Halfvol

Inspirerend persoon. Laura Maaskant.

Laura Maaskant, ken je haar? Laatst vertelde zij haar verhaal bij RTL Late Night. Ook schreef zij het boek Leef!
Vandaag wil ik laten zien wie Laura is en waarom zij voor mij een inspirerend persoon is.

In 2009 is Laura behandeld voor een tumor bij haar ribben. In 2013 zijn er helaas uitzaaiingen ontdekt en is Laura niet meer te genezen. Zij weet dat ze niet oud zal worden en haalt daarom alles uit het leven. Haar veel te korte leven.
Boos en verdrietig is ze niet, integendeel zelfs. De wetenschap dat je nog maar even op deze aarde zal rondlopen is onvoorstelbaar. Alleen Laura weet hoe dat is.
In de korte tijd dat ze nog heeft wilt ze graag overal van genieten. Ze zit zeker niet bij de pakken neer en schrijft, kookt en studeert. Wat een powervrouw!

Ik heb met bewondering en open mond zitten kijken naar haar toen Laura te gast was bij Humberto. Ze straalt levensvreugde uit, geeft bijna licht.
Het is moeilijk te omschrijven, maar je ziet aan haar dat ze van elk moment en elke seconde volop geniet. Ze straalt geen angst uit en lijkt in de verste verte niet boos op het leven.
Hoe doet ze dat toch? Ik probeer mijzelf te verplaatsen in deze vrouw en probeer een voorstelling te maken van het moment waarop ik zal horen dat ik nog maar kort te leven heb.
Je kunt op dat moment twee kanten op: verstoppen onder je dekbed en boos zijn op het leven. Of de deur opengooien, de zon tegemoet lopen en genieten van alles wat je om je heen hebt.
Je kunt boos zijn. Je afvragen waarom zoiets jouw moet overkomen. Waarom niet? En nooit zul je antwoord krijgen op deze vraag, dus heeft het zin om het je constant af te vragen? Nee toch?
Wat Laura kan, lijkt onmogelijk en zo zwaar. Maar ik denk dat het verstoppen onder je dekbed en alsmaar boos zijn en verdrietig, het proces alleen maar zwaarder maakt.
Want hoe kijk je liever terug op je (korte) leven? Dat je je tijd hebt verspilt schuilend onder je dekens, omringd met donkere wolken? Of dat je alles, maar dan ook alles uit het leven hebt gehaald en overal van hebt kunnen genieten? En ook nog eens mensen met je mee hebt getrokken en hebt geïnspireerd?

Laura schreef het boek ‘Leef!’waarin zij schrijft over de periode vana 2009 tot nu. Hoe haalt zij zoveel mogelijk uit het leven? Haar toekomst is geblokkeerd, zoals zij het zelf omschrijft. Laura probeert te leven alsof elke dag haar eerste dag is, waardoor ze alles om haar heen bewondert.
Wat ik van haar leer? Om nog meer te genieten van alles wat ik zie, hoor voel, ruik en proef. Al haar zintuigen gebruikt ze om alles om haar heen te bewonderen.
Niet alleen met je ogen kun je genieten, maar er is nog zoveel meer. Ik heb net mijn deur van de keuken opengegooid. En ik voel de zon, ik ruik de frisse lente-naderende wind en ik hoor de vogels. Ik maak een lekker broodje om mijn smaakpapillen ook even mee te laten doen met dit moment. Heerlijk!

 

laura

 

‘Door te genieten van een bloem, een glas wijn, een glimlach of een gesprek, kan ik de grotere dingen aan. Het leven is nog steeds mooi en prachtig, omdat het me alles geeft wat ik nodig heb. Ga maar na: Het leven geeft me vervulling, liefde, vriendschap en daardoor dankbaarheid & blijdschap. Het leven geeft me dan geen lichamelijke gezondheid, maar wel de kracht om hiermee om te gaan’. ( Laura Maaskant)

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment