Met nog maar net de kerstmaaltjes achter de kiezen bestook ik jullie weer met eten. Ik hoop dat je het nog niet zat bent om over eten na te denken, eten te zien en je er misschien alweer op te verheugen. Maar vandaag deel ik een heel makkelijk recept met gehakt, bloemkool en aardappelschijfjes, ideaal voor na de ingewikkelde menu’s.
Origineel is het recept van Knorr, inclusief een met zout gebombardeerd kruidenzakje. Ik besloot het kant en klare pakje te vervangen door mijn eigen bedenkselen en hij komt heel aardig in de buurt! En zeer geschikt voor een natriumarm dieet. Lees vooral verder!
Benodigdheden voor 4 personen:
- 500 gram rundergehakt
- 800 gram aardappelschijfjes
- 250 ML slagroom
- 2 eetlepels kerrie
- 2 eetlepels Natriumarme viskruiden (Verstegen)
- 1 Bloemkool in roosjes.
- Bakboter
- 1 Eetlepel bieslook
- 1 ei
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- Peper naar smaak
- Geraspte zoutarme kaas (natriumarm of geitenkaas/mozarella).
Laat wat bakboter smelten in een hapjespan en voeg de kerrie aan de boter toe. Fruit de knoflook en bak het gehakt rul.
Maal wat peper over het gehakt (indien er geen sprake is van een zoutbeperking kun je wat zout toevoegen aan het gehakt). Ik had een kleine bloemkool en voeg er daarom wat brocolliroosjes aan toe. Ook heb ik wat paprika over van het gourmetten en deze voeg ik bij het gehakt.
Kook intussen de aardappelschijfjes 10 minuten en giet deze af. Kook de bloemkool en brocolli in 10 minuten beetgaar.
Giet de bloemkool- en brocolliroosjes af en voeg deze toe aan het gehakt in de hapjespan. Bak even een paar minuten mee.
Giet de slagroom in een kom en voeg het ei hieraan toe. Klop zachtjes het ei door de slagroom. Voeg de bieslook en de viskruiden toe aan de slagroom. Maal er wat peper door en roer kort door. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in en leg op de bodem het gehakt met de bloemkool. Schep daarboven de aardappelschijfjes.
Giet het slagroom-mengsel over het geheel en bestrooi het met de geraspte kaas. Je kunt dit ook eventueel weglaten. Laat de ovenschotel in 20 minuten op 200 graden gaar en goudbruin worden. Eetsmakelijk!
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Ziet er heerlijk uit! Welke kruiden zitten er in de viskruiden? Wij hebben dat niet in huis omdat we, op vissticks na, geen vis eten. Misschien dat ik het kan vervangen door wat anders ;).
Ik heb het potje er even bij gepakt. Er zit in: peper, dille, venkelzaad, lavas, selderij, ui en knoflook. Ik denk dat je een heel eind komt door de viskruiden te vervangen door dille, selderij en ui!
Bedankt! Ik ga het zeker eens uitproberen 🙂