Experimenteren met de keuken van een ander vind ik altijd leuk en lekker. Voor vandaag ging ik op de Indiase tour en kookte ik met onder andere yoghurt. De kip kan zowel zoutbeperkt als zoutarm worden gemaakt.Kijk snel verder om te zien hoe je deze heerlijke gekruide kip maakt.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 4 kippenpoten
- Pakje groene currypasta (Conimex) voor een zoutbeperkte versie
- 2 eetlepels Vadouvan kruiden Jonnie Boer voor de volledig zoutarme versie
- 3 cm verse gember, geraspt
- 1 Teentje knoflook, fijngesneden
- 150 ml Griekse Yoghurt
- 300 gram zilvervliesrijst
- 340 gram mangochutney in pot (voor een volledig zoutarm recept kun je in plaats van deze chutney ook abrikozenjam gebruiken)
Wat moet je doen?
Ontvel indien gewenst de kippenpoten en snijd de huid op diverse plaatsen iets in met een mesje. Doe de Griekse yoghurt, de gember en de currypasta in een ovenschaal en meng dit goed door elkaar. Indien je een compleet zoutarme versie wilt maken gebruik je in plaats van de currypasta de kruiden van Jonnie Boer.
Leg de kippenpoten in de ovenschaal en wrijf in met het yoghurtmengsel. Laat dit twee uur afgedekt marineren. De eerste anderhalf uur in de koelkast, de laatste 30 minuten op kamertemperatuur.
Verhit boter of olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Braad vervolgens de kippenpoten gaar. Keer regelmatig om, de marinade kan anders snel aanbranden op de bodem. Voeg de laatste minuutjes wat mangochutney toe door deze op de kip te lepelen en laat nog even stoven met een deksel erop.
Kook de rijst volgens de verpakking. Serveer de kippenpoten met sperziebonen of paksoi. Serveer de rest van de mangochutney bij de kip.
Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?