recept

Italiaans gehaktbrood met pesto en Parmezaanse kaas.

Ik maakte afgelopen week een heerlijk gehaktbrood (voor het eerst overigens!) en deze viel erg goed in de smaak. Je hebt hem ook voorbij zien komen in het tiende weekmenu en er is veel vraag naar het recept. Dus bij deze!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500 gram gehakt
  • 3 sneetjes brood zonder korst
  • 100 ml melk
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 50 gram spekjes
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 prei, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels basilicum (gedroogd)
  • Peper, zout
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier.

Bak de spekjes uit in een koekenpan zonder boter en laat deze goed uitlekken.

Leg de sneetjes brood zonder korst in een diep bord met melk en laat het brood een paar minuten weken.

Meng in een kom het gehakt met de prei, de knoflook, basilicum, spekjes, peper en zout. Knijp het brood uit en meng het brood met het gehakt. Kneed het stevig door elkaar.

Bak de plakjes champignons in de pesto bruin en gaar.

Leg de eerste helft van het gehakt in de cakevorm en druk aan. Beleg de champignons met pesto op het gehakt en voeg de tweede helft van het gehakt toe. Druk dit stevig aan.

Leg de plakjes tomaat op het gehaktbrood en strooi de Parmezaanse kaas er over. Bak het gehaktbrood gaar in 45 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 230 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Lijkt me heerlijk! Maar de prei moet ik weglaten (man lust dit absoluut niet, op geen enkele manier: traumaatje van vroeger). Zou ik de prei kunnen vervangen door bieslook? Beantwoorden
    • Je kunt de prei prima vervangen door bieslook! Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Bij ons aan tafel. Weekmenu deel 10.

Bijna een maand geleden stond er voor het laatst een weekmenu online, tijd dus voor een nieuwe! Vorige week aten...

Sluiten