Lifestyle

Het is het waard, maar afvallen is duur…Hoe bespaar je op die kosten?

‘Investeren in de toekomst’, zo noem ik afvallen ook weleens. Je investeert in je lichaam, je gezondheid, je zelfvertrouwen en in je kwaliteit van leven. Je zou denken dat je een hoop geld overhoudt omdat je minder gaat eten, maar dat is helaas niet zo. Sterker nog…afvallen kan behoorlijk duur zijn. Ik deel je vandaag mijn tips om de kosten zoveel mogelijk binnen de perken te houden.

*Dit is een advertorial

Voeding

Wie dacht dat je tijdens het afvallen minder eet en dus minder geld kwijt bent, die heeft het goed mis. Gezond eten is namelijk hartstikke duur. Het feit dat je minder calorieën eet wil nog niet zeggen dat je minder geld uitgeeft aan eten. Groenten, fruit, goede koolhydraten en vetten zijn prijzig, dat is een feit. Ga maar na wat je aan vers en goed eten kwijt bent, in plaats van te koken waar je zin in hebt en wat vaak een stuk goedkoper is, zoals een zak friet, brood, een lekker zakje chips of chocolade. Veel duurder zijn appels, kiwi’s, eieren, noten, verse vis, kipfilet en verse groenten. Terwijl die dingen toch vaak heel belangrijk zijn bij een gezond en gevarieerd dieet.

Even een geheim tussen jou en mij: koop je fruit en eieren bij de boer of misschien dichterbij: bij een Turkse supermarkt. Ook vind je daar kipfilet, noten en vis voor een veel leuker prijsje dan in de supermarkt. Weliswaar heb je geen muziekje op de achtergrond in de winkel en kijk je tegen een TL buis aan: who cares. De kwaliteit is uitstekend, het assortiment groots en het is hartstikke betaalbaar. Ook kun je er vaak voor kiezen om ingevroren kipfilet te kopen. Dit wordt dan ingevroren wanneer de kip nog maar een paar dagen houdbaar (en dus verkoopbaar) zou zijn. De kip is door het invriezen nog veel langer houdbaar en….nog goedkoper!

Sporten in een sportschool?

Voor een sportschool hoef je tegenwoordig niet meer krom te liggen, want je kunt vaak voor nog geen €15.00 per maand eindeloos je gang gaan. Toch kan dat een behoorlijk bedrag zijn voor iemand. Ook laat de begeleiding vaak nog te wensen over, want er staan vaak alleen wat ‘mannetjes’ achter de counter, zonder dat je echt goed wordt begeleid. Dit kan een eigen keuze zijn en voldoet op zich prima. Maar je kunt nog veel goedkoper thuis sporten. Het is even investeren in wat materialen, maar ook hierbij geldt: je kunt het zo gek maken als je zelf wil.

img_7340

Zo heb ik mijn sportattributen bij de Lidl gekocht en ik ben daar heel tevreden over. Mocht je toch eerst een stukje begeleiding willen voordat je thuis aan de slag gaat: je kunt bij een fysiotherapeut goed persoonlijk advies krijgen over het sporten en het doen van de juiste oefeningen. Afhankelijk van je zorgverzekering wordt dit bezoekje vergoed of niet. Maar: met zijn of haar tips kun je wel thuis aan de slag waardoor je je sportschoolkaartje doormidden kunt knippen. Yes!

Shop till you drop

Het leukste van afvallen is toch wel je nieuwe lichaam showen. Dat gaat moeilijk in je veel te grote spijkerbroek of trui. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je bent afgevallen, maar soms verzuip je letterlijk in je oude kleding. De enige manier om er fatsoenlijk en leuk bij te lopen (én je nieuwe body te showen) is om te gaan shoppen. En ja, daar hebben we het weer…ook dat kost geld. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil natuurlijk, maar laten we eerlijk wezen: het kost sowieso altijd geld.

img_7331

Om geld te besparen kun je drie simpele dingen doen: je oude kleding verkopen, uitverkoop in de gaten houden en online shoppen met korting. Even een tip van flip: je kunt via deze website in één overzicht zien welke kortingscodes je kunt gebruiken voordat je een bestelling plaats. Heel handig en altijd fijn, gun jezelf die korting!

Heb jij nog een goede tip om te besparen? Laat het mij weten in de reacties!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Gezond eten is inderdaad niet goedkoop. Ik heb eens een tijdje volledig suikervrij gedaan waardoor ik voor een aantal dingen alleen maar in de biowinkel terecht kon, maar wat een rekening! Maar het klopt wel wat je zegt, dat als je op zoek gaat, dat je wel wat alternatieven kan vinden.
  Ik ben vandaag alvast terug met goede moed begonnen met gezond eten, want de laatste weken was het zo druk dat een snelle hap veel makkelijker was. Maar daar doe ik mijn lichaam niet echt een plezier mee op langere termijn.

  Beantwoorden
 • Ik draag veel jurkjes, vooral met wat stretch erin. Die gaan best een paar maten mee tijdens het afvallen. Wel goedkoop, want je hoeft niet zo snel nieuwe kleren te kopen. Maar ergens toch ook wel jammer, want ik merk het dus niet zo snel aan mijn kleren.

  Beantwoorden
 • Hier koop ik bij de boer zo’n pakket met groenten. Altijd lekker en vers :). Ook hebben we bepaalde zaken in ons eigen moestuintje zoals rucola :).

  Beantwoorden

Write a comment