Mama Random

Ja, mijn kind krijgt straks een mobieltje.

Ik denk heel even terug aan de tijd dat we nog mobielloos waren. Ik was 16 en de mobiele telefoon kwam in opmars. Smsjes sturen, snaken….Het begon op een gegeven moment zo te kriebelen dat ik van mijn eerste zuurverdiende centen een mobieltje kocht. Mijn ouders vonden het zelf niet zo nodig, maar aan de andere kant ook wel handig. Ik was nu tenslotte ook buitenshuis bereikbaar. En ik moest uiteraard zelf voor de kosten opdraaien.

*Dit artikel betreft een samenwerking met KPN

Bereikbaar zijn voelt veilig

Het voelde veilig om altijd een telefoon op zak te hebben. Nu, vijftien jaar later, is de mobiel niet meer weg te denken uit ons leven en gaat het al lang niet meer om bellen en bereikbaar zijn. Voor hoe lang ik ook de deur uit ga, mijn telefoon gaat mee. Overigens is mijn 4G zeer beperkt qua MB’s, dus social media en internet vindt vooral thuis plaats. Maar weer: als ik maar bereikbaar ben en kan bellen als het nodig is.

Straks gaat Sarah naar school en ik krijg het als moeder vanzelfsprekend al benauwd als ik denk aan haar te moeten loslaten. Ik heb vanaf dan niet meer de hele dag zicht op wat ze doet en waar ze is. Ook zal ze de komende jaren steeds meer en meer met vriendjes buiten gaan spelen en zelf op pad gaan. Dan vind ik het van belang dat ik haar overal kan bereiken en zij mij. Met wel een voorwaarde dat de kosten laag blijven en ze niet met een dure smartphone aan de haal gaat waar een flink abonnement aan vast zit.

Wat geven we Sarah?

Mijn dochter krijgt dus geen duur toestel, maar een ouder toestel van mij of van mijn man. Zolang deze naar behoren werkt ben ik content. Ze hoeft er niet op te kunnen internetten, enkel te kunnen bellen of smsen als er wat is of als ze wil laten weten dat ze bijvoorbeeld wat later is.

Een gebruikt, goed toestel en lage kosten, maar hoe? Ben je op zoek naar een nieuw telefoonabonnement voor jezelf of voor je kind? En wil je de maandelijkse kosten lekker laag houden? Kies dan voor Sim Only. Je betaalt met deze losse abonnementen alleen voor MB’s, minuten en sms’jes. Perfect als je nog een goed werkende mobiele telefoon hebt die nog wel even mee kan gaan.

Voordelen Sim Only

Een Sim Only abonnement is dus goedkoper dan een abonnement met toestel. Een ander voordeel van een Sim Only abonnement is dat je niet wordt geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Je krijgt zo’n BKR-registratie op basis van twee voorwaarden: je sluit een abonnement af met een telefoon van 250 euro of meer en je betaalt deze telefoon per maand af. Het bedrag dat je maandelijks afbetaalt voor je nieuwe telefoon wordt namelijk gezien als een lening. Het nadeel hierbij is, is dat het je maximale leenbedrag voor andere leningen beÏnvloedt, zoals je hypotheek.

Heb je nog een prima toestel in de la liggen? Wanneer je je zoon of dochter een mobiele telefoon geeft om altijd bereikbaar te kunnen zijn, dan is een Sim Only ideaal in combinatie met een gebruikt toestel. Je houdt zo de maandelijkse kosten laag.
Met een Sim Only abonnement ben je ook bereikbaar als de MB’s of minuten van de bundel op zijn. Een noodtelefoontje plegen kan altijd, je betaalt alleen een hoger tarief (23 cent per minuut). Internetten kan overigens ook wanneer de MB’ s op zijn, de internetsnelheid wordt alleen automatisch vertraagd.

Welk Sim Only abonnement past bij mij?

Bij KPN kun je kiezen uit zes voordelige Sim Only abonnementen. KPN helpt je graag kiezen welk abonnement het beste bij jou of je kind past.

Zo kun je kiezen voor een Sim Only abonnement met onbeperkt bellen, wanneer je het internet op je telefoon maar niks vindt en je het liefst vaak en lang wil bellen. Of zit je dochter de hele dag te Whatsappen en kijkt ze graag naar video’ s op Youtube?
Je kunt dan kiezen voor een Sim Only abonnement met veel MB’s. Wanneer je meerdere Sim Only abonnementen van KPN geregistreerd hebt staan op jouw adres, dan krijg je dubbel zoveel MB’s.

Dus: hoe meer producten van KPN je combineert, hoe meer voordelen je krijgt. Dit noemen ze bij KPN ‘KPN compleet’. Je krijgt bijvoorbeeld vijf euro korting op elk Sim Only abonnement dat geregistreerd staat op jouw adres en krijg je bij ieder Sim Only abonnement dubbel zoveel data.

MB’ s zijn het nieuwe zakgeld

Ook kun je onbeperkt bellen met de telefoonnummers op jouw adres en onderling MB’s delen. Heeft jouw kind met een goed rapport wel een extraatje verdiend? Geef hem of haar dan zakgeld in de vorm van MB’s, zodat hij of zij een surfsessie op het wereldwijde web kan ondernemen.

Hoe en wat voor Sarah?

Ik vind Sarah nog veel te jong om met internet op haar telefoon om te gaan, ze is tenslotte nog geen 4 jaar. Thuis mag ze op Youtube onder toezicht, maar meer heeft ze nog helemaal niet nodig.
Daarom kies ik voor een Sim Only abonnement waarbij ze vooral kan bellen en smsen voor het geval dat nodig is. Het gaat mij tenslotte om het kunnen bereiken van Sarah. In de toekomst kunnen we eventueel een ander abonnement afsluiten.

Mijn vraag aan jou: krijgt jouw kind een mobieltje? Waarom wel/niet? En waar ga je dan voor kiezen (abonnement)?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Miya heeft mijn oude telefoon al, maar juist op WiFi voor Youtube filmpjes. Voorlopig hoeft zij mij nog niet te bellen, en wanneer ze dat eenmaal wel kan ben ik bang dat ze dan echt wel meer wil dan alleen bellen haha

    Beantwoorden

Write a comment