Lifestyle

Je talenten en je werk zichtbaar maken doe je zo!

Al heel wat jaartjes tik ik blogs op Lifesabout.nl. Wat ooit begon als klankbord om vooral mijn overdenkingen en gevoelens op papier te zetten, is inmiddels uitgegroeid tot een heel goed bezochte blog.
Per maand komen er gemiddeld 50.000 verschillende mensen op mijn website terecht. Hier heb ik natuurlijk hard voor gewerkt (en heel veel geluk gehad). Regelmatig krijg ik de vraag of ik tips heb, hoe ik zo ben gegroeid en wat je kunt doen om zichtbaarder te worden. Visitekaartjes worden steeds minder gegeven, maar er zijn zoveel andere mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van je eigen magazine maken?

Pronken met je talent

Ik weet nog dat sommige mensen in het eerste jaar van het bestaan van mijn blog nogal wat sceptisch waren. ‘Hoezo begin je een blog?’ ‘Er zijn al zoveel bloggers’ of ‘waarom zou je zoveel delen?’
Ik had behoefte aan een platform waar ik na mijn ernstig ziek zijn mijn ei kwijt kon en tevens lotgenoten kon bereiken. En ja, ik was toendertijd één van de velen, maar na 7 jaar loopt mijn blog nog steeds. En hoe!

Ik deel er veel, bijna alles eigenlijk. Kwetsbare verhalen, herkenbare overpeinzingen, zogenaamde taboes en meer. De laatste jaren zijn het vooral de recepten geworden die zo vreselijk goed bezocht worden. Dagelijks krijg ik berichten van mensen die zo blij zijn met mijn recepten.
En elke dag voelt dat weer net zo bijzonder. Ik deel deze complimenten dan ook graag. Het zorgt voor een positieve sfeer, motivatie en gewoon een enorm geluksgevoel. En ja, natuurlijk ook een beetje pronken.

Jezelf kwetsbaar durven opstellen en daar eerlijke artikelen over schrijven is heel belangrijk. Je zoekt als moeder of chronisch zieke dagelijks naar herkenning en erkenning. De recepten die ik deel zijn achter de schermen een hoop werk, maar het feit dat het zoveel mensen gelukkig maakt en lekker laat eten maakt alles meer dan goed. Koken is deels gevoel, schrijven is deels gevoel. Maar het zit als talent ook in je. En dat mag (moet) je van jezelf hardop in de spiegel zeggen. Jij bent dat talent en mensen mogen dat zien.

Jezelf promoten is niet verkeerd

Ik heb door de jaren heen sporadisch advertenties geplaatst. De meeste bezoekers en volgers heb ik toch echt via via ontvangen, door mond op mond reclame of doordat berichten en recepten van mij werden gedeeld.
Ik merk dat met name Google heel veel verkeer binnenhaalt en mijn website dus goed gevonden wordt als het om zoekmachines gaat. Echter, jezelf promoten is niet verkeerd. Het is volkomen terecht dat je je bedrijf regelmatig in de spotlights zet. Het is je trots, je kindje en je werk. Dat mag gezien worden!

Jarenlang liep ik rond met visitekaartjes in mijn portemonnee. Wanneer ik op een event met interessante mensen in gesprek raakte deelde ik ze trots uit. Want ja, Lifesabout.nl is al jaren een bedrijf. Mijn bedrijf. Hoe gaaf!
Echter heb ik al tijden geen visitekaartjes meer uitgedeeld, mede door de beperkingen rondom Corona. Maar ik vind visitekaartjes ook niet heel indrukwekkend meer. Een beetje stoffig en ouderwets zelfs. Ik doe er zelf ook weinig mee wanneer ik ze van anderen krijg. Ze komen al snel bij het oud papier te liggen of ze verwelken in mijn tas.

Magazines zijn de nieuwe visitekaartjes

Geen visitekaartjes meer voor mij dus, maar wat dan wel? Ik ontdekte de wereld van online drukkerij voor je business. Hier kan je bijvoorbeeld je eigen magazine maken. Hoe tof? Een magazine met de nieuwste recepten, blogs en verhalen.
Kijkjes achter de schermen van een gezin, chronisch zieke en natuurlijk blogger. Ik vind het zelf een onwijs gaaf idee om af en toe een oplage met magazines te ontwerpen. Beter dan een nieuwsbrief, spannender dan een visitekaartje en weer even heerlijk lezen op de bank, zonder schermen. Lezen is zelfs bewezen gezond! Bovendien kun je de recepten dan eenvoudig bewaren of bijvoorbeeld verzamelen in een map.

Ik ga er binnenkort eens goed voor zitten en ga aan de slag met plannen en ideeën voor een magazine. Misschien wel het nieuwe visitekaartje van Lifesabout.nl.

Als Lifesabout.nl een magazine zou uitbrengen, zou jij deze dan willen lezen?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Het is al een tijd rustig op je site! Alles goed? Wanneer komen er weer nieuwe recepten?

  Beantwoorden
 • Heel de website doet het niet meer…
  Wij zijn zo gek op jouw recepten, makkelijk en gezond!

  Beantwoorden
  • Heel even geduld, mijn hosting is achter de schermen bezig met een technisch probleem. Komt goed!

   Beantwoorden

Write a comment