Lifestyle

How’s life? Weer aan het werk, nieuwe onderzoeken en binnenkort Mirena-verlost?

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik een persoonlijke update plaatste. Gewoon, even bijkletsen hoe de vlag er hier bijstaat. De vlag is helaas nog niet altijd gehesen maar er zijn wel weer wat nieuwe ontwikkelingen gaande. Tijd om even bij te praten!

Weer aan het werk

In de Memory Lane liet ik al doorschemeren dat het plan is dat ik weer 2×2 uur per week aan de slag ga op therapeutische basis. Dit is voornamelijk een wens van de bedrijfsarts (en natuurlijk wil ik zelf ook heel graag weer ‘gewoon’ aan de slag) maar ik moet nog wel worden herkeurd door het UWV. Het lastige is, is dat mijn werkgever wettelijk gezien ook een soort van verplicht is om mij weer op de werkvloer te krijgen. Ik ga dan geen werkzaamheden doen als verpleegkundige, maar hele simpele dingen als documenten scannen of mapjes in elkaar zetten. Dingen zonder tijdsdruk, zonder veel prikkels en zonder veel lichamelijke arbeid.

Ook zijn de tijden flexibel, zodat ik niet vast zit aan die 2 uur en de dagen zelf kan bepalen, dit omdat de dagen zo verschillend voor mij zijn. De ene dag voel ik mij redelijk, de andere dag kun je mij opvegen. Daar is geen touw aan vast te knopen en daardoor werkt het voor mij ook niet om vaste dagen af te spreken. De grootste hobbels zullen waarschijnlijk de prikkels zijn, die ik al verzamel op de fiets terwijl ik op het verkeer moet letten. Om vervolgens in een drukke ziekenhuis te lopen. Maar goed, we gaan het proberen en we zien wel hoe het loopt. Lukt het dan is het fijn! Lukt het niet, dan is dat zo.

Het is wel belangrijk dat ik mijn grenzen goed bewaak en goed bijhoud hoeveel energie mij alles kost, ook de dagen na het werk. En of er nog ruimte (dus energie) over is om er voor Sarah te zijn en bijvoorbeeld te koken. Dat doe ik door de dagen te ‘scoren’ en op te schrijven hoe vermoeid ik ben en wat mijn activiteiten zijn. Hopelijk geeft dat genoeg duidelijkheid.

Nieuwe onderzoeken

Volgende week krijg ik een doorverwijzing voor een NPO, een neuro-psychologisch onderzoek. Geen onderzoek van een uur, maar verspreid over verschillende dagen. Slopend ook, daarom is het onderzoek uitgesmeerd over een langere tijd. Ik krijg dan onderzoeken en testjes om te zien waarom ik moeite heb met mijn geheugen, concentratie, prikkels, etc. Het kan een nasleep zijn van de IC, maar het kan ook bij de SLE horen. Of allebei dus…Nog even en ik word een goudvis….

Stiekem ben ik wel heel erg benieuwd wat er uit het onderzoek gaat komen. Het zal meer inzicht gaan geven in mijn ‘denkvermogen’ en hopelijk biedt dat ook meteen handvatten om ermee om te gaan. Het is en blijft gewoon vermoeiend en tegelijkertijd irritant en confronterend dat ik geen boek kan lezen, geen film kan volgen en al heel snel de weg kwijt ben wanneer ik met iets bezig ben en Sarah maakt wat geluid. Of zoals een tijdje terug tijdens een interview, dat ik de geboortedatum van Saar niet meer wist en ’12 maart’ riep….Niet tof.

Het leed dat Mirena heet…

Ik heb nu bijna 3 jaar de Mirena spiraal en ik schreef al eens eerder over de problemen die ik ervaar. Vanaf januari houd ik bij wanneer ik zoal bloedverlies heb en dit is (zonder overdrijven) ongeveer 3 weken van de 4 weken. Ook ervaar ik veel buikpijn en ik ben dat ‘ding’ nu echt zat aan het worden. Maar…ik kan hem er niet zomaar uit laten halen, eerst zal er een goed alternatief op tafel moeten komen. Naast de doorverwijzing voor het NPO krijg ik ook een doorverwijzing voor de gynaecoloog in Utrecht. Laten we maar eens goed kijken welke opties beter geschikt zijn, want hoe langer ik die Mirena heb hoe meer ik hem ga haten. Maar goed….er zit dus iets beweging in de zaak en ik hoop na Curaçao meer duidelijkheid te hebben over de opties die er zijn!

Tot zover een update van Geer! Schroom niet om vragen te stellen als je iets wil weten.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Ik had nog nooit gehoord van SLE, maar ik heb het even opgezocht.
    Het lijkt me super vervelend als je daardoor niet goed in je vel zit en er door wordt belemmert in je dagelijks leven. Hopelijk vinden ze snel een oplossing voor je. Heel veel sterkte en beterschap.

    Beantwoorden
  • […] deze maand was dit blogje met een persoonlijke update, waarin ik schrijf over de sterilisatie en weer aan het werk gaan. Na een paar weken was duidelijk […]

    Beantwoorden

Write a comment