Julia Challenge

Julia Challenge. Gegratineerde pasta met gerookte kip.

closeup

Vandaag begin ik met de aftrap van de Julia Challenge. Een uitdaging om bestaande en nieuwe recepten zoutloos of zoveel mogelijk zoutarm te bereiden. Vandaag is het de beurt aan gegratineerde pasta met verschillende soorten kazen en gerookte kip. Het klinkt zout, maar dat is het niet! Wat het wel is? Verslavend lekker! Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.

Uit het schitterende kookboek ‘De kookschool’ haalde ik de inspiratie voor dit heerlijke recept.
In het originele recept wordt flink wat zoute kaas gebruikt. Voor mij de uitdaging om het recept toch smaak te geven door die zoute kaas weg te laten en iets anders toe te voegen. Ik bedacht de gerookte kip en dit blijkt een topcombinatie! De kaas die ik wel gebruik (mozarella, ricotta en geraspte milde kaas) zijn arm aan zout.

Als eerste de ingredienten voor 4 personen:

DSCN2740

 • 500 gram penne pasta
 • 800 gram (2 blikken) gepelde tomaten
 • 250 gram Mozarella
 • 2 stukjes gerookte kip
 • 100 gram geraspte kaas (mild of zoutarm)
 • 250 gram Ricotta
 • Basilicum (vers of gedroogd)
 • Scheutje bakboter
 • Handje paneermeel
 • Peper
 • 1 teentje knoflook
 • Chilipeper

Voorbereidingen

Snijd het bolletje mozarella in plakjes evenals de gerookte kip. Snijd het teentje knoflook fijn en verwarm de oven vast voor op 180 graden.

mozarella

kip

stinkie

Tomatensaus maken.

In het kookboek stond een ingewikkelde tomatensaus. Mijn variant is zo klaar! Doe 2 blikken gepelde tomaten in een pan. Voeg het fijngesneden teentje knoflook toe en voeg dit bij de tomaten. Maal er wat peper en chilipeper over en als laatste een eetlepel basilicum. Met de staafmixer pureer je de gepelde tomaten tot een gladde saus.

DSCN2757

Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af. Voeg de tomatensaus toe aan de pasta en roer dit goed door. Voeg de helft van de geraspte kaas door de pasta en roer nogmaals goed door.

roeren

Vet een ovenschaal in en bestrooi de bodem met een laagje paneermeel. Vervolgens verdeel je de helft van de pasta over de schaal.

hihi

Beleg de pasta met de helft van de gerookte kip-plakjes. Met een lepel schep je de helft van de Ricotta uit de verpakking en dit verdeel je over de pasta.

lekker

Strooi een beetje basilicum over het geheel. Vervolgens verdeel je de rest van de pasta over de schaal en maak je een tweede laag. Op de pasta leg je de rest van de gerookte kip en Ricotta. Verdeel de plakjes mozarella erover en bestrooi het gerecht met een klein laagje paneermeel.

Gratineer de pastaschotel in de oven op 180 graden voor 20 minuten. Dit gerecht is best zwaar en is daarom lekker in combinatie met een frisse salade. Eet smakelijk!

tada

Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Ziet er echt lekker uit! En ook geen extreem moeilijke ingrediënten 🙂

  Beantwoorden
  • Het is ontzettend (verslavend) lekker en heel makkelijk te maken!

   Beantwoorden
 • Vanavond gemaakt en wat was het lekker! Inderdaad erg machtig, dus morgenavond heerlijk de andere helft opeten.
  Alleen de tomatensaus pureren met de staafmixer (in de pan) was niet zo’n succes. De saus zat tot op ooghoogte op de muur en zelfs op onze 1-jarige zoon die naast me stond te kijken naar wat ik aan het doen was.
  Ik kan hier helaas geen foto plaatsten, anders had ik zeker de spetters laten zien hahaha.
  Complimenten voor je site trouwens, geweldige blogs!

  Beantwoorden
  • Hahaha geweldig! Ik voelde mij ook een echt floddertje haha. Hier de spetters niet op de muur, maar ik begrijp wat je bedoelt. Mooi dat het eten lekker was! En wij eten er ook altijd twee keer van. Dank je wel voor je compliment, lief!

   Beantwoorden
 • Vandaag dit recept gemaakt met wat gewokte spinazie en pijnboompitjes. We hebben heerlijk gegeten.

  Beantwoorden

Write a comment