Julia Challenge

Homemade Kentucky fried chicken

Voor bij het avondeten, als tussendoortje of op de bank als fingerfood tijdens een spannende film. Deze Kentucky fried chicken kan overal en is zo gruwelijk lekker. En toch makkelijk om te maken!

IMG_0864

Wat heb je nodig voor 20 stuks?

 • 2 grote kipfilets
 • 100 gram bloem
 • peper
 • uienpoeder
 • knoflookpoeder
 • Paprikapoeder
 • salie
 • Oregano
 • Chilipeper
 • Zonnebloemolie
 • 1 ei
 • 100 ml Karnemelk of gewone melk

Wat moet je doen?

Snijd de kipfilets in plakjes of reepjes.

Meng de bloem met de peper, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, salie, oregano en de chilipeper.

Kluts een ei los en voeg de (karne)melk toe en roer goed door.

Haal de stukjes kipfilet eerst door het bloemmengsel, dan door het ei/melk mengsel en vervolgens nog een keer door het bloemmengsel.

Verhit olie in een pan tot 100 graden en frituur de kipfilet ongeveer 7 of 8 minuten. In een frituurpan kan natuurlijk ook.

 

friedd

Eet smakelijk!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (22)

 • NICE!! Als ik deze aan mijn man laat zien, weet ik wat hij vanavond wil eten haha! Maar ziet er echt heeeeeel lekker uit!!

  Beantwoorden
 • Oeh ziet er superlekker uit!

  Beantwoorden
 • Dit ziet er heel erg lekker uit, binnenkort een keertje proberen!

  Beantwoorden
 • Ziet er heel lekker uit en gemakkelijk te maken. Ik ga het vast een keer proberen.

  Beantwoorden
 • Ziet er heerlijk uit, ik hou van crunchy kip!

  Beantwoorden
 • Oegh, lekker zeg. Mijn vriend gaat hier ook erg blij van worden denk ik!

  Beantwoorden
 • Nou, ik heb dit net gemaakt en gegeten en OMG, het was heerlijk! Zowel mijn man als ik hebben ons helemaal rond gegeten. En inderdaad erg makkelijk om te maken. Ik rol maar meteen door naar de bank…;)

  Beantwoorden
 • Ik heb ineens inspiratie voor vanavond!
  Zal mijn man en kindjes eens verrassen.

  Beantwoorden
  • Leuk! Alvast eetsmakelijk, het is zo lekker!

   Beantwoorden
   • Goedemiddag

    Ik was erg benieuwd hoeveel kruiden je moet gebruiken, in eetlepels.

    Beantwoorden
    • Hi! Van alles ongeveer 1 volle theelepel!

     Beantwoorden
     • Super dankjewel!!

     • Kan je de kip ook bakken i.p.v. frituren?

     • Dat kan, maar het korstje zal dan niet lekker krokant worden.

 • […] moet ook het recept van Geertje van Lifesabout.nl genoemd worden, want Jessica ging hiermee los afgelopen zondag. Pak je spullen […]

  Beantwoorden
 • Hier ook geprobeerd te maken maar ik blijf maar stoeien met de juiste hoeveelheid kruiden.. Voorderest was hij best lekker 🙂

  Beantwoorden
 • […] op de bank cadeautjes uitpakken en op tafel de lekkerste bites om je vingers bij af te likken. De Kentucky kip die een tijdje terug op de blog stond, is al door heel veel mensen gemaakt én geproefd. Hij is zo […]

  Beantwoorden
 • […] 2015 kwam er een recept online voor de Kentucky Fried Chicken. Heerlijke kip in een krokant jasje zoals je bij de KFC kunt […]

  Beantwoorden
 • Hai Geertje. Ik maak zelf ook regelmatig een vergelijkbaar recept, nu wil ik jouw versie proberen maar ik mis de hoeveelheden van de verschillende kruiden. Kan je dat toevoegen aan je recept. Alvast bedankt . Ton

  Beantwoorden
 • Hallo Geertje, ziet er bijzonder lekker uit. Dit wil ik echt graag eens proberen. Alleen mis ik nog de hoeveelheden die je van de kruiden gebruikt en zou een bereiding in de airfryer ook mogelijk zijn?

  Beantwoorden
  • Hi Ginie!
   De hoeveelheden heb ik er niet bijgezet inderdaad, je kunt dit een beetje naar smaak doen. Een theelepeltje van alle kruiden is gemiddeld voldoende, wel even uitkijken en voorzichtig zijn met cayennepeper.

   Beantwoorden
 • Wat was deze lekker!!!! Yummie

  Beantwoorden

Write a comment