Halfvol Lifestyle

Inspirerend #2. Je mag elke dag gelukkig zijn.

Voor vandaag trok ik het tweede kaartje van de stapel met inspirerende quotes en doordenkers. Laten we het eens hebben over gelukkig zijn, gun jij jezelf dat elke dag?

IMG_0226

Mijn Instagram profiel is al ruim een jaar hetzelfde. De laatste zin dus ook, mijn favoriete quote van de afgelopen tijd. ‘Everyday is beautiful if you choose to see it’. En zo is het maar het. Naast het ervoor kiezen moet je je ook beseffen dat het mag. Je mag elke dag gelukkig zijn en al het moois om je heen zien.

En dat ‘mogen’, dat vind ik nog wel een dingetje. Vorig jaar om deze tijd mocht ik nog niet elke dag genieten en alle mooie dingen eruit pikken. Als ik een slechte dag had, dan was dat mijn dag. Niet meer en niet minder. Ik verzonk er een beetje in en ik kon het nog net geen zelfmedelijden noemen.
Die toestemming om elke dag gelukkig te zijn gaf ik mijzelf eind vorig jaar. Ik vond het ineens nogal dom van mijzelf dat ik mij moest laten overnemen aan de orde van de dag. Als mijn dag niet fijn was dan zou ik niet gelukkig kunnen zijn. En dat slaat eigenlijk nergens op. Langzaam maar zeker leerde ik ook tijdens de slechte dagen lichtpuntjes te ontdekken.

Gisteravond keek ik de film ‘The Bucketlist’. Twee terminaal zieke mannen besluiten om samen hun bucketlist af te werken. Er staat van alles op hun lijst; van Skydiven tot berg beklimmen.
Op een gegeven moment zitten ze bij de piramides in Egypte. Ze hebben het over de hemelpoort waar de één in gelooft en de ander niet.
Om daar binnen te komen moet je twee vragen beantwoorden. Of je elke dag geluk hebt gevoeld en of je andere mensen geluk hebt gebracht. Antwoord je op beide vragen ‘ja’, dan mag je naar binnen. Het raakte mij wel. En het gaat mij niet om het feit of ik naar binnen zou mogen, maar het zette mij vooral aan het nadenken. Kan ik zelf op beide vragen ‘ja’ antwoorden?
Niet volmondig, helaas. Er is dus nogal wat werk aan de winkel, ookal gaat het beter dan een jaar geleden.
Hoe fijn zou het zijn als ik later terug kan kijken op deze jaren en besef hoe goed elke dag was? Ook met pijn, vermoeidheid of andere problemen.
Het gaat soms nog niet vanzelf, maar ik doe mijn stinkende best. Want hoe slecht je dag ook is, als je ervoor kiest om de lichtjes te zien, dan zijn ze er. Want het mag!

Geef jij jezelf toestemming om elke dag gelukkig te zijn?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Dat is een hele goede vraag. Ik geloof het wel! Waarom zou ik ook eigenlijk niet gelukkig mogen zijn.

    Beantwoorden
  • Goede vraag. Ik heb er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan. Ga me hier de komende periode wat meer mee bezig houden

    Beantwoorden
  • Ik niet, denk ik. Ik gun het mezelf wel, maar er zijn in het dagelijkse leven zoveel dingen die daarop voorrang hebben. Ik denk ook dat als je een gezin hebt, je vaker je eigen geluk aan de kant schuift voor het geluk van een ander (in dit geval dus je kinderen of partner). Maar het is zeker iets om bij stil te staan en over na te denken. Interessant!

    Beantwoorden

Write a comment