recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

How to make: Old Amsterdam Mac & cheese balls

Ik houd van kaas en ik houd van bitterballen. Je kunt dan prima kaasballetjes maken, maar dat is weer zo ‘gewoontjes’. Ik zag de afgelopen tijd bij Eten op Rolletjes een heerlijk hapje voorbij komen: mac and cheese met Old Amsterdam in een krokant jasje. Whuut? Dat wilde ik ook! Meteen! En daarom volgt hier een recept waarmee je ze heel makkelijk zelf maakt!

Wat heb je nodig voor 20 balletjes?

 • 3 eetlepels vloeibare boter
 • 2 eetlepels bloem
 • 150 ml melk
 • 100 gram Old Amsterdam (geraspt)
 • 100 gram elleboogmacaroni
 • 1 theelepel uipoeder
 • Peper
 • Kommetje paneermeel
 • Eiwit van 3 eieren
 • Kommetje bloem

Wat ga je doen?

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Smelt in een pannetje de boter en 2 eetlepels bloem. Bak de bloem op laag vuur tot een roux. Giet voorzichtig de melk erbij tot er een dikke pap ontstaat en voeg de uipoeder en peper toe. Meng de kaas door het papje en roer door tot de kaas gesmolten is. Meng de dikke saus vervolgens  door de macaroni.

Laat de macaroni wat afkoelen en draai er vervolgens balletjes van. Haal ze vervolgens door: de bloem, dan het eiwit en dan de paneermeel. Herhaal nog een keer (zo krijg je een heerlijk krokant korstje).

Bak de mac&cheese balls in hete olie, in de frituurpan of in de Airfryer goudbruin in een paar minuten. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 210 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Kan het ook in de oven? Of wil dat niet?

  Beantwoorden
  • Nee ik vrees dat dat niet goed gaat. De korst moet snel hard en krokant worden anders kunnen de balletjes gaan lekken door de kaas. En de oven is ’te langzaam’ met garen.

   Beantwoorden
 • Kan je zo invriezen?

  Beantwoorden
  • Het kan, maar ze kunnen daar wel wat slapper van worden.

   Beantwoorden

Write a comment