Halfvol

Ik ben dankbaar voor…mijn positiviteit

Ken je die beren op de weg als je rechtdoor, linksaf of rechtsaf wil slaan? Nou, ik wel. Ik ken ze al heel lang en reed ze het liefst omver. Maar hoe hard ik ook gas gaf of mijn best deed, ze bleven er vaak lopen. Het laatste jaar zie ik ze nog heel soms, maar zoveel minder dan vroeger. En daar ben ik dankbaar voor.

Wel heb ik er veel voor over moeten hebben om ze kwijt te raken. Gek, dat je eerst in de diepste kuil in je leven moet vallen voordat je op de hoogste berg kunt staan om te genieten en te zwaaien. Zoals ik al eerder schreef was ik altijd bezig met de dag van morgen. Vandaag interesseerde mij niet zoveel. En die groene blaadjes aan de bomen zouden volgend jaar ook wel weer komen. Totdat je beseft dat je die blaadjes misschien nooit meer tevoorschijn ziet komen, of dat het nog maar de vraag is of je de dag van morgen wel meezult maken. Pas dan ga je anders kijken en anders leven. Zonde dat daar een hoop ellende aan vooraf moet gaan, maar fijn dat je er zoiets voor terug mag krijgen.

Ik maak mij niet meer snel druk om iets. Zenuwachtig zijn voor iets wat maar een paar minuten van je leven zal duren vind ik nu onzin. Mij druk maken om iets wat uiteindelijk toch niets zal veranderen vind ik zonde van mijn tijd. Al die tijdverspillende gevoelens heb ik geskipt, er staat een dikke streep door. Ik maak ruimte voor plezier, lachen, genieten en houden van. Dat heeft namelijk nut en is nooit zonde van je tijd.

optimist

Ik ben dankbaar voor mijn halfvolle glas. Ook al zit er een barst in en lekt er vloeistof uit, ik weet hem altijd weer optijd bij te vullen. Nooit is hij halfleeg, hoe groot die barst ook is. Ik ben dankbaar dat mijn optimisme aanstekelijk is en ik mensen kan inspireren om dingen van een andere kant te bekijken. Ik hoop dat ik van Sarah een heel positief meisje kan maken, die niets vanzelfsprekend vindt, de beren niet eens ziet en de kleine dingen het meest zal waarderen.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment