Looking good...

Ik en opvallende lipstick. Ongeschikt?

Het is hip and happening. Felle kleuren lipstick die het beste in je naar boven halen. Het liefst van Mac, want die schijnen zo goed te zijn. Sommige meiden hebben een heuze collectie opgebouwd en staan te kwijlen bij een nieuw assortiment. Een ver van mijn bed show moet ik zeggen, want van lipsticks heb ik geen kaas gegeten en ik vrees dat dat ook nooit zal gebeuren. Ik leg je uit waarom.

Het enige wat ik op mijn lippen smeer is lippenbalsem en lipgloss. Heel soms met een subtiel kleurtje, maar absoluut niet opvallend. Het dragen van oogschaduw was voor mij al een hele happening en ik ben er nu eindelijk aan gewend en zou niet meer zonden ‘kunnen’. Maar lipstick…ik heb er helemaal niks mee.

natural
Mijn comfort-look. Gewoon een balsem zonder kleurtje of een lipgloss.

Afgelopen week smeerde ik wat felle, voor mij onmogelijk kleuren op mijn smoelwerk, maar enthousiast werd ik niet. Deze kleuren zaten bij de Beautyboxen die ik ontving het afgelopen jaar. Keer op keer was ik teleurgesteld omdat deze kleuren zo zoet en zo fel zijn dat ik er bijna bang van werd.

midden
Dit kleurtje gaat opzich nog wel..
fel
Maar deze… best awkward!

Ik weet niet wat het is, maar ik denk dat het niet bij mij past. Of wel? Moet ik er aan wennen? Zijn deze kleuren te opvallend om eraan te wennen en moet ik subtiel beginnen? Lipstick dragen hoeft natuurlijk niet, net als meegaan met alles wat ‘in’ is. Maar ik wil het zo graag begrijpen en het lijkt mij heerlijk om met een bakje onder mijn kin door een Mac counter te lopen. Lipstick is op en top vrouwelijkheid en mannen schijnen er wild van te worden.

Wild of niet, ik ben er nog niet over uit. Moet ik er aan wennen en uit mijn comfort zone stappen of ben ik gewoon niet geschikt voor opvallende kleuren? Eigenlijk wil ik heel graag, maar ik heb ook geen flauw idee welke kleuren mij staan. Ik ben zo’n enorme bleekscheet dat kleuren altijd heel erg opvallen bij mij. Is er een lipstick adviseur in de zaal?

Dragen jullie vaak een kleurtje op je lippen? En is deze lekker fel of onopvallend? En moest je wennen aan het dragen van lipstick?

 

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Ik heb eigenlijk een beetje hetzelfde als jij. Het liefst draag ik dan (als ik al iets op mijn lippen smeer) een lipgloss of balsem. Felle kleuren vind ik wel mooi, maar vind ik alleen niet bij mij staan. Ik houd het meestal dan bij lichtroze of een nude kleur.

  Beantwoorden
 • Staat je juist heel mooi!

  Beantwoorden
 • De allereerste keer dat ik felle lipstick probeerde voelde ik me vooral heel erg over de top opgemaakt, maar heel wat probeersels verder ben ik erachter welke kleuren (en vooral ondertonen) bij mij passen en nu heb ik wel 30 lipsticks. Ik draag het liefst felle kleuren! Maar geen Mac hoor. Haha. En ik vind het helemaal niet raar bij je staan!

  Beantwoorden
 • Ik vind het je wel mooi staan hoor! Zelf gebruik ik af en toe een felroze lippenstift. Maar alleen als ik simpele beetje minimalistische kleding aan heb, anders vind ik het snel teveel. En een groot nadeel, vind ik.. je kan je man of baby niet meer zomaar overladen met kusjes, wamt wat ze ook zeggen.. je laat toch afdrukken achter 🙂

  Beantwoorden

Write a comment