Die van de Burger King of de Mac zijn best lekker op zijn tijd. Maar zelf maken is nog altijd het allerlekkerst (en het meest gezond). Deze dubbeldikke hamburgers smaken op een broodje zo ontzettend lekker! Het enige nadeel kan zijn dat het broodje niet zo goed in je mond past.
Wat heb je nodig voor 4 broodjes hamburger?
- 500 gram half om half gehakt
- Eetlepel natriumarme ketjap Manis (Albert Heijn)
- Vers gemalen peper
- Chilipeper
- Natriumarme gehaktkruiden (Verstegen)
- 5 Champignons, in plakjes
- 1 Tomaat, in plakjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 Theelepels sambal Oelek (eventueel zelf maken, zoutarm. Klik hier)
- Halve paprika, in dunne reepjes
- 2 eieren
- 4 witte bolletjes
Wat moet je doen?
Meng het gehakt met de ketjap, sambal, knoflook, peper, chilipeper en gehaktkruiden. Kneed dit goed door en verdeel in vieren. Maak er ballen van en sla ze plat om hamburgers te vormen.
Vet de grillplaat in en laat deze goed heet worden. Gril de paprika en de champignons. Houd ze warm op een bord met folie.
Vet de grillplaat opnieuw in en laat deze goed heet worden. Bak de hamburgers gaar.
Bak van de 2 eieren en maak de dooier kapot. Snijd het gebakken ei in vieren.
Beleg de broodjes als volgt: eerst plakjes tomaat, dan de paprika en de champignons. Vervolgens een stukje gebakken ei en als laatste de hamburgers. Lekker met friet of een salade.
Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Dat ziet er lekker uit . Dit ga ik ook maar eens proberen , een hamburger met een gebakken ei er op.