Lifestyle Looking good...

Het is klaar, over en uit met Weightwatchers.

Vol enthousiasme en goede moed begon ik een paar maanden geleden met Weightwatchers. Gewoon, omdat ik nieuwsgierig was en een paar kilo kwijt wilde raken. Om mij heen had ik hele goede ervaringen gehoord en gelezen en zo begon ik aan een nieuwe uitdaging. Maar deze uitdaging ben ik gestopt en vandaag leg ik uit waarom.

Het lijkt tegenstrijdig met het artikel van laatst waarin ik schreef hoe je iets moet volhouden. Maar tegelijkertijd is dit het ultieme bewijs dat ik op de verkeerde manier mijn doelen stelde. In mijn hoofd prentte ik het doel ‘ik wil afvallen met Weightwatchers’. Het afvallen is niet voldoende gelukt, dus ook niet met Weightwatchers. Even voelde het als falen omdat ik ermee stop, maar dat slaat eigenlijk nergens op. Want ik laat het niet voor wat het is, ik zet door. Alleen op een andere manier.
Waarom ik stop met Weightwatchers? Omdat ik heb gemerkt dat het niet werkt voor mij, en dat kan en is mogelijk.
Ik hoef geen 20 kilo kwijt te raken, maar 8. En dat maakt het afvallen misschien moeilijker dan gedacht. Hoe meer je weegt hoe sneller je afvalt (met name in het begin) en hoe meer je bij je ideale gewicht zit, hoe moeilijker. Voor mijn BMI hoef ik niet af te vallen, wel voor ‘het mooie’ en voor een lijf waar ik mij fijn bij voel.

anegdaa

Ik ben door Weightwatchers in het begin bijna twee kilo kwijtgeraakt, maar die zitten er al weer bij. Het schommelen demotiveerde mij zo dat ik steeds minder zin had om te wegen. Ik hield mij keurig aan het aantal punten maar ik viel niks af. En wat ik ooit was afgevallen aan het begin, kwam er weer bij. Ook werd ik niet bepaald gelukkig van alles tellen, wegen en afmeten.
Ik miste de overgang naar een levensstijl verandering. Afvallen met punten is misschien effectief en even goed, maar daarna? Je kunt niet je hele leven punten tellen, er zal toch iets in je leefwijze moeten veranderen. Nou leef ik over het algemeen heel gezond, maar ik eet te veel in verhouding tot wat ik beweeg en verbrand.
Ik zal mijn lifestyle moeten aanpassen, meer moeten sporten en minder moeten eten. Gooi daar gewichtstoename van medicijnen bovenop en het wordt een lastige opgave. Maar niet onmogelijk.
Weightwatchers heeft mij zeker meer inzicht gegeven in mijn eetpatroon en in het verdelen van mijn maaltijden.
Ik zal beter moeten ontbijten, kleinere maaltijden over de dag moeten verspreiden en minder moeten opscheppen met het avondeten. Ook merk ik dat ik veel koolhydraten eet in vergelijking met groenten en vlees of vis. Weightwatchers heeft mij zeker dit inzicht gegeven waar ik verder mee kan.

Hoe nu verder? Ik ben bezig met krachtraining, minder koolhydraten (eigenlijk zo min mogelijk met het avondeten, ik zorg wel dat ik voldoende brood eet in verband met het jodium) en regelmatiger eet zodat ik niet verga van de honger voordat ik wat ‘mag’ eten. Ik beweeg meer doordat ik nu beter slaap en iets beter in mijn vel zit en daardoor verbrand ik 0ok meer calorieën. De weegschaal zal niet meer wekelijks onder het stof vandaan worden gehaald, mijn meetlint wel. Wanneer je meer spiermassa gaat ontwikkelen heb je kans dat je strakker maar ook zwaarder wordt. Meten is daardoor effectiever en meer motiverend dan wegen, helemaal als je zoals ik de helft van de maand vocht vasthoudt.
Afvallen gaat niet zonder slag of stoot en dat is eigenlijk maar goed ook, want daardoor bedenk je je wel twee keer voordat je weer iets in je mond propt. Maar ik weet zeker dat het gaat lukken, want als ik iets voor ogen heb en iets wil bereiken, dan lukt dat.

Eind april start ik ook (deels) met ‘My killer body‘, het programma uit het nieuwe boek van Fajah Lourens. Haar boek komt 21 april uit en ik ga kijken wat ik met mijn gezondheid mag doen en mag volgen. Er zit een hoop krachttraining bij, maar ze deelt ook veel recepten, tips en oefeningen. Dus als je het leuk vindt om mijn ervaring en eventuele vorderingen te zien, blijf mij dan zeker volgen. Ik zal de voortgang tevens met foto’s bijhouden, is voor mij ook meteen een stok achter de deur!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (19)

 • Ik snap je volkomen! Heel goed van je ook. Je moet echt je leefstijl veranderen, wil je het vol gaan houden. Als je nou heel veel moet afvallen dan kan het goed zijn eerst op die manier te beginnen maar uiteindelijk komt het toch weer neer op je leefstijl. Ik ben benieuwd. Succes in ieder geval.

  Beantwoorden
 • Goed dat je er dan voor kiest te stoppen. Jammer dat t niet werkt voor je, maar er is een nieuwe weg. Super fijn! Ik doe zelf bodieboost, verandering van lifestyle, dat gaat niet snel maar t werkt wel. En idd ook op de lange termijn. Ik blijf zeker volgen om je nieuwe vevindingen te lezen. Succes!

  Beantwoorden
 • Krachttraining gaat je zeker helpen! Weight Watchers is een fijn hulpmiddel, maar voor iedereen werkt wat anders. Je moet altijd gewoon doen wat voor jou het beste werkt.

  Beantwoorden
 • Klinkt logisch en verstandig! Spiermassa opbouwen zou best eens kunnen helpen ja! Succes ermee ???

  Beantwoorden
 • Ik ben heel benieuwd naar het boek van fajah. Ik denk dat het afvallen van wat door je medicijnen aankomt lastiger is als ongezond eten. Ik hoop dat je de motivatie kan vinden en vast kan houden!

  Beantwoorden
 • Wat goed dat je voor jezelf al weer een nieuw plan hebt bedacht! Ik ben erg benieuwd naar het boek van Fajah. Een jaartje terug heb ik fanatiek het BBG programma van Kayla Itsines gevolgd en afgerond… Wauw, wat was ik tevreden over mijn lichaam… Maar daarna ben ik gestopt met fanatiek sporten en volgde ik alleen nog wat lesjes in de sportschool, wat er voor zorgde dat t ook er allemaal zo weer aan zat…:(
  Achja! Nu geniet ik lekker volop van mn zwangere lijf… Daarna zien we wel weer verder

  Beantwoorden
 • Wat jammer dat die methode niet voor jou werkt, maar ik snap je artikel waarom je er mee stopt volkomen. Wel fijn dat je er iets uit het kunnen halen waar je wel iets mee kunt en je het niet helemaal voor niks hebt gedaan. Ik hoop dat het boek van Fajah wel bij je past!

  Beantwoorden
 • Ik worstel er ook mee
  Ik moet wel nog 32 kilo afvallen … en ja met weight watchers lukt dat wel … maar momenteel komt mijn klik helaas niet en ben ik weer een week niet aan het tellen pfrt

  Beantwoorden
 • Je hebt groot gelijk! Ik ben benieuwd of het programma van Fajah beter voor je werkt. Hopelijk is het ook doen met je gezondheid… X

  Beantwoorden
 • Groot gelijk, ik zou ook gek worden van dat tellen en afwegen. Wel goed dat je op een andere manier doorgaat. Ik wil ook ‘maar’ 3 kilo afvallen voor het mooie en niet voor m’n BMI. Was ik 1,5 kilo afgevallen zit dat er ook weer aan, al is m’n lijf wel mooier maar dat zijn dan de spieren (voor een deel). Misschien moet ik ook maar is gaan meten, dat zou eigenlijk beter zijn inderdaad. Jij veel succes!

  Beantwoorden
 • Ik ben er ook mee gestopt. Het is gewoon niet reëel on alles te moeten wegens continu. Zo kan een mens niet leven!

  Beantwoorden
 • Ik snap dat je er mee gestopt bent! Overigens zou ik ook niet vrolijk worden van al dat tellen… Ik ben benieuwd naar je ervaringen met het boek van Fajah!

  Beantwoorden
 • Ik ken veel mensen met positieve ervaringen met de WW, maar voor mij is het ook niks.

  Beantwoorden
 • Wat jammer dat het voor jou niet werkte.. Ik heb zelf heel lang getwijfeld, maar heb me vandaag aangemeld voor Weight Watchers.. Na lang twijfelen en zeuren over de prijs (en dat je er een tijdje aan ‘vast’ zit), heb ik, op basis van recensies van heel veel andere bloggers toch de knoop doorgehakt en doorgepakt. Ik wil ook 8 kg kwijt, ik ben zwaarder dan ik ooit geweest ben. En het is geen ‘obesitas’, maar het moet er wel af. En tot nu toe lukte me dat niet zelf. Dus ik hoop dat WW voor mij wat meer zoden aan de dijk zet. Ik ben ook benieuwd naar het boek van Fajah. Die BBG van Kayla Itsines heb ik ook eens bekeken, maar het lukt me echt niet om met 2 kleine kindjes zoveel oefeningen te doen thuis. Hopelijk lukt het jou me je gezondheid!

  Beantwoorden
 • Lang getwijfeld en ondertussen nog niet mee begonnen. Ben wel kcal aan het tellen, al heeft dat een beetje hetzelfde als wat jij zegt: je verandert je levensstijl niet echt. Want als ik zin heb in chocola, dan eet ik gewoon van iets anders wat minder en dat is natuurlijk niet echt de bedoeling.
  Maar het helpt wel omdat ik vroeger echt heel veel kon snoepen, een hele zak snoepjes of een heel pak koekjes. En dat kan ik nu wel vermijden, dus dat is wel al positief.

  Beantwoorden
 • Klinkt heel logisch 🙂 Benieuwd naar het programma wat je nu gaat volgen. Liefs Marjon

  Beantwoorden
 • Dappere beslissing om te stoppen met iets ook al ben je nog niet klaar voor je gevoel. Diëten moeten je liggen en als je niet gemotiveerd bent, is het ontzettend moeilijk om zoiets vol te houden. En helemaal als je aankomt, in plaats van afvalt…

  Ik ben vorig jaar begonnen met bodieboost, daar mag je wel alles eten wat je wil en is ook gericht op mensen die al bijna op hun streefgewicht zitten. Je telt niets en je weegt niets.

  Ik ben benieuwd naar je ervaringen met killerbody, het ziet er heel goed uit. Ik houd ook meer van de ‘diëten’ die uitgaan van een levensstijlverandering.

  Ontzettend veel succes!

  Beantwoorden
 • Ik snap je frustraties. Hoor het vaker.
  Als je een x je voedingsschema na wil laten kijken mag je contact met me opnemen.
  Misschien zijn het kleine aanpassingen die net het verschil maken.

  Gr Aletha

  Beantwoorden
 • Ik herken je in jou verhaal. Heb ooit weight watchers gedaan en dat hielp eerst geel goed. Maar na een tijdje kilo’s er weer aan. Dan nog een keer weight watchers, maar door die punten en niet afvallen ook mee gestopt. Nu op eigen kracht verder haha

  Beantwoorden

Write a comment