Julia Challenge

Julia Challenge. Gevulde zoete aardappel met gegrilde honing-kip

julia2Het is weer tijd voor de Julia Challenge! Na twee ovenschotels kies ik vandaag voor een compleet andere richting. Ik laat een recept aan je zien welke deels een bestaand recept is en deels zelf bedacht. Ik maakte gevulde zoete aardappelen uit de oven en maakte er gegrilde kip bij gemarineerd in honing en barbecuesaus. De combinatie van verschillende soorten zoet en zuur is heel bijzonder. Lees vooral verder!

Dit recept is bijna zoutloos, behalve de barbecuesaus van de kip en de fetakaas. Eventueel kun je beide weglaten voor een compleet zoutarme maaltijd.

julia1

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 zoete aardappelen (of 2 grote)
  • Olijfolie
  • 200 gram kidneybonen (uitlek gewicht)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 2 Champignons, in plakjes
  • 1 knoflookteentje, gesnipperd.
  • Blokje fetakaas in blokjes (optioneel)
  • Theelepeltje chili
  • Theelepeltje hete paprikapoeder
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • Verse selderij of bieslook
  • Vers gemalen peper
  • 2 Kipfilets, in reepjes
  • Eetlepel honing
  • Eetlepel Barbecuesaus

Gevulde aardappelen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Borstel de aardappelen schoon met een borsteltje en prik met een cocktailprikkertje gaatjes in de aardappel. Leg ze in een ovenschaal of braadslee en bestrooi met wat olijfolie. Indien er geen sprake is van een zoutbeperking kun je er wat zout over strooien. Laat de aardappelen in de oven in 60 minuten gaar worden. Grote aardappelen hebben wat langer de tijd nodig, reken dan 90 minuten.

Maak de vulling voor de aardappels. Meng in een schaaltje de uitgelekte kidneybonen, de knoflook, de tomaat, de paprika, de champignons, de chilipoeder, paprikapoeder, feta en een eetlepel crème fraîche door elkaar.

julia4 julia5Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze bijna helemaal doormidden. Lepel de vulling op de aardappelen en zet de aardappelen terug in de oven voor 10 minuten.

julia6

Gegrilde kip

Maak de marinade in een schaaltje. Meng een eetlepel honing met een eetlepel barbecuesaus en maal er wat chilipoeder over. Voeg de kipstukjes toe en roer goed door.

julia7 Verwarm een grillpan (of koekenpan) en bak de kip in 8 minuutjes gaar en bruin. Door het karameliseren kan de kip wat donker worden.

julia8

Serveer de gegrilde kip bij de gevulde aardappels. Lepel nog wat crème fraîche op de vulling van de aardappels en garneer met wat blaadjes verse selderij of takjes bieslook. Eet smakelijk!

julia3

Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

  • Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Lekker! Heeft Sarah ook een beetje zoete aardappel mogen proeven? Zonder de kruiden enz natuurlijk;-).

    Beantwoorden
    • Ja ik heb een stukje voor haar met wat boontjes en kip samen gedaan in de blender, ze vond het lekker!

      Beantwoorden
  • Ziet er heerlijk uit!
    Ga ik binnenkort zeker maken!

    Beantwoorden
  • Ik vind zoete aardappel zo lekker. En dit gerecht – zo in combinatie met die honing kip- lijkt me echt heel lekker. Ik zit hem bij mn bookmarks 😉

    Beantwoorden

Write a comment