Random

Hoe zorg jij dat je kind altijd goed kan zitten?

Wist jij dat jonge kinderen het grootste deel van de dag zittend of liggend doorbrengen?
Vandaar dat het heel belangrijk is dat je zorgt dat je kind de juiste ondersteuning krijgt wanneer het ligt of zit.
In dit artikel gaan wij bespreken hoe je kunt zorgen dat je kind op de juiste wijze kan zitten. Dit doen we niet alleen door de situatie binnenshuis te bespreken, maar we nemen ook door hoe je kunt zorgen dat je veilig en comfortabel met je kind kunt gaan fietsen.

Een ergonomische stoel voor jouw kind

Wanneer een kind nog jong is, kan het niet veel anders dan liggen en zitten. Als zij dan langdurig de verkeerde houding aannemen, kan dat gevolgen hebben voor hun fysieke ontwikkeling. Denk hierbij aan rugklachten of andere vormen van pijn.
Het is daarom van het grootste belang dat je een goede kinderstoel koopt. Een goede kinderstoel moet aan een aantal eisen voldoen: ten eerste moet de stoel zo gemaakt zijn dat een jong kind er niet vanaf kan vallen. Kies daarom altijd voor een stoel met een tuigje.
Let er ook op dat je kind niet van de stoel kan glijden en op die manier van de stoel kan vallen.
Heeft je stoel ook een tafeltje, dan kan je kind op een fijne manier diens eten nuttigen. Bovendien biedt de tafel een extra bescherming tegen eventueel vallen van je kind.

Met je kind op avontuur

Sommige jonge ouders vinden het moeilijk om de hele dag met hun kind binnen te moeten zitten. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om met je kind op pad te kunnen gaan.
Wil je op de fiets stappen, koop dan een fietsstoeltje voor. Heb je slechts een kind, dan is dit de beste optie omdat je met een stoeltje voor op je fiets je kind goed in de gaten kunt houden.
Let er wel op dat je kind geen kou vat wanneer jullie gaan fietsen. Jij bent in beweging, maar je kind zit voornamelijk stil. Hierdoor kan het kind ongemerkt verkleumen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Koop daarom ook een scherm voor op je fiets zodat je kind niet volop in de wind zit.
Heb je twee kinderen? Dan kun je ook nog een fietsstoeltje voor achterop je fiets kopen. Mocht je het nu te zwaar vinden om zelf te gaan fietsen, en wij begrijpen dat volledig, dan kun je eens overwegen om een elektrische fiets te kopen.

Veilig met je kind in de auto

Wil je niet gaan fietsen, maar met de auto op pad, zorg er ook dan voor dat je een goed autostoeltje koopt. Je kind mag namelijk niet eens zonder kinderstoeltje in de auto meegenomen worden. Koop daarom een goede autostoel waarin je je kind veilig kunt vervoeren. Zet je de stoel op de bijrijdersstoel? Zorg er dan altijd voor dat je je kind met diens rug naar het raam plaatst zodat het niet stikt, mocht de airbag onverhoopt springen.
Wij wensen je een fijne rit!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment