Lifestyle Looking good...

Hot Mama Challenge. Opdracht 2 ‘Een beetje me-time’.

Het schiet er vaak bij in hoor ik in mijn omgeving die gevuld is met werkende moeders. Tuurlijk is het een druk bestaan en springen we van hot naar her, (van hot naar snot) maar gewoon tijd vrij maken voor een beetje me-time is bij mij altijd mogelijk, mits ik er aan toegeef en andere zaken even van mij afschuif. Hoe ziet zo’n avondje spa er voor mij uit?

Ik kan niet ontspannen zonder een warm bad. Jullie hebben die enorme doos vol met Lush al regelmatig voorbij zien komen. Ik kan er echt van genieten om even onder te duiken in een warm bad met een heerlijke geur en zacht schuim. Het ligt er een beetje aan in welke stemming ik ben. De ene keer ga ik voor kauwgomballen-zoet, de andere keer voor iets met kaneel of juist heel fris. Lush is gelukkig van alle markten thuis.

Terwijl ik het bad liet vollopen schenk ik alvast een glaasje wijn in en zet ik op de rand van het bad wat hapjes. De Ipad gaat ook zeker mee naar boven en ik vind het heerlijk om dan de vlogs van Mascha te bekijken of filmpjes van Manon Tilstra.

IMG_1269

IMG_1272

Ik kies wat producten uit en duik het warme water in. Ik begin met het wassen van mijn haar en breng een rijk haarmasker aan. Deze kreeg ik, samen met een conditioner en shampoo, opgestuurd voor de challenge. Hij is zo ontzettend lekker en maakt mijn haar heerlijk zacht, zonder dat mijn dunne haar nog slapper wordt. Terwijl deze intrekt scrub ik mijn gezicht (met een hele zachte peeling, die van Sensai vind ik heel fijn) en breng ik een verzachtend masker aan. Ik heb verschillende, de maskers van Nivea zijn fijn maar liever ga ik voor een masker van Lush of  deze van Cattier, speciaal voor de gevoelige huid.

Terwijl de maskers hun werk doen en ik af en toe nip van mijn glaasje wijn gevolgd door een hapje, scheer ik mijn benen en scrub ik ze met een wat grovere scrub. In de winter staat er vaak een pluizig vachtje op mijn benen, maar ik heb mijzelf toegesproken dat het scheermesje elke week tevoorschijn moet worden gehaald. Ik spoel mijn haar uit en haal het masker van mijn gezicht. Nog even leun ik achterover om te ontspannen door het warme water en de heerlijke geur van Lush. Ik drink mijn glaasje leeg en spring onder de douche om mij even af te spoelen.

Insmeren doe ik altijd na het douchen, maar na een bad pak ik vaak net even een wat luxere product. Deze is van Vaseline en is zo ontzettend lekker en effectief. Het voelt als een rijk serum en die geur….wow.

IMG_1278

Tijd om in mijn huisklofje naar beneden te gaan om mijn nagels nog even te verzorgen en soms te voorzien van een kleurtje. Mijn doel om niet meer te bijten is goed gelukt, want ze worden steeds langer. Ook de velletjes zijn bijna allemaal weg!

IMG_1262

Een avondje me-time eindig ik met het lezen van een fijn tijdschrift of het kijken van een serie. Elke week moet ik van mijzelf een avondje inplannen, het maakt niet uit welke dag. Een fijne uitdaging!

Benieuwd hoe de andere moeders het er vanaf hebben gebracht? Bekijk de blogs van BregblogtAukjeswereldSomamaThe Mommie DiariesEveryday-LifeMamaliefde en Supermammies en meisje-eigenwijsje.

* Volg onze challenge niet alleen via deze blog, maar ook via FacebookTwitter en Instagram!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


 

Uitleg van de Hot Mama Challenge

Opdracht 1 Kleding

Opdracht 3 Een ander kapsel

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Bij mij is me-time als ik ga hardlopen of even wandelen. In huis me-time vinden vind ik erg moeilijk omdat er hier altijd zoveel mensen rondlopen…

    Beantwoorden
  • Ziet er heerlijk uit! Zo ontspan ik ook graag! En ik ben dus niet de enige schuldige die een week te laat is met de opdracht, haha!

    Beantwoorden

Write a comment