Lifestyle

Interesse in fotograferen? Zo begin je je nieuwe hobby!

Je ziet tegenwoordig de meest prachtige foto’s voorbij komen.
De online wereld heeft hierbij alles zo’n beetje overgenomen: bijna alle bekende wereld fotografen hebben een Instagram-account, en
sommigen verdienen hier zelfs hun brood mee.
Fotografie is geëxplodeerd, en het is niet zonder reden dat veel mensen het uitproberen, of er zelfs heel goed in worden.
Reis-gerelateerde foto’s, cultuur foto’s, het vrije leven: van werkelijk alles kun je tegenwoordig fotografen vinden die zich hebben gespecialiseerd in één van deze vormen van fotografie. Denk je nu: dat wil ik ook? Dan zullen wij jou een aantal handige tips geven om deze leuke hobby te beginnen.

In den beginne…

Je begint bij fotografie altijd bij de basis. De basis bestaat uit een aantal dingen, namelijk: camera-instelling, belichting, scherpstellen, sluitertijd, met weinig licht omgaan, de ISO en het diafragma.
Dit zijn allemaal zaken die je in het begin eigen moet maken, om de basis van het fotograferen goed onder de knie te krijgen.
Wil je meer leren over fotografie? Kies dan een workshop fotografie Rotterdam!

Welke soort camera

Naast de instellingen is het goed om te bedenken welke camera het best zal passen bij het soort fotografie dat jij wilt doen.
Als je foto’s wilt maken van surfers, heb je een grote lens nodig, en als je onderwaterfotografie wilt doen, kun je dat het best doen met een spiegelreflexcamera met onderwaterbehuizing of met een waterdichte Gopro.
Het is hierbij goed om eerst even bij een expert te informeren wat hierbij het best bij je zal passen. Misschien kun je het eerst een paar keer uitproberen, voordat je meteen allemaal dure producten aanschaft.
Zo kun je meteen zien wat je het mooiste resultaat vindt!

Wat is jouw stijl?

Mocht je nu nog geen idee hebben welke stijl je wilt fotograferen, dan is dat geen probleem!
Daar kun je gaandeweg ook achter komen door gewoon te doen. Fotografie is een vaardigheid die je leert door heel veel te doen en niet op te geven.
Zo kom je er echt achter wat jou past.
Wat voor stijlen zijn er? Heel veel. Enkele van de belangrijkste genres in de fotografie: reisfotografie, onderwaterfotografie en landschapsfotografie – de keuzes zijn eindeloos!
Uiteraard hoef je je niet te beperken tot één, maar kun je creatief zijn in meerdere.
Je kunt ervoor kiezen om een stijl met een spiegelreflex te fotograferen of je kunt kiezen voor smartphone fotografie.
Je zult je verbazen wat een mooie beelden je kunt schieten met je smartphone, alleen al door een andere hoek te kiezen.

De wereld van de fotografie is oneindig creatief. Het is goed om eerst bij de basis te beginnen, en zo langzaam uit te vinden wat jouw stijl is en wat je het leukst vindt om te fotograferen. En wie weet word je er zó goed in, dat je er uiteindelijk je brood mee kunt verdienen!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment