Random

Bewaartips voor producten uit je koelkast en vriezer.

aha

Ik stuitte afgelopen week op een bericht waarin tips worden gegeven om je koelkast effectief in te delen. Ehh…effectief? Je gooit je boodschappen toch gewoon op de plankjes en doet het deurtje dicht? Nou niet dus. Het blijkt dat elk product zijn eigen prominente plekje moet krijgen in de koelkast, omdat de temperaturen binnenin erg kunnen verschillen. Lees er meer over!

Warme lucht stijgt op, dat is algemeen bekend. Dit betekend dat warme lucht in de koelkast ook opstijgt. Het is bovenin de koelkast gemiddeld zo’ n 3 graden warmer dan vlak boven de groentela. Het is verstandig met het indelen van je koelkast hier rekening mee te houden. Ook qua vochtigheid zijn de plekken in de koelkast verschillend. Het vochtigste plekje is de plek van de groentela. Groentes kunnen daarom het beste onderin worden bewaard in de lades. De koudste plek is net boven de lades, namelijk in het midden achterin. Daar kun je het beste zuivel en vlees of vis bewaren. Houdbare producten zitten vaak in een potje en plaats je in de deur. Ohhh….zo!

Het moet dus niet zo…

aha1

Maar zo..

aha2

De koelkast lijkt meteen een stuk leger!aha3

In de deur staan nu alle sausjes en potjes. Die stonden eerder ook op de plankjes.aha4

Alle zuivel in het midden achterin en de groenten onderin de la. Ik bewaarde nog wel eens een stukje komkommer of een zakje wortelen in de deur. Hup, allemaal de groentela in! Ik vond nog een handig bewaaroverzicht voor al je producten in de koelkast en vriezer:

aha5

In ons huis staat geen vriezer, die hebben we gestationeerd in de schuur buiten. Onze vriezer is niet heel erg vol, er ligt brood in, wat vlees, hapjes voor Sarah en af en toe een zakje ovenfriet.

Gemiddeld kun je producten in de vriezer ongeveer 3 maanden bewaren, op wat uitzonderingen na:

  • Brood: 4 weken
  • Rauw vlees: 9 maanden
  • Geblancheerde groenten: 12 maanden
  • Ijs: 12 maanden
  • Magere vis zoals kabeljauw, schol of tonijn: 6 maanden
  • Vette vis: 3 maanden

Tot zover wat huis, tuin en keuken kneuterigheid. Vonden jullie het handig deze tips te lezen? Is jouw koelkast altijd netjes georganiseerd of staat alles kriskras door elkaar? Ik hoor het graag van je!

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Kun je aangeven wat de beste plek is om vlees etc. in te vriezen, bovenste vriesvak of onderin? Volgens mij onderin omdat koude lucht zwaarder is.

    Beantwoorden

Write a comment