Halfvol Lifestyle

Hoe mooi kan het leven zijn?

Soms hoor je een liedje wat je aan het denken zet of die precies je gedachten omzet in de juiste woorden. Dat liedje hoorde ik gister en ik moest de tekst met jullie delen en analyseren. Want hoe mooi kan het leven zijn? Het is maar hoe je kijkt, het is maar wat je droomt.

Je hebt in het leven een keuze. Een keuze om het moois van alle dag te zien, mits je er voor kiest. Je kunt er ook voor kiezen om alleen het negatieve te zien en je vast te houden aan de donkere beelden om je heen, aan de schaduwen in plaats van de zon. Die keuze heb je, maar zo voelt het soms niet. En wat dan die waarheid is, daar kan niemand over oordelen. Alleen jij. Dat brengt mij meteen bij een situatie waarbij iemand bijvoorbeeld depressief is. Degene voelt en ziet alleen het donkere en ervaart de schaduw, niet de zon. Een ander kan daar makkelijk over oordelen en een simpel advies geven als ‘kijk eens naar al het moois om je heen’. Of ‘het valt allemaal wel mee’. Nee, het is zoals een ander ervaart dat het is.

Hoe val je in slaap
Hoe begint je dag
Open je je ogen met een traan of met een lach
En kijk je om je heen
En zie je dan de zon
Of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond
Leef je voor geluk
Of sterf je van verdriet
En voelt dat als een keuze of heb jij die keuze niet
Het maakt niet echt iets uit
Of dat de waarheid is of niet
Het is hoe jij het ziet

Hoe mooi kan het leven zijn 
Het is maar hoe je kijkt
Het is maar wat je droomt
Hoe mooi is jou werkelijkheid 
Jij bent net zo rijk
Zo rijk als je je voelt

Hoe mooi is jou werkelijkheid? Hoe rijk ben je? Je kunt je zo rijk voelen als dat je je voelt, al ben je niet rijk. Maar wat is rijk voor jou? Denk je dan aan de grootte van je bankrekening of denk je aan je familie, vrienden, gezin en geluk? Ik voel mij een miljonair als ik denk aan de rijkdom in mijn huis. Nee, niet de computers, maar mijn man, mijn dochter en een warm en veilig dak boven mijn hoofd.

Weet je wat je hebt
Is de cirkel rond
Zie je wat er staat of mis je enkel wat er stond
Krijg je wat je wil of zelfs meer dan wat je vroeg
Ben je tevreden met het minste of is het meeste niet genoeg
Raak je verwonderd van de sneeuw 
Van het ruisen van de wind
Geniet je van de vogels
Van het lachen van een kind
Creëer je je geluk, want binnen in jezelf
Is waar het eindigt en begint

Het zien wat er staat, in plaats van missen wat er stond. Besef je hoe rijk je bent? Besef je wat je hebt? Leef je in het nu, in plaats van in het verleden of in de toekomst? Vroeger dacht ik aan later of aan gister. Vroeger miste ik iets wat ik eerder wel had, of verlangde ik naar wat ik wilde hebben. Nu leef ik vandaag, want dat doet er toe. Ik ben tevreden met het minste, behalve als het om mijn gezondheid gaat.

Iedereen zou eens een stapje terug moeten doen en besef krijgen van waar het er écht toe doet. Denk je werk, stress, je smartphone en social media even weg en verwonder je over alles om je heen dat je normaal voorbij zou lopen. Binnen in jezelf begint jouw leven, maar eindigt het ook. Je bent er dus zelf verantwoordelijk voor.

Hoe mooi kan het leven zijn 
Het is maar hoe je kijkt
Het is maar wat je droomt
Hoe mooi is jou werkelijkheid 
Jij bent net zo rijk
Zo rijk als je je voelt
Zo rijk als je je voelt

En wat droom jij? Maakt jouw droom je leven nu al mooier? Of moet je je droom eerst uit laten komen? Mijn werkelijkheid, mijn nu, is zo mooi en ik ben zo rijk als dat ik mij voel, schatrijk dus.

Het is zeker de moeite waard om dit prachtige nummer te beluisteren.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Mooi Geertje. Ik probeer hier ook veel meer bij stil te staan. Ik merk wel dat de kleine dingetjes zoals een lief berichtje of een lachje van Sophia zo veel impact kunnen hebben. Het zijn echt de kleine dingen die grote veranderingen kunnen maken.

    Beantwoorden
  • Mooi artikel! Ik vind dat nummer van Marco Borsato echt een pracht nummer!

    Beantwoorden
  • Wat een mooie tekst, helemaal waar 🙂

    Beantwoorden

Write a comment