Lifestyle

Ik ben er klaar mee!

Ik ben er klaar mee. Met wat? Met mijn zachte meedansende heupen en extra isolatie.  Niet dat ik te dik ben, maar ik voel mij niet fijn in het lijf wat ik nu heb. Een paar kilo minder en een strakker silhouet. Maar hoe ga ik dat aanpakken als ik niet als een gek kan gaan sporten?

Het belangrijkste is misschien wel motivatie. Zonder motivatie kun je lang wachten, maar er zal weinig gebeuren. Het liefst loop ik om de dag hard, ga ik uit mijn dak op de crosstrainer en gooi ik er nog wat fitnesslessen tegenaan. Maar dat kan niet, dus ik moet het een beetje aanpassen. Om al een beetje in de goede stemming te kopen heb ik vorige week een bestelling gedaan bij de Wehkamp voor nieuwe sportkleding. Helpt vast een beetje mee! Hoe gaan we het aanpakken?

yoga

 • Ik heb nog een lopend abonnement bij de fysiotherapeut. Er zit een fitnessgedeelte in het pand waar ik 6 dagen per week onder begeleiding kan sporten. Dat wil ik heel graag, alleen ik moet kijken hoe ik dat passend ga maken bij mijn vermoeidheid. Er zijn veel dagen dat ik de zorg voor Sarah al pittig vind en ik nog geen stofzuiger aanraak. Ik ga kijken wat er gebeurd wanneer ik het langzaam ga oppakken en opbouwen. Uiteindelijk wil ik 2 dagen per week sporten.
 • Minstens twee keer in de week doe ik Yoga via het kanaal van Yoga with Adriene. Een uurtje na het eten even rekken, strekken en ontspannen. Twee dagen yoga en twee dagen sporten klinkt meer dan voldoende (voor mij).
 • Een dagelijkse wandeling is heel goed en effectief, maar je moet het wel doen. Dat vond ik moeilijk de afgelopen weken al wil ik het heel graag. Het liefst blijf ik binnen, lekker veilig. Giorgio heeft nu vakantie en ik kan mooi met hem elke dag een goede wandeling maken en er aan wennen. Vindt Sarah ook heerlijk, dat weet ik zeker!
 • Ik snoep niet veel en geef weinig om zoetigheid. Toch houd ik van (hartig) eten en hier geniet ik van. Maar ja, als er meer in komt dan dat je verbrand dan kom je aan in gewicht. Ik zal opzoek moeten gaan naar een nieuwe balans. Diëten werken niet en mag ik niet volgen, dus ik zal mijn voeding op een veilige manier moeten aanpassen. Kleinere hoeveelheden, minder brood en halve porties warm eten. Dit heb ik eerder gedaan en werkte hartstikke goed voor mij.
 • Mijn doel: een betere conditie, sterker worden en strakker worden. Er moet 4 kilo af, 6 mag. Dat zou het mooiste zijn al ben ik met vier kilo al tevreden. Wat ik al zei: mijn BMI is in orde nu, maar ik voel mij toch prettiger bij wat kilo’s minder. Er moet een knop om en als deze eenmaal om is, dan stop ik niet voordat mijn doel bereikt is.
 • Van sushi word je niet moddervet, maar ook zeker niet slank. Nu at ik gerust twee keer in de week sushi. Dat schroeven we terug naar 1 keer per week. Ik ga het mijzelf niet ontnemen, het is tenslotte een heel fijn lichtpuntje en daarnaast snack ik niets.
 • Ik hield al dagelijks bij hoe ik mij voel en hoe mijn dag is, maar daar ga ik wat aan toevoegen. Of ik bijvoorbeeld heb gesport of aan yoga heb gedaan. Hoe mijn intake over het algemeen was, etc. Ik ga geen calorieën tellen want daar word ik ongelukkig van.

Tot zover mijn doelen met aanpak! Ik heb geen einddatum om klaar te zijn, ik volg mijn lijf en ik zie wat het gaat worden. Ik kan geen tempo bepalen omdat mijn lichaam doet waar hij/zij zelf zin in heeft, dus ik geef het alle ruimte. Ik begin er in elk geval komende week mee (ik heb niks met ‘vanaf 1 januari’;)). Wil jij wat aan je conditie doen of aan je figuur werken? En hoe ga je dat aanpakken?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

 • Succes ermee! Het gaat je lukken! X

  Beantwoorden
 • Vergeet niet veel te drinken en 5 a 6 x per dag te eten.

  Beantwoorden
  • Kleine beetjes eten helpt inderdaad goed! Ik mag maar 1,5 liter vocht per dag dus dat zal niet opgaan. Maar bedankt voor je tip!

   Beantwoorden
 • Wauw wat goed. Hier hetzelfde ‘probleem’ het is niet dramatisch maar ik zit niet lekker in mijn vel. Ik heb moeite met kleding kopen, nu mijn lichaam na de bevalling anders is. Ik voel me in alles een olifant terwijl ik heel reeel weet dat dit niet het geval is.
  Ik ga ook maar eens aan de bak, hou ons op de hoogte van je vorderingen ik ben benieuwd.

  Beantwoorden
  • Haha een olifant inderdaad….vaak lijkt het erger dan het is. Maar dat niet lekker in je vel zitten herken ik heel goed. En je kunt er maat 1 ding aan doen en dat is er aan werken!

   Beantwoorden
 • Knap van je dat je de knop om zet en nu begint! Het is niet fijn om niet lekker in je vel te zitten, dus dat je daar wat aan wilt doen begrijp ik heel goed. Elke dag een wandelingetje maken zal al verschil maken! Goed ook dat je de sushi niet helemaal schrapt. Je moet echt blijven genieten ook natuurlijk, maar gewoon met mate. Ik weet zeker dat het je gaat lukken! Succes. 🙂

  Beantwoorden
  • Dank je voor je lieve woorden! Je moet inderdaad blijven genieten, want er is zoveel lekkers dat ik niet helemaal wil missen.

   Beantwoorden
 • Go Geertje go! Het is hier zo hooooog nodig om iets aan mijn conditie te gaan doen. Laatste keer sporten was met onze thema maand, juist ja in januari 2015 hehehe.. Gelukkig heb ik een bloedje fanatieke gazelle van een vriendin die me op hardloop sleeptouw gaat nemen. Succes babe!

  Beantwoorden

Write a comment