Looking good...

Ik ben dankbaar voor…al het moois aan mijn lijf.

Tja, daar moest ik wel even over nadenken. Ik ben dankbaar voor al het moois aan mijn lijf. En hoewel ik niet met alles tevreden ben en soms heel erg onzeker kan zijn, is het toch de moeite waard om jezelf eens met roze brilglazen te bekijken in de spiegel.

Ik zou het vaker moeten doen. In de spiegel kijken en opnoemen wat ik mooi vind aan mijzelf. Tevreden ben ik met mijn ogen en wimpers. Mijn ogen zijn groot en felblauw, mijn wimpers lang en gekrult. Ik heb wel eens opmerkingen gehad waarom ik mijn ogen zo groot maak. Maar eh…dat doe ik echt niet. Ik trek niet met opzet mijn wenkbrauwen omhoog zodat ik je beter kan zien ofzo. Dit zijn mijn ogen en daar ben ik maar wat blij mee. ‘Heb je lenzen? Draag je kunstwimpers?’ Nee, deze ogen zijn puur natuur en enkel versierd met een likje mascara.

friday

Blij ben ik ook met mijn slanke handen en armen. Ik heb akelig dunne polsen en hele smalle vingers, maar dat vind ik juist heel mooi en vrouwelijk. Net als mijn voeten trouwens. Er zitten geen gekke hobbels of knobbels aan en ze zijn mooi klein. Ook ben ik blij met mijn zandloperfiguur. Niet helemaal, maar wel voor (ongeveer) de helft. Ik heb een smalle taille waar ik niets voor hoef te doen, maar ook brede heupen, die al groeien van het kijken naar chocolade. Heupen zijn praktisch en vrouwelijk misschien, maar zeer onhandig bij het passen van broeken. Omdat mijn taille zo smal is en mijn benen ook niet dik zijn, heb ik veel moeite met het vinden van goede broeken. Mijn heupen zijn misschien maat 40, mijn taille en benen 36. En een legging weiger ik te dragen, voor het geval je dit wilde adviseren ;).

Mijn haar…daar heb ik altijd ruzie mee. Maar de laatste tijd koester ik ze meer dan ooit. Mijn haar wordt langer en voor het eerst in mijn leven lijkt mijn haar dik te blijven. Altijd als ik het liet groeien werd het dun en slap. Nu blijft er volume in en lijkt het alsof ik heel veel haar heb. Daarom ga ik door met het laten groeien omdat ik graag wil weten of het zo lekker dik blijft. Indien dit het geval is, maakt het mij een zeer blij meisje (oké…vrouw).

Natuurlijk kan ik ook het één en ander opnoemen wat ik minder mooi vind. Mijn huid is heel bleek en dun. Bruin word ik pas na lange tijd (en na veel verbranden) en je ziet vaak adertjes door mijn huid schijnen, met name op mijn handen en armen. Handig om te prikken in het ziekenhuis, maar in de zomer vaak oncharmant. Door die bleke en dunne huid zie je ook de wolkjes op mijn benen en armen goed. Vooral wanneer ik het koud heb komen ze tevoorschijn.

Ik dacht dat ik meer kon bedenken wat ik minder mooi vind aan mijzelf, maar het verbaast mij dat ik er niet meer opkom. Natuurlijk zou ik alles wat strakker willen, maar dat maakt mij niet persé minder mooi. Dit lijf heeft een meisje gemaakt en daardoor vind ik dat juist mooi. Maatje 34 hoeft van mij niet meer en dat zal ook niet meer gebeuren. Al met al ben ik blij met mijzelf en mijn lijf en dat is iets om vandaag dankbaar voor te zijn.

Ik ben benieuwd wat jullie mooi vinden aan jezelf! Spread the word en laat het weten hieronder!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Mooi geschreven!! Zou ik ook vaker moeten doen, opnoemen wat ik wel mooi vind aan mezelf!

    Beantwoorden
    • Klopt…alleen gaan we vaak uit van het negatieve en dus wat we niet zo mooi vinden aan ons zelf. Maar dat beurt je niet op 😉

      Beantwoorden

Write a comment