Lifestyle

Ik kan niet zonder…

Het leven draait uiteindelijk niet om materialisme. Dat weten we eigenlijk allemaal wel, ook al houden we er zo van. Ook ik hoor! Uiteindelijk heb je er weinig tot niets aan en zal het je geluk niet vergroten, maar bepaalde dingen en spullen zijn toch wel heel erg fijn. Vandaag heb ik mijn favo’s op een rijtje gezet. Waar kan ik nou écht niet zonder?

Koffie is denk ik bij veel mensen een must have item in het leven. Ik weet dat je ook prima zonder kunt, maar ik vind het zo lekker om mijn ochtend te beginnen met een vers bakje. Geen cappuccino of late, maar die hard zwarte koffie en dan het liefst nog een dubbele espresso. Om vervolgens door het leven te springen en te dansen. Oké, dat laatste is wat overdreven…maar fijn spul is het wel. Koffie is mijn eerste genietmoment elke dag weer. Niemand die dat afpakt!

Mijn perfecte matras staat op een gedeelde nummer 1 met koffie. Heel lang sliepen we op Ikea meuk wat op zich ook prima te doen is, maar na een aantal jaar prikken de veren in je rug en krijg je last van je romp of heupen. Nu hebben we een neusje van de zalm op de slaapkamer (en een lege bankrekening) maar wat slaapt dat hemels! Ik merk dat ik overdag meer uitgerust ben en blijkbaar lig ik ook veel beter, want klachten van mijn rug, schouders of heupen heb ik nooit meer. Ik houd van slapen, ik houd van mijn bed. Ja, wij zijn vrienden.

Concealer is nog zo’n ding waar ik niet zonder kan en wil. Ik heb kringen blauwer dan blauw en die verberg ik maar al te graag onder een laagje smeersel. Ik zie er dan meteen heel anders uit en veel minder moe. Ik heb ook nog eens de beste concealer ever ontdekt (uit Amerika) dus ik smeer heerlijk door.

makke

Medicatie natuurlijk, en dan is het even de vraag of dit uiteindelijk materialisme is of een hoognodig overlevingspakket? Zonder heb ik kans om weer heel ziek te worden en zal mijn hart verslechteren in conditie. Nou ja, ook al hoort dit niet bij materialisme, ik zet hem er toch tussen. Het hoort, net als koffie en een goed matras, gewoon bij mijn leven. Ze houden mij (relatief) gezond en springlevend.

Mijn telefoon…tja. Wat moet ik zonder? Bellen doe ik er amper mee (grappig he…een telefoon waar je niet mee belt) want ik bel vaak met de huistelefoon. Maar appen…Istagrammen….Twitteren…Facebooken….Snappen….waaaahhh. Wat deed ik vroeger met al die vrije tijd? Nee, grapje. Maar zonder kan ik niet dat geef ik toe. Ik houd van alle interactie, van het sociale. Al zou ik echt niet doodongelukkig worden als hij afgepakt zou worden. Maar stom zou het wel zijn en jammer. Heel erg jammer. Oké, toch doodongelukkig.

Een nagelvijl. Niets is zo irritant als een haaltje aan je met moeite gegroeide nagels en daar steeds aan lopen te pulken. Onderweg irriteer ik mij er mateloos aan wanneer ik geen nagelvijl bij mij heb. Ik schuur er dan maar van ellende mee langs mijn broek of ik probeer met mijn tanden de schade te beperken. Meestal maak ik het daarmee alleen maar erger en blijft er een sneu kort nageltje over met nog meer halen. Dus: een nagelvijl it is. In mijn tas, in huis, in de badkamer…nagelvijl for life.

Een heerlijke douche.Vooral in de winter vind ik het zalig om die warme stralen op te zoeken, het liefst twee keer per dag. Ze maken mij snoezelig voor het slapen of juist wakker in de ochtend. Dat gevoel dat je met je ijskoude lijf onder het warme water kunt gaan staan….*hoort engelen zingen*

Last but not least: mijn camera. Het maakt niet uit of het mijn spiegelreflex is of mijn powershot, als ik maar een camera tot mijn beschikking heb. Sarah is heel vaak de pineut, maar ik fotografeer nog veel meer. Voor de blog natuurlijk, maar ook voor de fun. Beetje spelen en uitproberen en je soms verwonderen over je verborgen talenten. Ik leg graag heel veel vast voor later, voor de gevalletjes ‘je weet maar nooit’. Foto’s zijn zo fijn en zo waardevol.

Waar kun jij niet zonder?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (12)

 • Poeh! Ehmm.. Cola light, haha! Mijn telefoon. Mijn laptop. Dat soort dingen 😉

  Beantwoorden
 • Er zijn echt een hoop dingen waar ik niet zonder mee kan. Mijn telefoon, portemonnee, laptop, thee, opschrijfboekje, mijn tuintje, buitenlucht en heel cliché: mijn kleine man 😉 . Ik ben nog een hoop vergeten, geloof ik. hahaha

  Beantwoorden
 • Zonder mijn hardloopschoenen en boeken!

  Beantwoorden
 • Telefoon en koffie staan hier ook erg hoog op het lijstje. Onmisbaar

  Beantwoorden
 • Ik denk dat mijn lijstje nog wel wat langer is dat de jouwe haha. Maar mijn telefoon staat denk ik ook aardig hoog!

  Beantwoorden
 • Ik kan niet zonder mijn telefoon helaas. Verder ben ik ook wel echt blij met concreter maar ga ik zonder cc cream toch echt te deur niet uit haha. Koffie is bij mij thee en ik vind het ook wel heel moeilijk als ik nooit meer chips mag eten denk ik…

  Beantwoorden
 • High five, herkenbaar dit alles! Ik kan niet zonder koffie en niet zonder een goede concealer want die kringen willen maar niet weg (en ik wil nog altijd niet op tijd naar bed).

  Beantwoorden
 • Wat ik toch wel heel hard zou missen is mijn telefoon, mijn ereader en chocolade!

  Beantwoorden
 • Dan moet ik ook mijn medicatie noemen. Zonder medicatie zou ik heel wat zieker zijn. Mijn hondjes, want die vrolijken me elke dag op. En mijn man, die voor me zorgt als ik wel ziek ben.

  Verder kan ik overal wel zonder.

  Beantwoorden
 • Yep herkrnbaar, materialistisch of niet mijn mascara en telefoon kunnen niet zonder mij….eh ik niet zonder hen

  Beantwoorden
 • Ik kan niet zonder mijn zoontje, maar dat past niet echt in het kader van materialisme he? In dat geval kan ik niet zonder mijn iPhone en een heerlijke warme douche.

  Beantwoorden
 • Herkenbare punten hoor! Ik ben ook nog gehecht aan mijn bank en mijn e-reader!

  Beantwoorden

Write a comment