Het is weer tijd voor de Julia Challenge! Na twee ovenschotels kies ik vandaag voor een compleet andere richting. Ik laat een recept aan je zien welke deels een bestaand recept is en deels zelf bedacht. Ik maakte gevulde zoete aardappelen uit de oven en maakte er gegrilde kip bij gemarineerd in honing en barbecuesaus. De combinatie van verschillende soorten zoet en zuur is heel bijzonder. Lees vooral verder!
Dit recept is bijna zoutloos, behalve de barbecuesaus van de kip en de fetakaas. Eventueel kun je beide weglaten voor een compleet zoutarme maaltijd.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 zoete aardappelen (of 2 grote)
- Olijfolie
- 200 gram kidneybonen (uitlek gewicht)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 tomaat, in blokjes
- 2 Champignons, in plakjes
- 1 knoflookteentje, gesnipperd.
- Blokje fetakaas in blokjes (optioneel)
- Theelepeltje chili
- Theelepeltje hete paprikapoeder
- 4 eetlepels crème fraîche
- Verse selderij of bieslook
- Vers gemalen peper
- 2 Kipfilets, in reepjes
- Eetlepel honing
- Eetlepel Barbecuesaus
Gevulde aardappelen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Borstel de aardappelen schoon met een borsteltje en prik met een cocktailprikkertje gaatjes in de aardappel. Leg ze in een ovenschaal of braadslee en bestrooi met wat olijfolie. Indien er geen sprake is van een zoutbeperking kun je er wat zout over strooien. Laat de aardappelen in de oven in 60 minuten gaar worden. Grote aardappelen hebben wat langer de tijd nodig, reken dan 90 minuten.
Maak de vulling voor de aardappels. Meng in een schaaltje de uitgelekte kidneybonen, de knoflook, de tomaat, de paprika, de champignons, de chilipoeder, paprikapoeder, feta en een eetlepel crème fraîche door elkaar.
Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze bijna helemaal doormidden. Lepel de vulling op de aardappelen en zet de aardappelen terug in de oven voor 10 minuten.
Gegrilde kip
Maak de marinade in een schaaltje. Meng een eetlepel honing met een eetlepel barbecuesaus en maal er wat chilipoeder over. Voeg de kipstukjes toe en roer goed door.
Verwarm een grillpan (of koekenpan) en bak de kip in 8 minuutjes gaar en bruin. Door het karameliseren kan de kip wat donker worden.
Serveer de gegrilde kip bij de gevulde aardappels. Lepel nog wat crème fraîche op de vulling van de aardappels en garneer met wat blaadjes verse selderij of takjes bieslook. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (8)
Ziet er heerlijk uit!
Het was ook heerlijk! Top combinatie 🙂
Lekker! Heeft Sarah ook een beetje zoete aardappel mogen proeven? Zonder de kruiden enz natuurlijk;-).
Ja ik heb een stukje voor haar met wat boontjes en kip samen gedaan in de blender, ze vond het lekker!
Ziet er heerlijk uit!
Ga ik binnenkort zeker maken!
Leuk! Ja het was heerlijk…
Ik vind zoete aardappel zo lekker. En dit gerecht – zo in combinatie met die honing kip- lijkt me echt heel lekker. Ik zit hem bij mn bookmarks 😉
Leuk!