Zondag. De dag van Julia en van de heerlijkste recepten. Vandaag een bij elkaar gesprokkeld maaltje; Italiaanse gehaktballetjes met hete rijst en groenten uit de oven. Makkelijk, lekker en zoutloos!
Benodigdheden voor 4 personen:
- 500 gram rundergehakt
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ei, losgeklopt
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
- 400 gram rijst
- 1 theelepel koenjit (kurkuma)
- 1 eetlepel hete paprikapoeder
- 1 eetlepel kerrie
- Een halve rode peper, fijngesneden
- Eetlepel tijm.
- Groenten als paprika, prei, wortel en paksoi
- Peper
De groenten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika, wortel, prei en paksoi onder koud water en snijd in stukjes of reepjes. Leg de groenten op een bakplaat of in een braadslee en besprenkel met olijfolie. Maal er wat peper overheen en bestrooi met tijm.
Laat de groenten in 20 minuten gaar worden in de oven.
De gehaktballetjes
Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, het ei, de kruiden, de knoflook en wat peper toe.
Kneed goed door en verdeel het gehakt in 12 porties. Vorm er met vochtige handen balletjes van en druk ze een beetje plat.
Verhit boter of olie in een hapjespan en bak de balletjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de gehaktballetjes in ongeveer 15 minuten gaar worden. Schep regelmatig om.
De rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat 10 minuten staan om droog te stomen. Verhit wat olie in een wok en voeg de koenjit, paprikapoeder, kerrie en rode peper toe aan de olie en laat warm worden.
Schep de rijst voorzichtig in de wok en roerbak 5 minuten.
Tenslotte regel je een liefdevolle ontmoeting en schep je de groenten, rijst en gehaktballetjes op een bord.
Ik wens je eet smakelijk!
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?