Lifestyle Random

Hoe schoon is jouw huis? Dettol helpt een handje mee.

Ik ben absoluut geen perfecte huisvrouw. Sterker nog, schoonmaken behoort niet tot mijn grootste hobby. Naderhand voelt het fijn, een fris huis. Maar om er mee te beginnen…Ik kreeg onlangs Dettol Power Fresh opgestuurd waardoor het leven een stukje makkelijker moet worden. Maar wordt dat het ook?

Dettol kent iedereen, het is een product dat al vanaf 1936 op de markt is en vaak wordt geassocieerd met ontsmetten. Ik mocht een allesreiniger uitproberen en dat heb ik met liefde gedaan. Ik ben nog nooit zo fanatiek geweest en verderop lees je of ik fan ben geworden!

Dettol geeft aan dat dit product de nummer 1 is wat betreft de werking tegen vet. Het product kan gebruikt worden voor diverse doeleinden, zoals de keuken, de vloer, de prullenbak en het gasfornuis. Maar ik denk dat de toiletten en badkamer er ook heel blij mee zullen zijn. Mijn verwachting is dan ook dat het vet en vuil goed oplost en hygiënisch schoonmaakt, zonder een sterke of vervelende lucht. Deze spray heeft de geur ‘katoen fris’ en zorgt voor een hygiënisch schone leefomgeving.

De verpakking

Wat kunnen we zeggen over de verpakking? Eigenlijk niet zo heel veel, maar wel dat de spray fijn in de hand ligt en makkelijk sprayt. Ik heb een vreselijke hekel aan flacons die niet goed sprayen of die je heel hard moet indrukken om er vloeistof uit te krijgen.

IMG_0847 (Medium)

Maar dat is bij dit product van Dettol niet het geval, hij ligt fijn in de hand en sprayt moeiteloos. Fijn als een merk naast het middel zelf ook aandacht besteedt aan de functionaliteit van de verpakking!

IMG_0850 (Medium)

IMG_0832 (Medium)

Het gebruik

Ik had hier de flacon in mijn ene hand en de camera in mijn andere hand. Het feit dat ik links ben en niet altijd veel kracht heb in mijn handen, maken de verwachtingen best hoog. Maar hij sprayt heel fijn en makkelijk.IMG_0837 (Medium)

IMG_0840 (Medium)

Het resultaat

Ik testte de allesreiniger op de keuken en het gasfornuis. Het werkblad van onze keuken kan soms een beetje wit uitslaan door het gebruik van schoonmaakproducten. Hier was ik weer bang voor, aangezien dit middel ontvet. Maar het werkblad bleef mooi en droogde op met een schone glans. Fijn!

IMG_0842 (Medium)

Toen was het gasfornuis aan de beurt. Roestvrijstaal vind ik lastig om streeploos schoon te krijgen zonder gebruik te maken van speciale schoonmaakmiddelen voor rvs. Maar ook met het schoonmaken van het gasfornuis stond ik versteld. Het product laat een mooie glans achter en droogt niet vlekkerig op.

IMG_0845 (Medium)

Ik ben blij en enthousiast, aangezien ik verwacht had dat mijn keuken wel schoon zou worden, maar ook een beetje vlekkerig zou eindigen. Ik heb er verder de koelkast mee schoongemaakt en de handgreepjes van de keuken. De geur vind ik fris, maar niet heel erg lekker. Je ruikt dat het Dettol is. Dat maakt verder niet uit, want de werking vind ik het belangrijkst. Ik ga het product zeker gebruiken voor het toilet, de keuken en alle handgrepen. Ik ben panisch voor rauwe kip en ei, maar even sprayen en afnemen zorgt voor een veilige omgeving om te koken. Ik blijf zeker mijn natuurlijke schoonmaakmiddelen van Method gebruiken, maar deze fles blijft zeker in gebruik in ons huis. Gewoon, voor de extra hygiëne waar nodig.

Nog even de voordelen en nadelen op een rij:

Voordelen

 • Maakt heel goed schoon en ontvet krachtig.
 • Laat een mooie glans achter en vlekt niet.
 • Flacon is fijn in gebruik en hij sprayt goed.
 • Maakt hygiënisch schoon.

Nadelen

 • De geur vind ik niet heel lekker.
 • Mijn handen worden droog na het schoonmaken.
 • Geen natuurlijk product.

Gebruik jij producten van Dettol in huis? En wat vind je van deze allesreiniger?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

samenwerking

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Ik heb ook iets van Dettol om te reinigen… maar heel erg enthousiast word ik ook niet van de geur..bleh. Het idee dat ‘ie hygiënisch schoonmaakt vind ik wel prettig. Tja.. alles heeft z’n voor- en nadelen.
  Wat een ontzettend mooi groot gasfornuis heb je trouwens!

  Beantwoorden
 • Ik vind Dettol uit principe niks, vanwege de antibacteriële werking. Ik denk dat dat niet goed is, we leven al schoon genoeg. Gewone zeep (of wat jij zegt, evt op natuurlijke basis) is goed genoeg. Ook voor je handen of voor kinderhandjes.
  Mijn kinderen zijn al wat allergisch, dus ik stel ze liever aan te veel bacteriën bloot dan aan te weinig.. ??

  Beantwoorden
 • Ik heb niet eerder dettol gebruikt, ik gebruik vaak liever een sopje, echte poetsmiep hier 🙂

  Beantwoorden
 • Ik heb helemaal niks van Dettol in huis. Ik ken het eigenlijk van de hygiënische zeep. Maar dit lijkt me wel de moeite waard.

  Beantwoorden

Write a comment