Lifestyle Random

Je leven veranderen met een NLP opleiding?

Maar liefst 12 jaar geleden studeerde ik af als verpleegkundige. Daarna heb ik jaren niet meer gestudeerd en amper boeken aangeraakt.
Mijn hoofd had vooral moeite met concentreren na en door de intensive care opname. Nu, jaren later, heb ik weer een cursus afgerond en ik koos voor Boedhhisme.
En niet alleen ik was weer aan de studie: mijn man rondde een opleiding NLP af na het doorlopen van een EMDR traject.

Inspiratie door de psycholoog

Vanuit een EMDR traject die mijn man doorliep bij een psycholoog koos hij voor een NLP opleiding om erachter te komen hoe het brein werkt, hoe wij denken en hoe we dat denken kunnen aansturen. Hij startte de EMDR op aanraden van de psycholoog en huisarts vanwege herbelevingen die hij ervaarde van de periode dat ik kantje boord in het ziekenhuis lag.
Naast dat de psycholoog hem dus heeft geholpen met het verwerken van de betreffende periode heeft zij ook voor inspiratie gezorgd voor de toekomst.
Deuren sluiten en tegelijkertijd deuren openen.

Waarom een NLP opleiding?

Misschien wil je je communicatie verbeteren, leren omgaan met stress, uitdagingen trotseren op je werk en in je carrière of gewoon je zelfvertrouwen boosten.
Je kunt meerdere redenen hebben om met een NLP opleiding te beginnen. Er is een top 5 van de meest voorkomende redenen om een NLP studie te doen:

  • Jezelf ontplooien, ontwikkelen, groeien en bloeien
  • Het verbeteren van je werk-privé balans
  • Beter kunnen samenwerken en communiceren met anderen.
  • Meer voldoening en succes in je werk
  • Om leren gaan met stress en/of een burn-out

Je gaat aan de slag met vragen als ‘hoe creëer ik meer zelfvertrouwen?’ En ‘hoe zorg ik dat ik weet wat ik wil in het leven?’ Je leert minder gevoelig te worden voor stress en druk om te presteren, maar versterkt ook kwaliteiten waarvan je niet wist dat je ze had.

NLP is de afkorting voor Neuro-Linguïstisch Programmeren. Het is de wetenschap die zich bewust maakt van onbewuste processen in je hoofd. Effectief communiceren met jezelf en anderen en daarbij het gedrag kunnen veranderen.

➢ Neuro:  ons denken, doen en voelen wordt bepaald door ons neurologisch apparaat, ons brein.
➢ Linguïstisch: de wijze waarop we communiceren met onszelf of anderen, zowel verbaal als non-verbaal.
➢ Programmeren houdt in dat door het anders leren aansturen van ons brein we in staat zijn om het leven van onszelf en anderen te veranderen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een NLP opleiding? Hier vind je meer informatie.

Opleidingen voor de toekomst

Ik heb werkelijk genoten van het weer studeren en mijn kennis vergroten. Daarom ga ik mij binnenkort aanmelden voor kunstgeschiedenis en/of cultuurgeschiedenis.
Ja, ik ben een cultuur en geschiedenis-mens en enorm geïnteresseerd in het verleden.
Tevens ben ik enorm opgelucht en blij dat mijn brein het nog ‘doet’ al kost het misschien wat meer tijd dan vroeger. Plezier hebben in leren en studeren, daar gaat het om!

Wanneer heb jij voor het laatst een opleiding of cursus gedaan? En wat staat er nog op je wensenlijst?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment