Lifestyle

Ik had vroeger nooit kunnen bedenken dat ik deze dingen nu met plezier zou doen…

Wanneer ik denk aan vroeger, zo’n twintig jaar geleden, dan komt vooral ‘rust en zorgeloosheid’ voorbij. Geen geldzorgen, geen online leven en eindeloos gezond. Dat is nu wel anders. Niet verkeerd, maar wel compleet anders dan ik mij had voorgesteld twintig jaar geleden.

*Dit artikel bevat gesponsorde content

Vastgegroeid aan mijn telefoon.

Blijf jij je ook verbazen over het feit hoeveel je op je telefoon zit? Ik weet nog goed dat ik zo rond mijn 15e heel stellig riep ‘voor mij geen mobiele telefoon, ik hoef niet altijd bereikbaar te zijn!’ Maar wat had ik het mis, want een jaar later kocht ik mijn eerste telefoon. Eentje waarmee je kon bellen, smsen en ‘snaken’.

Ik deed keurig een maand met mijn prepaid kaartje en als ik een stukje maand over had stuurde ik via een website gratis smsjes. Kun jij het je nog voorstellen?
Inmiddels ben ik vergroeid met mijn telefoon en is hij niet meer weg te denken. Niet vanwege het bellen of smsen, maar vanwege de blog, alle apps, etc. Of ik het erg vind om vastgegroeid te zijn met mijn telefoon? Nee, absoluut niet. Het zorgt voor sociale contacten, contacten met volgers en zelfs voor ontspanning.

Tijden veranderen duidelijk en nu ben ik maar al te gelukkig met mijn sim only abonnement. Vastgeroest of niet, ik kan onbeperkt van alles delen op en met mijn telefoon. Ik ben altijd bereikbaar (iets wat ik nooit wilde) en hoef mij niet druk te maken over te weinig saldo of extra kosten aan het einde van de maand.

Sinds ik een Sim Only abonnement heb ervaar ik maandelijks veel lagere kosten. Ik betaal geen telefoon af per maand aangezien ik een los toestel heb aangeschaft. Voor nog geen twee tientjes per maand heb ik genoeg mb’s, smsjes en belminuten zonder dat ik over de kosten heen ga. En mocht ik weer een nieuw toestel willen, dan kan dat zonder problemen en extra abonnementskosten!

Met plezier voorlezen.

Dikkie dik of sprookjes voorlezen? Geen probleem, ik draai mijn hand er niet voor om. Ik kon daar als tiener niets bij voorstellen en zag het vooral als een plicht om je kind voor te lezen.
Nu vind ik het heerlijk wanneer Sarah dicht tegen mij aankruipt en ik haar voorlees voor het slapen gaan. Als tiener kun je je daar ook niets bij voorstellen, je moet het gewoon ervaren. En doordat het zo fijn is maakt het ook niet uit wat je voorleest, er zitten genoeg voordelen aan!

Angst en pillen.

Onzekerheid? Angst voor de toekomst? Handenvol pillen? Natuurlijk had ik als tiener nooit gedacht dat ik op mijn 28e afgekeurd zou worden en patiënt te zijn.
Ik had voor ogen dat ik een huis vol kinderen zou hebben en een goede en leuke baan. Het feit dat dit anders is gelopen is heftig, maar ik vind het inmiddels oké. Zoals ik al in eerdere blogs heb beschreven ben ik nu zoveel gelukkiger dan een aantal jaar geleden. Ik geniet meer, ik waardeer meer en ik leef meer. Met een hand vol pillen en chronisch ziek, dat wel.

Met plezier vroeg opstaan

Ik bel dol op slapen en heb ook veel slaap nodig, maar nooit had ik gedacht dat om 7.30 opstaan leuk zou zijn met een springlevende kleuter en een enthousiaste hond. De dag begint meteen gezellig en vrolijk.
Een enthousiaste kleuter vol energie springt om mij heen op bed en beneden wacht een kwispelende hond. Beter kun je je dag niet beginnen, toch? Door alles wat er gebeurd is de afgelopen jaren ben ik overigens ook elke ochtend enorm dankbaar dat er een nieuwe dag is gestart.

Elke dag koken voor duizenden volgers.

Nu klink ik als een echte huisvrouw, maar je maakt mij enorm blij met een  paar pannen en een gasfornuis. Koken vind ik heerlijk ontspannend, iets waar ik mij vroeger niets bij voor kon stellen. Toen ik net op kamers woonde en zelfs toen ik ging samenwonen warmde ik regelmatig een pizza op in de oven of een maaltijd in de magnetron. Lekker makkelijk!

Het feit dat ik zoutloos moest gaan eten heeft mij letterlijk verplicht om achter de pannen te staan. En dat heeft uiteindelijk geleid tot een liefde voor koken en gerechten maken. Wat ik ook meteen weer deel met duizenden bezoekers en volgers, bizar!

Zoveel liefde

Als kind ervaarde ik mijn ouders als vanzelfsprekend. Ze waren er altijd, dag in dag uit. Tijdens de puberteit kon ik ze door gierende hormonen soms niet luchten of zien.
Nu ik zelf moeder ben en mijn eigen moeder er niet meer is besef ik dat dit fundament helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Het heeft mij wel laten inzien dat gezin, familie en vrienden zo onwijs belangrijk zijn. Elke dag besef ik een beetje meer hoe belangrijk ze zijn en hoeveel liefde er eigenlijk is. En het mooie is, is dat liefde oneindig is. Het is nooit genoeg en kan altijd meer. Mooi vooruitzicht!

Wat ervaar jij nu heel anders dan vroeger? Welke dingen die je nu doet had je absoluut nooit verwacht?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment