Ik vond het wel weer eens tijd voor een heerlijke, zoutarme hartige taart. Dit keer maakte ik hem met vis en gaf er een Mediterraans tintje aan. Ik zeg…proeven!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram kabeljauw of andere witvis, in blokjes
- 7 plakjes bladerdeeg, ontdooit
- 2 eetlepels Italiaanse keukenkruiden
- Peper
- 1 rode peper, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 sinaasappel
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 bolletje Mozarrella, in blokjes gesneden
- 3 eieren
- 150 ML slagroom ( of kookroom)
- 1 Eetlepel bloem (optioneel)
Wat moet je doen?
Zorg dat bij diepvriesvis de vis goed ontdooit is en dep deze goed af. Snijd de vis in blokjes.
Voeg in een kom 3 eetlepels olie, de gesneden rode peper, de gesneden knoflook, verse peper en de italiaanse kruiden bij elkaar.
Rasp de schil van een halve sinaasappel en voeg dit aan het mengsel toe. De sinaasappel wordt verder niet gebruikt.
Meng de blokjes vis door het mengsel en laat minstens 10 minuten marineren.
Bekleed een taartvorm met plakjes bladerdeeg en zorg voor een opstaande rand. Prik enkele gaatjes in de bodem met een vorm en bestrooi wat panneermeel over de bodem. Indien je liever een lap deeg maakt met de deegroller, voeg je de bloem toe aan het deeg.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kluts in een kom drie eieren met de slagroom. Maal er wat verse peper door en voeg de mozzarella toe. Roer kort door.
Giet het eimengsel over de bodem van de taart. Voeg vervolgens het vismengsel toe en verspreid dit goed.
Laat de taart in 30 minuten gaar worden. Laat heel even afkoelen voor het aansnijden. Eetsmakelijk!
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Wauw…. ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker uitproberen aankomende week!