Ik was al een aantal keer lekker gemaakt door mede-bloggers die de Turkse Pizza maakten van Jamie Oliver. Wij hebben hem gister gegeten en maakte de zoutarme versie. Hij was heerlijk!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 tortilla wraps
- Een zakje sla melange
- 2 tomaten
- 400 gram rundergehakt
- Een halve komkommer
- 2 teentjes knoflook, in stukjes
- Half blokje feta
- Basilicum, gedroogd
- Zoutarme gehaktkruiden
- Hete paprikapoeder
- Versgemalen peper
- 1 blikje tomatenpuree
- Olijfolie
- Witte of rode wijnazijn
Wat moet je doen?
Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook. Bak het gehakt vervolgens rul. Voeg de kruiden toe aan het gehakt en als laatste de tomatenpuree.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak ondertussen de salade van de tomaten, komkommer en sla melange. Voeg een scheutje olijfolie en witte of rode wijnazijn toe en hussel door elkaar.
Besmeer de tortilla wraps met het gehaktmengsel en verwarm de wraps in de oven voor 5 minuten.
Leg de wraps op een bord en beleg deze met de salade. Verkruimel de feta erover.
Indien je dit gerecht nog zoutarmer wil maken, gebruik dan mozzarella in plaats van feta.
Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (8)
Ziet er lekker uit! Ik wil hem binnenkort ook maar eens gaan uitproberen 🙂
Lekker! Ik ben benieuwd wat je er van vindt!
Wauw ziet er echt lekker uit!!
Wat een goed idee! En ik ben gek op de recepten van Jamie, maar deze kende ik nog niet! Komt op mijn lijstje van : ga ik zeker maken!
Oeh klinkt goed!!
Ziet er lekker uit. Hier vandaag eens proberen te maken. Ik zie alleen nergens in de ingrediënten hoeveel gehakt je nodig hebt…
ik mis in het recept, het gehakt, ik neem aan..500 gram rundergehakt?
350-400 gramm moet genoeg zijn voor 4 personen. Ik pas het gelijk even aan!