Lifestyle

Inspirerend #1. Een verandering in de wereld begint bij jou.

Zoals je in mijn photodiary kon lezen afgelopen zaterdag, kocht ik onlangs de Happinez waar inspiratiekaartjes bij zaten. Hier staan mooie quotes op, doordenkertjes of positieve gedachten. Het leek mij leuk om af en toe een kaartje te trekken en hierover een blogje te schrijven.

Twee stapeltjes inspiratiekaarten in een doosje, met wijsheid voor elke dag. Je kunt ermee doen wat je wil, maar alleen lezen vind ik vaak een beetje zonde. Ik pakte zonder te kijken een kaart en over de quote of gedachte schrijf ik een blogje.

IMG_0225

Welke zou het zijn? Ik hoop eerlijk gezegd niet al te moeilijk, vooral om mee te beginnen.

IMG_0226

Ah, mooi! Wees zelf de verandering die je in de wereld hoopt te zien, ooit gezegd door Gandhi. Wat zou ik graag een goed gesprek met deze wijze man hebben gehad!

IMG_0230

Wat zou ik willen veranderen?

Men zegt vaak ‘een beter milieu begint bij jezelf’. Dat is eigenlijk hetzelfde, alleen betreft het milieu een onderdeel van onze samenleving. Hier gaat het om het geheel. Wat zou je graag zien veranderen? De mensheid? Of de omgang met dieren? Oorlogen die gevoerd worden?

Als ik erover ga nadenken, kan ik veel opnoemen dat ik zou willen veranderen. In het dagelijks leven kan ik mij er ook enorm aan ergeren. Het kwetsen van elkaar, het niets gunnen aan elkaar, elkaar in hokjes stoppen en niet normaal kunnen praten met elkaar. Dus: vooral de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Als ik dan terug ga naar mijzelf en kijk hoe ik met andere omga, kan ik altijd wel iets verbeteren. Ik pest niet (en heb gelukkig nooit gepest), ik kwets niemand om mij heen, ik gun mensen om mij heen heel veel en kan goed met anderen praten. Maar ik ben niet perfect.

Een voorbeeld.

Het kan altijd beter en ik kan nóg meer een voorbeeld zijn voor anderen. Waar zit het hem dan in? Neem als voorbeeld de discussie rondom de vluchtelingen die in grote aantallen aankomen in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Voor mij zijn ze welkom. Ik zou voor geen goud willen ruilen en gun hen allemaal een veilige plek om te wonen. De wereld is tenslotte van ons allemaal, elk stukje grond is van ons allemaal. Toch is de mens van nature vrij egoïstisch en eigent hij of zij een plekje alleen aan zichzelf toe. Dat is in zekere zin ook nodig, want je moet je ergens veilig voelen én een gevoel van privacy hebben.

Ik kan mij heel erg boos maken om mensen die roepen dat ze allemaal mogen ‘verzuipen’, opgeruimd staat netjes. Want wij Nederlanders zouden het al moeilijk genoeg hebben en het geld kan men beter besteden aan de inwoners van Nederland. Degene die dit heel hard roept, typt zijn kwetsende reactie waarschijnlijk vanaf zijn smartphone of tablet. Heeft een dak boven zijn hoofd en kan de verwarming een tandje hoger zetten. Hij hoeft niet bang te zijn de komende dagen geen eten te hebben en ook zijn kinderen zijn veilig bij hem. De situatie is dus absoluut niet te vergelijken. En ik…ik kan mij zo kwaad maken om deze mensen met deze reacties. Het liefst wil ik overal op reageren en als het moet, mensen kwetsen omdat zij anderen ook hebben gekwetst. En dat is mijn valkuil en daar kan het dus beter.

Conclusie.

Dus: als ik deze uitspraak wil toepassen in mijn leven, zal ik het goede voorbeeld moeten geven en de boel de boel laten. Ik weet wel beter, discussies voeren leidt tot niks (ja…enkel gekwetste mensen). En ondertussen hoop ik dat iedereen een keer dit kaartje in handen krijgt en beseft dat de wereld een stuk leuker is als we ons gedragen als een samenleving. Gezellig, met zijn allen op één aardbol.

Wat zou jij willen veranderen?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment