Random

Is een hulp in de huishouding een overbodige luxe? Of juist goed voor je gezin?

Toen ik nog gezond was en werkte maakte ik schoon op mijn vrije dagen. Dan ging ik als een wervelwind door het huis en plofte ik na een paar uurtjes moe maar tevreden op de bank. Alles was weer schoon. Het zelf schoonmaken was vanzelfsprekend en ging ons goed af. Bovendien….een schoonmaker in huis is toch alleen maar voor oudere mensen? Of wanneer je lichamelijk het niet redt. Maar hulp in de huishouding kan ook zorgen voor meer vrije tijd en energie om leukere dingen te doen met het gezin. En Helpling helpt jou daar graag bij!

*Dit artikel betreft een samenwerking met Helpling

Hulp in de huishouding een luxe?

Om mij heen hoor ik vaak dat een schoonmaker een luxe is, want waarom zou je het zelf niet kunnen? Het hoort toch bij de ballen die je als ouder/ouders in de lucht moet houden?
Mede vanwege die gedachte hoor ik niet vaak dat gezinnen om mij heen het schoonmaken uitbesteden. Het zou duur zijn en onnodig, terwijl het in mijn ogen juist voor meer balans en rust kan zorgen. Iemand die helpt om alle ballen in de lucht te houden, daar is niets mis mee!

Een paar maanden terug besloot ik dat hulp in de huishouding echt wel fijn zou zijn, want zo’n beetje alle grote klussen kwamen nu bij mijn man Giorgio terecht. En dan met name in het weekend, wanneer hij na een drukke werkweek eigenlijk zou willen uitrusten en leuke dingen wil doen met ons gezin. Wij besloten opzoek te gaan naar een hulp, al was dat nog niet zo makkelijk.

Een lastige zoektocht.

Onze eerste hulp had na 1 keer schoonmaken een andere baan. Er kwam een vervangende hulp voor tijdelijk, want eigenlijk zat zij al ‘vol’ qua uren. Daarna ging het zoeken naar een fijne hulp verder, maar dat was nog niet zo makkelijk. Een goede hulp komt vaak bij toeval op je pad of via via.

Maar wat was het fijn, iemand die de grote klussen in een paar uur op zich neemt. Het voelt in het begin een beetje gek om zelf op de bank te zitten en iemand voor je te zien schoonmaken, maar al snel kon ik het relativeren en begon het genieten.
Het scheelt voor mij en voor Giorgio energie, we hebben meer tijd voor de leuke dingen om als gezin te doen en niets is fijner dan een opgeruimd en schoon huis. Kortom: win-win!

Helpling: een ‘marktplaats’ voor een schoonmaakhulp.

Helpling kwam op mijn pad, alsof het zo had moeten zijn. Helpling is een online platform waar huishoudens eenvoudig een schoonmaakhulp kunnen boeken. Eenmalig of vaker zoals elke week of elke twee weken, het is aan jou de keuze!
Je vult op de website wat gegevens in en Helpling zoekt voor jou een passende schoonmaakhulp bij jou in de buurt. Betrouwbaar, transparant en heel makkelijk. En nog een voordeel: geen gedoe met contant geld in huis, je betaalt gewoon met Ideal!

Via Helpling vind je eenvoudig een schoonmaakhulp voor een eenmalige poetsbeurt of voor vast!

Op de website zie je in één oogopslag welke klussen een schoonmaakhulp wel of niet doet en of degene huisdieren wel of geen probleem vindt. Daarnaast kun je ervaringen en reviews lezen van mensen die je voor zijn gegaan, fijn en transparant! Je kunt één of meerdere hulpen selecteren en degene die jouw opdracht accepteert komt bij jou schoonmaken.
Zodra je aanvraag is geaccepteerd kun je heel makkelijk en snel chatten over en weer. Zo had ik na het boeken direct contact met mijn hulp om afspraken te maken.

Stroeve start met een fantastisch eindresultaat.

Helaas was er een valse start en kwam mijn schoonmaakster niet opdagen. Maar naast het zoeken van de juiste hulp is Helpling ook goed in het zoeken naar oplossingen. Zij gingen voor mij meteen aan de slag om een andere hulp te zoeken op korte termijn en dat is gelukt! Een schoonmaker met veel goede reviews kwam mij mij thuis. Hij kwam keurig optijd en we maakten eerst een praatje over en weer.

Een wildvreemde die hier in huis komt schoonmaken is even ‘gek’, maar eenmaal een voet over de drempel was het al snel niet meer ongemakkelijk.
Ik liet mijn schoonmaakhulp de spullen zien voor het schoonmaken en wees de weg naar de toiletten, kamers en de badkamer. Vreemd was het zeker niet dat een onbekende aan onze spullen zat en in ons huis liep. Het was vooral erg fijn en tussendoor maakten we een praatje over van alles en nog wat.
Tijdens het schoonmaken zat ik heerlijk achter mijn laptop en keek ik een serie. Ik ben dus wel thuisgebleven, iets wat ik zelf graag doe wanneer een schoonmaker voor het eerst komt. Eenmaal een vertrouwensband kan ik ook prima tijdens het poetsen de deur achter mij dichttrekken en even op pad gaan.

Of ik wensen had voor het schoonmaken? Eigenlijk kon het hele huis wel een goede poetsbeurt gebruiken, maar de keuken en badkamer hadden prioriteit.  Mijn hulp was fantastisch en snel en maakte als een tornado schoon.
De trap zuigen, het plafond, de kamers….niets was te gek. Uiteindelijk was er tijd tekort om al mijn wensen te vervullen, maar dat lag vooral aan mij en niet aan mijn hulp.
Hij gaf zelf aan dat er nog meer schoon te maken was, maar dat hij prioriteiten heeft moeten stellen. Mocht hij nog een volgende keer komen, dan zou hij verder gaan met waar hij gebleven was. Fijn! En die stapel was? Die zou hij zonder problemen willen strijken en opvouwen. Ik had te maken met een perfectionist en dat vind ik een enorm pluspunt.

Voordat hij weer vertrok liet ik nog een goede recensie achter, zo kunnen andere mensen die een hulp zoeken de ervaringen van huishoudens lezen en zo gemakkelijk een goede hulp vinden. En of ik mijn hulp nog een keer zal boeken? Absoluut! Wie weet wel voor vast.
Een hulp in de huishouding is geen overbodige luxe, maar gewoon heel fijn en heel welkom.
Zo hebben we samen meer energie over en blijft er meer tijd over om als gezin leuke dingen te doen! Om vervolgens thuis te komen in een heerlijk schoon huis. Super toch?

Wat vind jij van een hulp in de huishouding? Een overbodige luxe of juist noodzakelijk? En was je al bekend met Helpling?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Wat goed van jou zeg! Ik geef jou groot gelijk. Geniet lekker van je kleine meid en vrij gekomen tijd en zo heeft manlief ook weer ruimte om leuke dingen te doen.

  Ik vond het als mantelzorger voor mijn vader ook lastig om een huishoudelijke hulp te ‘moeten’ aanvragen. Maar ik kon niet nog meer taken erbij hebben. Je kan tenslotte maar een bepaald aantal ballen omhoog houden. Er blijft nog zoveel andere zorgtaken over.
  Mijn pa heeft wel via een indicatie (wmo) een huishoudelijke hulp aangewezen gekregen ( zou jij misschien ook kunnen aanvragen, maar ik weet dat dit steeds lastiger wordt, het potje is behoorlijk wegbezuinigd hier in Ede)
  Wij zijn erg blij met deze extra handjes erbij.

  Warme groet van Marina. 🌸🌞

  Beantwoorden
 • het lijkt me echt heerlijk als fulltime werkende mama moet ik kiezen tussen tijd voor mijn kind, gezin en huishouden en moet eerlijk bekennen dat ik dan vaak met de franse slag even door het huis ga, of niet.
  Helaas reikt het budget niet zover bij ons dat ik mij dit kan veroorloven momenteel maar mocht er een periode komen dan is dit wel het eerste wat ik mijzelf en mijn gezin kado doe!!

  Beantwoorden
 • Bijna iedereen die ik ken heeft een hulp. De meeste mensen kunnen het wel betalen, het is ook een kwestie van “waar wil ik mijn geld aan uitgeven”. Sommige zeggen dat ze het geld niet hebben maar drinken zich bijvoorbeeld elk weekend lam in de kroeg of kantine. Of gaan 3x per jaar op vakantie (ook weekendjes weg zijn duur). Prioriteiten.

  Beantwoorden

Write a comment