Halfvol Lifestyle

How’s life? Even bijkletsen! Nieuwe medicatie, vol hoofd en rust.

Ik schreef al een aantal keer een zogenaamd bijklets-artikel. Even bijpraten hoe het gaat hier!

Toen ik even terug keek naar het laatste artikel waarin ik een persoonlijke update plaatste, zal ik dat ik deze een paar weken voor mijn breakdown heb geplaatst. Ik schreef dat ik bijna weer volledig aan het werk was en dat het heel goed ging, terwijl deze eigenwijze vrouw een soort instortingsgevaar had. Er knipperde allerlei rode uitroeptekens boven mijn hoofd die ik volledig negeerde. De rest van het verhaal ken je. Bizar dat ik toen niet wilde toegeven dat het niet goed ging.

Op dit moment ben ik bijna vijf maanden niet meer aan het werk. De eerste maanden had ik heel erg het gevoel van ‘moeten’. Ik dacht van alles te moeten, voelde een enorme druk, verkeerde nog half in de ontkenningsfase en moest letterlijk afkicken van het veel te lange, gespannen touwtje. De rek moest er zeg maar uit en dat duurt langer dan je zou denken. Het touwtje lubbert, maar wordt opnieuw geweven om hem weer strak en soepel te krijgen.

Het oordeel van het UWV heeft mij ook veel rust gegeven. Ik heb en krijg tijd om alles te verwerken en mentaal en lichamelijk sterk te worden. Tijdens mijn re-intergratie heb ik vol afschuw proberen de WIA te voorkomen, maar eigenlijk is het goed dat het bestaat. Het geeft mij de mogelijkheid om eens goed voor mijzelf te zorgen in plaats van door te hobbelen, zonder dat ik mijn vaste aanstelling in het ziekenhuis kwijt ben. Tijdelijk afgekeurd worden klonk voor mij als een doodvonnis, maar ik heb mij erbij neergelegd. Helaas zijn er mensen die je dan alsnog een ‘UWV uitmelker’ vinden. Zij mogen vinden wat ze willen, ik weet wel beter. Ik ben verplicht aan mijn lichaam, mijn dochter, gezin én familie om op te knappen en beter te worden. En dan kun je roepen wat je wil, maar ik steek enkel nog mijn hand op.

din2

Voordat ik met EMDR kan starten om de trauma van de Intensive Care en het dodelijk ongeluk van mijn broer te verwerken, moet ik eerst minder hoog scoren wat betreft somberheid. Door de huisarts (in overleg met de psycholoog) ben ik toen gestart met een antidepressiva die het best bij de rest van mijn medicatie past. Helaas bleef ik daar vreselijk suf van (man man wat sliep ik lekker), maar ook kreeg ik hartkloppingen. Dit middel is dus weer gestaakt en ik ben op het moment dat dit artikel online komt, bijna een week bezig met een nieuw middel. Een middel waardoor ik wat vaker naar de Trombosedienst moet om mijn bloed te laten controleren, maar met minder nare bijwerkingen. Ik was de eerste dagen wat misselijk en heb en vreselijke droge mond.

Nou ja minder…minder lichamelijke bijwerkingen. Maar wat er in je hoofd gebeurt is bijna niet te beschrijven. Afgelopen weekend heb ik zeer regelmatig op het punt gestaan om ermee te stoppen en de huisarts te bellen. Mijn hoofd was druk, zo druk. De hele dag én nacht kwamen er liedjes voorbij, herinneringen, mensen, teksten, woorden, noem het maar op. Ik kreeg nachtmerries en voel mij vreselijk….raar. Hoe omschrijf je zoiets? Een onbestemd gevoel, veel angst, alles negatief en grijs. Het weekend heb ik dan ook voornamelijk op de bank doorgebracht en dat geeft niet, maar jeetje wat is dat eng.

Nu gaat het iets beter en merk ik dat ik weer wat rustiger wordt. Het is algemeen bekend dat al je klachten waarvoor je het middel krijgt (depressie, angst) in het begin kunnen verergeren. Dit moet na een week of twee verdwijnen en na ruim een maand kun je verbetering merken. Ik hoop dat ik dan ook weer beter slaap, want het duurt door de drukte in mijn hoofd eindeloos voordat ik in slaap val en ik word ook alweer erg vroeg wakker. Overdag doe ik dus heerlijk mee met Sarah en kruip ik in bed om een dutje te doen, maar echt ideaal is dat natuurlijk niet. Het zal vast en zeker beter worden, iets wat ik gister nog niet kon roepen maar nu wel voorzichtig hier op kan schrijven.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (19)

 • Wat een ellende en wat naar van alle bijwerkingen. Hopelijk gaat het snel wat beter, dikke knuffel voor jou!

  Beantwoorden
 • Vreselijk lijkt me dat om je zo te voelen. Ik hoop dat het snel beter gaat en dat je kunt starten met EMDR. Wat de tijdelijke afkeuring betreft, de WIA: heel goed dat het bestaat. Jij moet nu eerst goed voor jezelf zorgrn en hier bovenop komen voordat je voor anderen (patiënten) kunt zorgen. Hopelijk bevat je volgende update positief nieuws!

  Beantwoorden
 • Zo naar, ik hoop zo dat je je beter mag gaan voelen met deze medicijnen! Mijn schoonzusje gaat ook EMDR doen, ik heb er el goede verhalen over gehoord, dus hopelijk mag het werken. Sterkte!

  Beantwoorden
 • Wat vreselijk naar! Inderdaad hoe lastig ook, het heeft even tijd nodig. Wat ik wel heel goed vind is dat ze kijken of je wel klaar bent voor de EMDR. Anders kan het averechts werken.

  En die mensen die een oordeel over je vellen die zijn het helemaal niet waard om ze ook.maar iets van aandacht te geven!

  Beantwoorden
 • Je hebt nog een lange en zware weg te gaan! Heel veel sterkte meis!

  Beantwoorden
 • Ah.. Ik hoop dat t snel beter met je mag gaan! Goed dat je t van je afschrijft… En EMDR is echt een hele goede therapie!

  Beantwoorden
 • Fijn dat je EMDR mag gaan doen. Hopelijk zijn de omstandigheden binnenkort zo dat je kan gaan starten. Krijg je naast de medicatie ook nog behandeling voor je somberheid?

  Beantwoorden
 • Wat vervelend al die bijwerkingen. En ook hoe mensen zeggen dat je er van profiteert, in jou geval is dat gewoon belachelijk. Ik hoop dat je veel aan de therapie gaat hebben. Veel succes

  Beantwoorden
 • Tsjonge, dat lijkt me heel heftig. Zeker wat je beschrijft over je hoofd dat heel vol en druk werd. Gelukkig dat het nu wel wat beter wordt.

  Sterkte met alles.

  Beantwoorden
 • Sterkte lieffie x

  Beantwoorden
 • Wat een ellendige bijwerkingen. Ik hoop dat ze snel minder en acceptabel worden. Ik moet eerlijk toegeven dat ik bij de vorige blog altijd dacht hoe kan iemand zich nou goed voelen en ergens die grote uitroeptekens ook terug zag, maar hoe zeg je zoiets als reactie. ik hoop dat de therapie je gaat helpen naar het verwerken van al je gebeurtenissen. Succes met de weg die je nog moet gaan.

  Beantwoorden
 • Wat een gedoe met al die bijwerkingen, hopelijk voel je je heel snel weer de oude!

  Beantwoorden
 • Wat naar dat je zoveel bijwerkingen hebt van die anti-depressiva! Ik herken gelukkig alleen die droge mond. Ik duim voor je dat het volgende week over is en je weer beter slaapt, want slaap ik ook belangrijk in dit geval.

  Ik snap dat je het dubbel vind dat je tijdelijk bent afgekeurd. Ik had dat ook toen ik mijn Wajong toegekend kreeg. Maar zoals je zegt is het zo wel mogelijk om voor jezelf te zorgen, zodat je later weer aan het werk kan. Zonder die WIA zou je misschien door blijven gaan met werken terwijl je dat helemaal niet kon en verder van huis zijn. Dus dan maar liever dankbaar gebruiken maken van deze optie. En nee, dan ben ik inderdaad geen uitmelker

  Beantwoorden
 • Die bijwerkingen zijn zo waardeloos. Hou vol, meid. Ik hoop dat het bij jou hetzelfde gaat als bij mij. Na drie weken werd het stukken rustiger en toen er zes weken voorbij waren was er echt duidelijk veel verbeterd. En die mensen die negatief praten? Inderdaad, talk to the hand. Ze weten niet beter. Blijf voor jezelf en je gezin kiezen. X

  Beantwoorden
 • Wat heftig allemaal zeg. Hoop dat je snel met EMDR kan starten, het heeft mij destijds enorm geholpen met mijn angstklachten (na een bewuste aanrijding). Ik kan er nu open over praten, ik heb het dankzij de EMDR heel erg goed kunnen verwerken. Sterkte!

  Beantwoorden
 • Ik hoop dat je snel kunt starten met EMDR. Aan een aantal reacties te lezen, hebben veel mensen er baat bij gehad en ik hoop dat dat ook voor jou gaat gelden. Veel sterkte meis!

  Beantwoorden
 • Dikke knuffel, sterk dat je hier zo open over schrijft. Xxx

  Beantwoorden
 • Wat een gek idee dat je 5 maanden geleden nog aan het werk was en het idee had je leven weer ‘op de rit’ te hebben. Wat heb je toch weer heftige maanden gehad Geertje, het stoppen met werken, (h)erkennen van je klachten (PTSS en depressie) en het zoeken van hulp wat ik echt onwijs knap van je vindt!!
  Ik hoop echt dat de nieuwe antidepressiva je goed kunnen helpen en dat je snel mag beginnen met de behandeling van je PTSS.

  Beantwoorden
 • Sterkte!! 🙂 en alles komt goed!

  Beantwoorden

Write a comment