Heerlijk op de bank met een bakje chips of nootjes, dat deed ik vroeger regelmatig in het weekend.
Ik kon daar echt van genieten. Soms mis ik het wel eens omdat chipjes veel en veel te zout zijn.
Nootjes kun je ongezouten eten, dus die pak ik dan nog wel eens. Maar daar houdt het wel mee op en de variatie is ver te zoeken.
Een toastje vind ik ook heerlijk, maar wat doe je erop als je bijna geen zout mag? Ik vond het leuk om in plaats van een maaltijd dit keer wat zoutarme hapjes in elkaar te zetten. Makkelijk, snel, zoutloos en lekker! Kijk maar snel verder.
1. Eiersalade
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 eieren, hardgekookt
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 theelepels zoutarme mosterd (Damhert, Albert Heijn)
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel zoutarme viskruiden (Verstegen, Albert heijn)
- 1 klein rood uitje, gesnipperd
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper naar smaak
- Eventueel bieslook
Pel de eieren en prak ze in een schaal fijn. Voeg de Griekse yoghurt toe en roer dit goed door. Voeg het gesneden uitje toe en roer door.
Vervolgens voeg je de mosterd, kerrie, viskruiden, paprikapoeder en peper naar smaak toe en dit roer je goed door. Klaar is je heerlijke eiersalade!
2. Gehaktballetjes
Wat heb je nodig voor 15 gehaktballetjes?
- 300 gram gehakt
- Peper
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 2 theelepels Picadillo kruiden van Euroma by Jamie Boer (Albert Heijn)
Meng in een kom het gehakt, peper naar smaak, het teentje knoflook en de kruiden en kneed dit goed door. Maak er balletjes van en braad de balletjes tot ze gaar zijn.
Je kunt ze zowel koud als warm eten. Mocht je pindasaus lekker vinden erbij, dan kun je deze maken van zoutarme pindakaas (Albert Heijn).
3. Mozzarellahapjes
Wat heb je nodig voor 10 hapjes?
- 5 plakjes bladerdeeg, ontdooit
- 1 bolletje mozzarella
- Kwart rode paprika, in sliertjes (dunschiller of kaasschaaf)
- Chillipeper
Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal door, zodat je 10 driehoekjes krijgt. Snijd het bolletje mozzarella in plakjes en snijd ook deze plakjes weer doormidden. Bestrooi elk stukje Mozzarella met de chilli vlokken en leg de mozzarella op een stukje bladerdeeg. Leg op de mozzarella wat reepjes paprika en vouw het bladerdeeg dicht tot een pakketje.
Bak de pakketjes in de frituurpan of in zonnebloemolie voor 3 minuten, tot het bladerdeeg lichtbruin is.
4. Bitterballen
Onlangs maakte ik heerlijke zoutarme kroketten. Het recept kun je hier vinden. In plaats van kroketten te rollen, kun je van het vleesmengsel balletjes vormen en deze door het paneermeel halen. Houd een iets kortere baktijd aan.
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Dag Geertje, ik heb jouw eiersalade gemaakt!
Lekker!!
Zou je dat kunnen invriezen?
Gr. Geertje
Bladerdeeg is absoluut niet zoutarm hoor!