Lifestyle

Inspirerend #4. Wat is jouw doel in het leven?

We staan op, gaan naar het werk, zorgen dat alle monden thuis worden gevoed en zijn druk in het huishouden. Maar dat is niet het werkelijke doel in je leven, toch? Wat dan wel?

‘Jouw enige doel in het leven is om tot volle bloei te komen en te worden wie je in potentie bent’, aldus Karl Jaspers. Ik ken deze beste man niet, maar ik ben het volledig met zijn uitspraak eens. Als kind is je doel in het leven leren, opgroeien, normen en waarden leren en uiteindelijk uitgroeien tot een eerlijk en oprecht mens. Althans, dat is mijn visie. Maar wat is je uiteindelijke doel in het leven? Voordat ik dit kaartje in handen had stond ik er eigenlijk nooit zo bij stil. Tijd om dat eens een keer te doen.

IMG_0651

Ik moest er wel lang over nadenken. Het eerste doel wat in mij opkwam was ‘moeder zijn’ en ‘mijn dochter gezond laten opgroeien tot een mooi mens’. Maar dat kan nooit mijn enige doel in het leven zijn. Want ik ben ervan overtuigd dat ieder mens een bepaald eigen doel heeft. Kinderen opvoeden lijkt meer een gemeenschappelijk doel in plaats van individueel.  Ik ga niet zweverig worden, maar ik denk wel dat we allemaal potentie hebben om iets te bereiken in het leven en voor ieder betreft dit weer een ander doel.

Om daar achter te komen moest ik verder graven en dieper nadenken over wie ik ben en wat ik hier doe. Ik houd van schrijven en mensen inspireren, mensen aan het lachen maken en ik zie de wereld het liefst elkaars hand vasthouden. Maar daar ben ik vast niet de enige in. Zou in elk van ons een wereldverbeteraar zitten? Ieder op zijn eigen manier?

Ik heb zo nog mijn dromen en einddoelen. Als ik daar naar kijk, zie ik vele reizen naar mooie landen, mensen en culturen leren kennen. Elke dag weer volop genieten van al het kleins en moois. Maar als persoon wil ik ook groeien in mijn relativeren en positief denken. Het kan altijd nóg beter en nóg positiever. Daarmee hoop ik uiteindelijk anderen ook aan te steken en te helpen. En misschien is dat wel mijn doel in het leven; anderen aansteken en inspireren, om elke dag weer tot volle bloei te komen en alles uit het leven te halen wat er in zit.

Hoe denk jij hier over? Wat is jouw doel in het leven?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Mooi geschreven. En we een moeilijke vraag zeg. Ik kom voor nu ook niet heel veel verder dan mijn kinderen laten opgroeien tot gelukkige mensen.

    Beantwoorden

Write a comment