Halfvol Lifestyle

Inspirerend #3. Draai je rug naar het verleden, dan zie je de toekomst.

Ik wil het hebben over de toekomst en over het bezig zijn met wat achter je ligt. Tijd voor kaartje nummer 3! Ik koos voor een quote die mij op het lijf geschreven staat. Wel vind ik het heel moeilijk om toe te passen, jij ook?

IMG_0360

Verspil je energie niet aan wat achter je ligt, maar richt je op wat nog komen gaat‘. Een quote geschreven door een onbekend persoon, maar hij raakt bij mij de juiste snaar. Ik denk dat deze uitspraak voor iedereen wel van toepassing is en dat de meeste mensen zich meer zouden willen richten op wat voor ze ligt.

Veel dagen heb ik besteed aan het nadenken over gister, vorige week of vorig jaar. Nog steeds ben ik daar mee bezig en ik voel mij er soms vervelend over als ik mezelf erop betrap. Wat geweest is, is geweest. Toch? Anders wordt het niet en zal het ook niet worden. Ik weet het, maar toch ben ik vaak bezig met wat achter mij ligt.
Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want er moet nogal wat worden verwerkt. Terugdenken aan die heftige periode vorig jaar, het steeds opnieuw beleven en ervaren. Het hoort bij een verwerkingsproces, maar kost enorm veel energie. Veel heb ik erover geschreven en vooral geblogd en dat lucht op, maar er eeuwig in blijven hangen is ook niet goed.
Ik geef mijzelf wel de ruimte om alles te verwerken en dat is ook nodig maar toch voelt het soms als nutteloos.

Maar vroeger, toen keek ik veel vaker achterom. Ook naar de echt nutteloze dingen die gebeurd waren. Ik had ergens toch wel spijt van, of had iets op een andere manier willen doen. Op dat gebied ben ik wel vooruit gegaan want ik kijk niet meer naar die ‘kleine’ dingen uit het verleden. Maar meer vooruit kijken en mij richten op wat komen gaat, dat is toch echt wel een leerdoel voor mij. En dat leerdoel ga ik in het nieuwe jaar toepassen. Dit jaar geef ik mijzelf nog de ruimte om enigszins energie te verspillen aan wat achter mij ligt, maar daarna wil ik alleen maar vooruit kijken en mij richten op de toekomst.
Er ligt nog zoveel toekomst voor mij en het zal mij een nog gelukkiger mens maken als ik daar mijn energie aan verspil. Nou ja….verspil…ik durf te wedden dat ik er juist meer energie van krijg.

Wat ik zie als ik naar mijn toekomst kijk? Hopelijk een stabiel lijf en een stabiel hart, veel leuke uitjes en momenten met mijn gezin. Reisjes maken, mensen ontmoeten en alle kansen pakken die voor mij liggen. Ik heb op dit moment werk wat ik heel erg leuk vind (verpleegkundige), maar wat ik niet nog jaren vol ga houden.
Mijn passie voor schrijven is veel groter en dus wil ik mij daar op gaan richten. Columns schrijven, doorgaan met bloggen en groeien en misschien ooit wel een mooi boek.
Alles ligt open en er zullen vast en zeker kansen voorbij komen. En dat is zo leuk van de toekomst, dat het nog vol verrassingen zit en dat je er deels zelf invulling aan kan geven!

Ben jij veel bezig met het verleden? En zou je meer energie willen besteden aan de toekomst?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Inspirerend #1

Inspirerend #2

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Ik ben vooral van een jaar geleden was het zus of zo. Vorig jaar wist ik nog niet dat ik nu bijna klaar ben met de studie. Ik probeer het dan dus positief te zien. Wow wat heb ik alweer bereikt in 1 jaar tijd. Dan kijk ik stiekem toch even terug maar neem ik gelijk het positieve mee. 🙂

  Beantwoorden
 • Grappig dat je hier over schrijft, ik ben ook best veel bezig met het verleden. Vind het ook erg moeilijk om dit los te laten. Denk ergens dat het ook wel een klein beetje menseigen is, zolang je de toekomst maar wel kan blijven zien.

  Beantwoorden
 • Interessant onderwerp. Ik denk dat, terwijl je als tiener juist constant naar de toekomst kijkt en snel ‘groot’ wilt zijn, je als twintiger juist veel terugkijkt naar het verleden. Je maakt dan veel mee en wordt een aantal keer in het diepe gegooid en dan kijk je denk ik snel terug naar ‘hoe het ooit was’. En opzich is dat niet erg, als je je maar bewust bent van wat je van dat verleden kunt leren, zodat je dat toepast in het nu en in de toekomst. (:

  Beantwoorden
 • Je hebt het mooi beschreven hoe je weet dat je eigenlijk vooruit moet kijken maar toch veel met het verleden bezig bent. Ik denk dat als er dingen zijn gebeurd in het verleden, dat die ook impact hebben op de toekomst. Dat merk ik zelf dat sommige gebeurtenissen je hele toekomst op zijn kop kunnen zetten.

  Beantwoorden

Write a comment