Makkelijk, snel, lekker en gezond. Dat zijn de ideale recepten om te delen. Vandaag een heerlijk wokgerecht met makreel. Doordat de makreel gerookt is is dit recept niet zoutarm, maar verderop vertel ik een goed alternatief.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 2 blikjes makreelfilets van John West (in zonnebloemolie)
- Halve rode paprika
- 400 gram gebroken sperziebonen
- 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes
- 2 eetlepels kerrie
- 1 theelepel chilipoeder
- 400 gram rijst
- 2 eieren
Wat moet je doen?
Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de paprika in blokjes. Kook de sperziebonen en de eieren 7 minuten.
Laat de makreelfilets uitlekken en vang 2 eetlepels olie op in de wok. Snijd de makreel in stukjes. Verhit de wok en fruit in de olie de knoflook, kerrie en chilipoeder.
Roerbak in de wok de paprika en de sperziebonen 3 minuten. Voeg de rijst toe en roer goed door. Vervolgens voeg je de makreel toe en roerbak je het geheel nog 4 minuten.
Snijd de eieren in partjes of plakjes. Serveer de eieren bij het rijstgerecht. Je kunt er nog een beetje citroensap over doen. Eet smakelijk!
Indien je het gerecht zoutarm wilt maken kun je verse tonijn of zalm meebakken in plaats van de makreel.
Wat vind je van dit gerecht? Zou je het een keer maken? En eet je vaak makreel? Laat het mij weten in de reacties!
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Ziet er lekker uit!
Was het ook zeker!
Hallo Geertje, Wat een heerlijke recepten heb je allemaal verzameld! Dit recept heb ik al vaker gemaakt. De paprika vervang ik voor tomaten. En ik gebruik geen makreel uit blik maar vacuumverpakte filets. Heel lekker.