Lifestyle Mama

Jong en een elektrische fiets. Niet lui en soms noodzakelijk!

Ik fietste elke dag naar mijn werk, naar de winkel of naar de sportschool. Mijn conditie was altijd prima. Elektrische fietsen waren in mijn ogen fietsen voor oudere mensen met een verminderde conditie. Tot ik na mijn hartproblemen de oude elektrische fiets van mijn moeder mocht overnemen.

Dit artikel betreft een samenwerking

Niet alleen voor oude mensen

Elektrische fietsen zijn absoluut niet alleen geschikt voor oudere mensen. Sterker nog, steeds meer jonge mannen en vrouwen rijden met plezier op een elektrisch exemplaar. En nee, met een eletrische fiets ben je niet lui. Wel slim, want er zitten heel veel voordelen aan!

Zodra Sarah op de fiets mocht in een zitje voorop werd duidelijk dat mijn eletrische fiets niet heel erg geschikt was voor zitjes. Het is geen moederfiets maar een ‘normaal’ formaat.
Op- en afstappen kostte flink wat moeite en ik was dan ook blij toen Sarah achterop in een zitje kon. Eindelijk kon ik wat makkelijker en sneller wegkomen bij stoplichten en kruisingen. Sindsdien zoef ik zonder problemen door mijn woonplaats en ben ik maar wat gelukkig met mijn elektronische duwtje in de rug.

Want wat scheelt het aan energie wanneer je ondersteunt wordt met fietsen. Sarah weegt inmiddels ruim 20 kilo en ongemerkt maakt dat het fietsen zwaarder, evenals het opstappen.
Ik fiets zonder problemen tegen de wind in of een bult op zonder dat ik uitgeput raak. De energie die ik overhoud door elektrisch te fietsen kan ik vervolgens mooi besteden aan leukere dingen!

Voordelen van een elektrische moederfiets

Een elektrische moederfiets biedt nog meer voordelen dan mijn vertrouwde ‘oudje’. Zo is de instap een stuk lager en dus makkelijker en zit er meer ruimte tussen het zadel en het stuur. Dat maakt het opstappen eenvoudig zonder dat je je in allerlei bochten moet manouvreren. Helemaal wanneer je een kinderzitje voorop hebt zitten.

Tegelijkertijd zorgt een elektrische fiets voor veel comfortabele kilometers wanneer je lekker op pad gaat met je kindjes. Helemaal wanneer je twee kinderen op de fiets meeneemt is het fijn wanneer je wat ondersteunt wordt. Ideaal wanneer je lange afstanden gaat fietsen (en ook nog terug moet) of wanneer je de wind flink tegen hebt.
Wij moeders kunnen onze kostbare (en soms zelfzame) energie goed gebruiken voor leukere dingen!
Tenslotte is een elektrische (moeder)fiets een stukje sneller dan een gewone fiets, waardoor je sneller op bestemming bent. En is het hartje zomer en bloedheet? Met een elektrische fiets kom ik altijd aan zonder een rood en zweterig hoofd. Ook heel fijn!

En waarom zou je het jezelf niet gewoon zo makkelijk mogelijk maken? Mijn ergotherapeut zei ooit tegen mij ‘maak het jezelf met alles zo makkelijk mogelijk’. En waarom ook niet? Niks is gek.
Je bent niet lui wanneer je kiest voor een elektrische fiets, ook niet als je gewoon gezond bent. Een duwtje in je rug als het mogelijk is is gewoon ideaal!

Mijn huidige fiets wordt oud…

Mijn elektrische fiets is inmiddels een jaar of 6 oud en de accu wordt slechter.
Hoewel ik heel blij ben met mijn exemplaar merk ik dat de actieradius minder wordt waardoor ik geen verre tochten meer kan maken. Ook is mijn huidige fiets absoluut niet stabiel wanneer ik Sarah in het zitje wil tillen.

Mocht ik over een tijdje een nieuwe elektrische fiets nodig hebben, dan kies ik zeker een elektrische moederfiets die ik eenvoudig kan shoppen bij de Fietsenwinkel.
Er zitten een aantal mooie exemplaren tussen met een sterke accu en fijne eigenschappen. Ik mis bij mijn huidige fiets een stuurslot en een dubbele standaard, waardoor de fiets snel kan omvallen. Dat gaat bij mijn volgende fiets zeker niet gebeuren!

Heb jij een elektrische (moeder)fiets? Waarom wel of niet? Ik hoor het graag!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Ik ben voor!
  Een paar jaar geleden heb ik een tijdje niet gewerkt en dus 2e auto verkocht en elektrische fiets gekocht! Overal snel bereikbaar en geen parkeergeld meer. Zoon zat toen nog op basisschool en parkeren was daar sowieso drama, dus hup met de fiets. Door zijn diabetes veel schommelende waardes, dus moeite met fietsen, dus dan maar achterop. Voor mij maakte het niks uit, ik hoefde niet veel harder te trappen 😉

  Beantwoorden
 • Ja al jaren ben inmiddels al aan mijn derde fiets de tweede is kortgeleden gestolen, gelukkig ben ik verzekerd dus had binnen een week een nieuwe, ook bij de fietsenwinkel.nl maar je moet inderdaad goed laten invormeren, mij is beloft met deze fiets dat ik op de derde ondersteuningen kon fietsten, nou in werkelijkheid is dat dus niet zo. Kan met stand 7 of 8 pas weg komen zo jammer, !! Maar zou niet anders meer willen een e-Nike is de beste uitvinding die er is . Groetjes Anneke
  ,

  Beantwoorden
 • Ik heb een driewielligfiets, maar zo’n spijt dat ik niet om een elektrische versie heb gevraagd. Nu fiets ik nog maar iets van 10 km per uur, veel te langzaam volgens mijn kinderen, haha!

  Beantwoorden
 • Ik ben ook op zoek naar een elektrische moederfiets. Vanwege een gebroken enkel 3 jaar geleden lukt het niet om lange stukken op een ‘gewone’ fiets te fietsen. Blijft een zwakke plek blijkbaar. En wil zo graag volgend voorjaar met m’n dochtertje (net 1) fietsen! Dussss.. ik ga me inlezen!

  Beantwoorden
 • Ik heb ook een elektrische fiets, 3 jaar inmiddels. En wat ben ik er blij mee!
  Maar ik wilde er eerst ook niet aan hoor. Tot het moment kwam dat ik met 2 kinderen op de fiets zat en ik eigenlijk niet meer vooruit kwam en de mond van mijn zoontje snoerde want ik had geen lucht meer om met hem te praten😞
  Ik kan echt niet zonder, op een gewone fiets kom ik niet vooruit. En ja het is echt zonde van je energie zeker als je die maar beperkt hebt.
  Ik heb een gazelle grace, wordt niet verkocht als moederfiets maar is daar heel goed voor te gebruiken!
  Groetjes!

  Beantwoorden
 • Ik wou dat ik er het geld voor had, want nu kan ik niet fietsen, doordat het te zwaar is. Laat staan met mijn dochtertje achterop. Heb wel eens op de elektrische fiets van mijn moeder gezeten, maar die vind ik echt doodeng. De aandrijving zit daarbij in het voorwiel, dus je wordt ahw vooruit getrokken. Als ik het zou kunnen betalen zou ik denk ik gaan voor een fiets met middenmotor.

  Beantwoorden
 • Ik ben aan het sparen voor een elektrische fiets
  Ivm met astma en anorexia is fietsen na 5 min niet meer te doen woon ik ook nog in noord Holland waar altijd wind staat
  Door de anorexia is me lichamelijke conditie behoorlijk aangetast en heb ik weinig energie
  Ik moet van mijn hulp veleners leuke dingen ondernemen straks met een elektrische fiets is dat een stuk makkelijker en ben ik geen energie meer kwijt aan fietsen

  Beantwoorden
 • Ik ben aan het sparen voor een elektrische fiets
  Ivm met astma en anorexia is fietsen na 5 min niet meer te doen woon ik ook nog in noord Holland waar het altijd waait
  Door de anorexia is mijn lichamelijke conditie behoorlijk aangetast en heb ik weinig energie
  Ik moet van mijn hulp veleners leuke dingen ondernemen straks met een elektrische fiets een stuk makkelijker en ben ik geen energie meer kwijt aan fietsen

  Beantwoorden

Write a comment