12 walnoten, gehakt
- Halve eetlepel kaneel
- Bakpapier
Wat moet je doen?
Klop de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker schuimig met een mixer.
Klop vervolgens de boter, bakpoeder en bloem erdoor. Mix even door tot een glad beslag.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Schil de appel en snijd deze in dunne partjes. Meng de appel, rozijnen, dadels, abrikozen, kaneel en walnoten door het beslag.
Vet een ronde springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Knip hiervoor een rondje ter grootte van de bodem uit. Plaats het bakpapier op de bodem en klem de vorm erop.
Schenk het beslag in de taartvorm. Bak de taart in ongeveer 1 uur gaar.
Bestrooi de taart als hij klaar is met poedersuiker. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Dit ziet er echt héél lekker uit! 🙂 Ik ga het recept opslaan en snel ook eens proberen.
Fijne zondag nog.
Liefs
Leuk! Dank je wel, voor jou hetzelfde!
Ik heb niet alleen de foto gezien maar de taart ook geproefd. Hij was heerlijk.